Antrenamentul german de remodelare corporala pentru femei - partea I

Publicat in

Este timpul pentru plaja si pentru haine mulate. Daca esti o domana/domnisoara care mai are de ars ceva grasime este timpul sa apelezi la armele de calibru mare. Antrenamentul german de remodelare corporala iti va reaprinde motorul de ars grasimi si iti va transforma corpul.

Scopul antrenamentului german de remodelare corporala pentru femei este de a produce cat mai mult acid lactic cu putinta. Cu cat creezi mai mult acid lactic cu atat este eliberat mai mult hormon de crestere, iar hormonul de crestere arde o multime de grasimi. Nu iti fa griji, in ciuda numelui hormonul de crestere are un impact minim asupra cresterii masei musculare; are mai mult un rol protectiv, adica te ajuta sa iti mentii nivelele masei musculare pe care le ai deja. 

Cea mai rapida modalitate de a produce o eliberare mare de hormon de crestere este folosirea de exercitii compuse cu pauze scurte intre ele. Daca faci antrenamentul cum trebuie ritmul cardiac iti va creste, muschii te vor arde si vei transpira abundent. 

Alegerea greutatilor este foarte importanta cand vine vorba de antrenamentul german de remodelare corporala. Trebuie sa alegi o greutate cu care sa atingi epuizarea la finalul numarului de repetari prescris. Daca la finalul setului muschii nu te ard si nu tremura, creste greutatea! Fa acest antrenament de minim 3 ori pe saptamana, ideal de 4 ori. 

Ai mare grija si la timpul de odihna dintre seturi. 30 de secunde este suficient sa treci de la un exercitiu la altul. Antrenamentul presupune un exercitiu cu greutati libere combinat cu un exercitiu la aparat, astfel incat sa iti fie usor sa treci de la unul la altul. Adu greutatile libere (gantere sau haltera) langa aparat pentru a nu travesa jumatate de sala cand alternezi intre exercitii. Si poti tine si aparatul ocupat cat faci exercitiul cu greutatile libere, pentru a nu ti-l lua altcineva si sa iti intrerupa setul.

Explicatii ale antrenamentului

Ordinea exercitiilor. Exercitiile notate cu aceeasi litera se fac in superseturi, adica unul dupa altul. Intai termini toate seturile la exercitiile notate cu A inainte de a trece la cele notate cu B. Daca exista si o cifra (A1 si A2, de exemplu) faci intai exercitiul A1, apoi A2 - acesta este un superset. Repeti aceasta alternare pana termini numarul indicat de seturi. 

Tempo: Arata viteza in care faci exercitiul. 

  • Prima cifra reprezinta partea excentrica, de coborare a greutatilor
  • A doua cifra reprezinta momentul schimbarii directiei, de la coborarea  greutatilor la ridicarea lor.
  • A treia cifra reprezinta partea concentrica - ridicarea greutatilor.
  • A patra cifra reprezinta momentul schimbarii directiei de la ridicarea greutatilor la coborarea lor.

De exemplu, un tempo de 3120 inseamna sa cobori greutatile in 3 secunde, sa faci pauza o secunda in partea de jos, sa le ridici in doua secunde si sa nu faci pauza deloc in partea de sus (sa incepi sa le cobori imediat).

Odihna. Timpul cat faci pauza intre exercitii, in secunde. 

Programul de antrenament este format din doua antrenamente care se fac la rand. De exemplu, daca mergi de 3 ori pe saptamana la sala faci luni Antrenamentul 1, miercuri Antrenamentul 2, vineri Antrenamentul 1 si luni Antrenamentul 2. Daca mergi de 4 ori pe saptamana faci luni si joi Antrenamentul 1 iar marti si vineri Antrenamentul 2. Urmeaza acest antrenament 4-6 saptamani, apoi treci la partea a doua a antrenamentului german de remodelare corporala pentru femei.

Antrenamentul german de remodelare corporala pentru femei
 

Antrenamentul 1
Exercitii Seturi Repetari Tempo Odihna
A1. Flexia picioarelor din culcat 4 8 5010 30 secunde
A2. Impins cu gantere din culcat 4 15 3010 30 secunde
B1. Fandari cu gantere 4 12 2010 30 secunde
B2. Tractiuni la helcometru 4 15 3010 30 secunde
C1. Indreptari romanesti cu gantere   4 15 3010 30 secunde
C2. Fluturari la spate din inclinat 4 15 2011 30 secunde

 

Antrenamentul 2
Exercitii Seturi Repetari Tempo Odihna
A1. Genuflexiuni cu gantere calcaiele ridcate 4 15 3010 30 secunde
A2. Ramat din sezut 4 15 3010 30 secunde
B1. Hiperextensii 4 15 2020 30 secunde
B2. Presa cu gantere pentru umeri sau presa militara cu gantere  4 15 3010 30 secunde
C1. Presa la 45 de grade 4 20 2010 30 secunde
C2. Ridicari pe varfuri pe un singur picior   4 12 2011 30 secunde

 

 

 

 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.