7 motive pentru care sa faci genuflexiuni cu bara in fata

Publicat in

Genuflexiunile cu bara in fata sunt adesea evitate pentru ca nu se pot folosi greutati la fel de mari ca la genuflexiunile cu bara in spate si au un nivel de tehnicitate mai ridicat. Dar ele pot aduce beneficii imense pentru orice sportiv.

Deseori genuflexiunile cu bara in fata sunt evitate, alaturi de alte exercitii cu un gard sporit de dificultate. Si este pacat, pentru ca merita sa investesti timp in invatarea exercitiilor mai dificile dar foarte productive. Iata 7 motive pentru care sa inveti si sa faci des genuflexiuni cu bara in fata.

Motivul 1: Se pune un accent mai mare pe cvadricepsi.

Arunca o privire la coapsele halterofililor. Dezvoltarea impresionanta vine mai ales din executia ani la rand de genuflexiuni cu bara in fata. Cineva care s-a plafonat facand genuflexiuni cu bara in spate poate trece usor peste stagnare daca implementeaza la antrenamente genuflexiunile cu bara in fata!

Motivul 2: Masoara cel mai exact forta atletica

De mult timp acest exercitiu este folosit de antrenori ca element de predictie a performantelor sportive. De exemplu, in patinajul viteza, genuflexiunile cu bara in fata si impinsul cu haltera din inclinat stabilesc foarte exact timpul de patinaj pe 500 de metrii. In bob, sa stii cu cat poti face genuflexiuni cu bara in fata, impinge cu priza ingusta si arunca in forta te ajuta sa iti estimezi timpul de plecare cu sania, atunci cand o impingi.

Motivul 3: Genuflexiunile cu bara in fata pun mai putin stres pe genunchi si lombari

Cum pozitia te obliga sa tii trunchiul drept presiunea pusa pe genunchi si coloana vertebrala este redusa fara a afecta negativ presiunea pusa pe muschi si recrutarea fibrelor musculare.

Motivul 4: Sunt mai sigure decat genuflexiunile cu bara in spate

Sa iti apleci trunchiul in fata cand faci genuflexiuni cu bara in fata te destabilizeaza si risti sa iti cada bara pe picioare. Asa ca nimeni nu foloseste greutati atat de mari incat sa nu poata mentine o pozitie corecta. Si esti obligat sa faci asta prin prisma instinctului de conservare. Cand iei bara pe umeri si ai prea multa greutate pur si simplu simti ca nu vei putea duce la capat exercitiul, asa ca esti obligat sa renunti si sa mai scazi greutatea pana ce esti in siguranta.

Motivul 5: Genuflexiunile cu bara in fata iti pot imbunatati genuflexiunile cu bara in spate

Oricine urmeaza un ciclu de antrenamente cu genuflexiuni cu bara in fata, cand revine la genuflexiunile cu bara in spate are performante mai bune. Viceversa nu este neaparat valabila. 

Motivul 6: Imbunatatesc flexibilitatea

Nu poti face corect genuflexiuni cu bara in fata daca nu ai o flexibilitate buna! De la glezne pana la talie! Sa inveti sa faci corect genuflexiuni cu bara in fata sporeste implicit si flexibilitatea. 

Motivul 7: Genuflexiunile cu bara in fata te ajuta sa executi mai bine exercitiile olimpice

Este un lucru pe care impatimitii de CrossFit il vor indragi: daca smulsul sau aruncatul au stagnat, fa un ciclu de genuflexiuni cu bara in fata! 

Inca te feresti de genuflexiunile cu bara in fata? Apuca-te usor-usor sa inveti miscarea corecta iar daca ai posibilitatea investeste intr-un antrenor personal priceput!

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.