Putere maxima: construieste muschi, forta si viteza

Publicat in

Creste-ti forta si pompeaza-ti fizicul cu acest antrenament saptamanal de putere.

Daca esti un barbat cu sange fierbinte ai o trasatura definitorie: vrei mai mult! Mai multi bani, mai multe masini puternice, mai multa putere! Si desigur, muschi mai mari si forta mai mare: un corp musculos cu care sa cari toti acei bani sau sa iti ridici BMW-ul cu o mana cand faci pana (sau cand ai chef sa arati ca esti puternic!)! Desigur, nu poti dobandi mai mult decat ai deja daca continui sa faci acelasi lucru zi de zi. 
Pentru masa musculara, sa faci constant aceeasi rutina obisnuita de culturism pe care ai citit-o candva intr-o revista te va tine pe loc. 

Pentru a progresa in continuare trebuie sa faci o schimbare radicala si sa infuzezi ceva putere in antrenamentele tale. Si astfel ajungem si la antrenamentul de fata. Fa-l o data pe saptamana alaturi de antrenamentul tau obisnuit si vei fi pe drumul cel bun catre masa musculara mai mare si forta bruta. Acest antrenament de putere nu numai ca iti va creste forta, dar iti va spori si capacitatea de a genera viteza maxima in tipul exercitiilor de forta. 

De ce este importanta viteza

Cand vine vorba de antrenamentele de culturism 9si forta in general), faza concentrica (pozitiva - ridicarea greutatilor), ar trebui sa fie facuta cat mai rapid posibil. Ar trebui sa impingi sau sa tragi greutatile cat mai rapid si exploziv poti, chiar si la seturile grele. Nu spun ca trebuie sa arunci greutaile in toate partile fara sa le controlezi. Uneori este posibil ca greutatea sa se miste tot incet, fiind mare, dar intentia ta trebuie sa fie de a o misca cat mai rapid poti, relativ la greutatea folosita. Chiar daca pentru cineva care se uita la tine greutatile se misca lent, intentia ta trebuie sa fie de a le misca cat mai rapid pe tot parcursul repetarilor. 

Antrenamentele explozive iti pot recabla corpul pentru a avea mai mult control asupra muschilor. Mai tii minte ce ciudat te-ai simtit primele dati cand ai inceput sa faci antrenamente cu greutati? Cat de grele pareau si cum membrele iti fugeau in toate partile fara sa le poti controla? Dar in scurt timp greutatile nu mai pareau asa grele si aveai un control mai bun asupra lor. Asta se datoreaza adaptarilor neuronale care au loc in creier cand te antrenezi. Antrenamentele explozive duc aceste adaptari la urmatorul nivel, creand noi legaturi intre minte si muschi.

Cresteri explozive

Antrenamentul consta intr-o combinatie de exerciti pliometrice si exercitii olimpice. Pliometricele iti cresc vitez de miscare prin tintirea fibrelor cu raspuns rapid. Exercitiile olimpice (3-6 seturi de fiecare cu 4-6 repetari) necesita o mare putere si coordonare in tot corpul. Scopul fiecarui set este de a misca cat mai rapid posibil greutatile fara a sacrifica forma de executie. Este important ca intre seturi sa te odihensti 2-4 minute. 

Acest antrenament functioneaza bine urmat mult timp dar ar trebui sa inveti si alte miscari pliometrice si exercitii olimpice pe care sa le incorporezi, in timp. De exemplu ai putea schimba presa impinsa cu aruncatul sau ramatul in forta cu smulsul sau pusul la piept. 

Astfel iti vei putea reimprospata antrenamentele periodic. 

Antrenamentul pentru putere maxima

 

 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.