Cea mai neglijata grupa musculara

Publicat in

Un exercitiu pentru gat pe care oricine merge la sala trebuie sa il faca.

Sa iti intaresti muschii gatului iti va corecta postura si iti va da un aspect mai placut. Dar sunt prea putini cei care isi antreneaza in mod direct gatul. Uneori e vorba doar de lene sau de lipsa de timp. Iata un exercitiu rapid, care isi face bine treaba: flexia gatului cu banda elastica

 

 

Ai nevoie de o banda cu rezistenta usoara spre moderata, o haltera fara greutati asezata pe suport la o inaltime sub nivelul genunchilor si o pernita/protectie pentru haltera. 

Coboara usor gatul si lasa benzile sa iti intinda muschii la finalul miscarii. Ai grija sa nu extinzi prea mult gatul. In partea de sus mentine o secunda si apasa-te pe haltera pentru sprijin, mentinand coloana vetebrala intr-o pozitie cat mai neutra. 

Fa 4 seturi de cate 8-10 repetari, cu un tempo de 5011 (5 secunde pe coborare, incepi sa ridici imediat gatul, ridici gatul intr-o secunda si in partea de sus faci pauza o secunda). Daca este prima data cand iti antrenezi gatul in mod direct, redu volumul, 3 seturi fiind suficiente. O sa faci febra musculara! 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.