Flexii Zottman

Publicat in

Principala grupa musculara lucratabiceps
Alti muschi lucratiantebrate
Echipamentgantere
Mecanicaizolare

Este un exercitiu pentru biceps si antebrat mai putin intalnit. Spre deosebire de flexiile cu gantere clasice flexiile Zottman folosesc o rotire a incheieturilor care lucreaza o zona diferita a muschilor.

pozitie de start
pozitie de final

1. Stai drept, cu cate o gantera in fiecare mana. Coatele trebuie sa fie aproape de corp si palmele tinute in interior. Aceasta va fi pozitia de start.

2. Flexeaza bratele prin contractia bicepsului  si roteste incheieturile pana cand ganterele ajung la nivelul umerilor, ca la flexiile clasice. In acest moment palmele trebuie sa fie orientate spre corp.

3. In aceasta pozitie, roteste incheieturile in asa fel incat sa obtii o priza prin pronatie (palmele orientate in fata). 

4. Pastrand priza prin pronatie coboara ganterele la pozitia initiala. Pe masura ce ganterele se apropie de coapse roteste incheieturile pentru a reveni la pozitia initiala, cu palmele orientate spre corp. Repeta. 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.