Antrenament bicepsi: protocolul 5-10-20

Publicat in

Bicepsi incapatanati? Foloseste metoda de antrenament 5-10-20; ai grija doar sa nu plangi de durere!

Acest protocol de hipertrofie pentru bicepsi te pune sa faci trei exercitii special alese, spate in spate, a cate 5, 10 si 20 de repetari fiecare. 

Fiecare exercitiu este benefic in sine, dar combinarea lor intr-un multi-set sadic, amplifica efectul. Metoda 5/10/20 functioneaza prin expunerea muschilor la o varietate de stimuli anabolici deodata.

Arata cam asa:

  1. Fa un exercitiu greu multiarticular pentru bicepsi de 5 repetari.
  2. Fa un exercitiu mediu de izolare pentru biceps (10 repetari).
  3. In final, ia o banda elastica si fa un exercitiu pentru bicepsi pana la epuziare (20 repetari).

Un exemplu ar putea arata asa:

Se fac 2-4 astfel de seturi. 

Ca sa explic mai in detaliu, incepi cu un exercitiu greu, de 5 repetari, fiecare repetare durand 5 secunde, o secunda ridicarea greutatilor si 4 secunde coborarea lor. Apoi se face o pauza de 10-30 de secunde si se trece la exercitiul de izolare cu greutati, pentru zece repetari. Un exercitiu cu gantere functioneaza cel mai bine. Incearca sa folosesti o priza asemanatoare cu cea de la primul exercitiu. 

Dupa o odihna de alte 10-30 de secunde faci un exercitiu cu o banda elastica, pentru 20 de repetari. Cum ai folosit deja greutati mari pana acum, o sa fie un efect de potentare si banda o sa ti se para foarte usoara la primle repetari. Dar oboseala se va acumula rapid si spre final vei simti "furia" acestor repetari. 

Acesta va fi un set. Fa o pauza de cel putin doua minute si incepi iar. Se pot face pana la 4 astfel de seturi daca ai taria testiculara. 

Pentru un program complet de antrenament al bratelor, care sa aduca rezultate rapide in mod garantat, vezi si Brate Mari si Puternice.

 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.