Tractiuni cu priza inversa

Publicat in

Principala grupa musculara lucrataspate - marele dorsal
Alti muschi lucratibicepsi, antebrat, romboid
Echipament-
Mecanicacompusa

Tractiunile cu priza inversa lucreaza la fel de eficient marele dorsal, dar activeaza mai mult bicepsii, pe cand tractiunile cu priza normala activeaza mai mult trapezul.

pozitie de start
pozitie de final

1. Apuca bara de tractiuni cu o priza apropiata, putin in interiorul umerilor. 

2. Stai atarnat de bara de tractiuni, cu bratele drepte, spatele drept, curbat doar in zona lombara si pieptul scos in fata. Cu cat ai partea de sus a spatelui mai dreapta, cu atat este implicat mai mult bicepsul. 

3. Pe masura ce expiri trage-ti corpul in sus, pana ce fata ajunge in dreptul barii de tractiuni. Tine coatele aproape de corp. Trunchiul trebuie sa ramana stationar, fara a face balans, doar bratele sa se miste. 

4. Mentine contractia muschilor o secunda si revino usor si controlat la pozitia de start.  Inspira cand faci asta. Repeta exercitiul pentru numarul dorit de repetari.

Variatiise poate efectua si la un aparat special, care te ajuta in caz ca nu ai forta necesara; pentru cei avansati se pot atasa greutati de picioare; priza se poate tine si invers, cu palmele orientate in fata.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.