Dosarele steroizilor vol. 2

Publicat in

Al doilea volum din populara serie de articole Dosarele steroizilor. Afla raspunsul la unele intrebari considerate tabu, legate de lumea steroizilor si substantelor dopante.

Acesta este un articol preluat de pe site-ul t-nation, in care se vorbeste despre diferite aspecte ale dopingului in sport, si in special despre substante folosite in culturism. Raspunsurile sunt date de catre cineva care antreneaza si consiliaza profesionisti de talie mondiala ai culturismului. Numele real nu ii este dezvaluit, avand pseudonimul de Drug Dragon.

Intrebare: Am tras 100% natural pana acum, dar acum stagnez. Care este "ciclul perfect" pentru un incepator? Am auzit ca primul ciclu este cel mai bun ciclu.

Raspuns: In primul rand, de ce trebuie ca primul ciclu de steroizi sa fie si cel mai bun? Cine naiba invenetaza regulile astea? Uite cum sta treaba: un nou utilizator de steroizi este mult mai departe de limitele sale genetice decat un veteran, asa ca cineva de 70 de kg care castiga 10 kg de masa cu primul ciclu de testosteron si Danabol, nu vor mai lua atat de mult in greutate in caz ca repeta ciclul pentru ca va fi mult mai aproape de limitele sale genetice. De aici si nevoia de a mari dozele sau de a aborda problema mai agresiv.

Astea fiind spuse, este si ceva adevar in afirmatia ca primul ciclu poate fii si cel mai productiv. Ideea "receptorilor virgini" este adevarata, dar nu inseamna nimic daca nu este corelata cu o nutritie si un antrenament si odihna adecvate.

Frumuseata primului ciclu este ca nu trebuie sa te dai peste cap ca sa vezi rezultate bune. De fapt, exacerand la primul ciclu poate fii contraproductiv pe termen lung. Pentru un incepator, presupunand ca are destula experienta in antrenamente si tot ce tine de nutritie, suplimentatie si odihna, si, desigur, o varsta destul de mare pentru a folosi steroizi anabolizanti (macar 24 de ani), un ciclu ideal ar fii de 500 mg/saptamana de testosteron, timp de 12 saptamani. Se combina foarte bine cu multa mancare calitativa, antrenament intens si odihna din plin. Testosteronul de unul singur este un component foarte bun pentru un prim ciclu, si nu numai. Sunt destui culturisti profesionisti care folosesc doar testosteronul pentru ciclurile lor, eventual cu 200-300 mg/ saptamana de Deca-durabolin, pentru lubrifierea incheieturilor. Probabil multi "experti" vor spune ca 500 mg de testosteron este o doza mica. Dar 500 mg de testosteron real (nu contrafacut), este cu adevarat puternic.

O alta problema la multi incepatori este ca se complica din prima cu chestii precum hormoni de crestere, IGF-1 sau chiar insulina. Nu are niciun sens sa te complici cand poti avea rezultate fantastice cu steroizii anabolizanti si androgenici clasici precum testosteronul, Deca-durabolinul si Equipoise. Si aceste rezultate se pot obtine mult timp, fara a apela la insulina sau alte substante. Mai ales pentru cei care nu sunt in circuite profesioniste, si sunt amatori, astfel de substante ar trebui evitate mereu.

Pe langa asta, pentru incepatori, daca folosesti inca de la inceput toate armele, ce vei face pe viitor cand inevitabil vei atinge o alta stagnare?

Ca sa recapitulam, testosteronul este un anabolic si androgen foarte puternic, iar 500 mg pe saptamana sunt suficiente pentru a creste mult fara riscuri mari pentru sanatate.

Intrebare: Care este cel mai bun steroid pentru un luptator? De obicei steroizii sunt mai ales folositi in culturism, dar pentru un sport precum un sport de contact care ar fii cel mai bun?

Raspuns: Desi este de tot rahatul ca cineva care concureaza intr-o competitie naturala foloseste doping, sunt constient ca toti o fac la un momentdat. Pentu cineva care pune o astfel de intrebare se recomanda 40-60 mg de Anavar pe zi. Anavarul este ideal pentru cei care practica sporturi de contact pentru ca da forta, grabeste recuperarea, nu retine apa in organism, si nu mareste mult masa musculara. Pe langa toate acestea, Anavarul are efecte secundare foarte blande, mai ales in cazul unor sportivi care nu folosesc multe substante nocive, nu au o greutate mare, si au in general un stil de viata sanatos (nu la fel se poate spune si despre majoritatea culturistilor profesionisti). Consumul trebuie totusi limitat la 6-7 saptamani, fiind intr-o anumita masura hepatotoxic.

Intrebare: Care sunt dozele "ideale" in cazul hormonului de crestere si insulinei?

Raspuns: In cazul hormonului de crestere exista tipi care folosesc doze extrem de mari, precum 50 U.I. pe zi. Tot ce obtii este un caz de tunel carpian, care te tine pe bara o buna perioada de timp.

Doza cea mai buna pentru cineva experiemntat este de 4-5 U.I. pe zi. Ce depaseste aceste doze va face doar o gaura mare in buget si va ridica tensiunea. Cu toate astea, multi profesionisti folosesc doze de 8-12 U.I. pe zi sau chiar 16-10 U.I. pe zi. Totusi, tineti minte, ca voi nu sunteti "unii profesionisti".

Insulina este iar o substanta cu care multi se joaca, cu costul unor riscuri imense. Insulina se dozeaza in functie de dieta, si nu invers. Dozele cele mai uzitate sunt 10-15 U.I./zi, insulina cu actiune lunga (Humulin-R). Cum sensibilitatea la insulina dispare, se pot creste usor dozele. Dar este de preferat sa se ajusteze dieta pentru a corecta sensibilitatea la insulina, decat sa se creasca doza.

Inainte de concursuri se pot mentine aceleasi doze de hormon de crestere, dand un aspect plin muschilor, si neafectand definirea, pentru ca nu retine apa. In ceea ce priveste insulina, in sezonul competitional nu se foloseste deloc.

Atentie! pentru majoritatea care citesc acest articol, insulina si hromonul de crestere nu ar trebui sa prezinte niciun interes. Mai sus este vorba de profesionisti care folosesc aceste substante controlat, sub supravegherea profesionistilor, nu de capul lor! Riscurile sunt mari, si cineva care practica acest sport la nivel amator nu are absolut niciun motiv sa foloseasca astfel de substante.

Intrebare: Care sunt cei mai buni antiestrogeni, si cum ar trebui folositi?

Raspuns: Inainte de concurs, sau pentru definire, antiestrogenii sunt foarte utili. Estrogen redus inseamna pierderea stratului adipos si un aspect dur, finisat, al muschilor. Pentru definire se foloseste pe toata perioada, iar profesionistii, cresc doza la 1 mg pe zi de Arimidex cu patru saptamani inainte de concursuri. Daca nu sunteti un fan Armidex se poate folosi o doza zilnica de 10-20 mg de Aromasin, acesta fiind si mai bland cu colesterolul.

In perioadele de acumulare de masa, cand se folosesc steroizi anbolizanti, doza este de 1 mg de Arimidex, o data la doua zile. Aceasta doza previne ginecomastia, precum si retentia de apa si grasime, care poate duce la tensiune crescuta.

Aceastea fiind spuse, nu este bine sa anihilezi complet estrogenul. Ceva estrogen in organism este binevenit; creste secretia de hormon de crestere si IGF-1, iar lipsa lui duce la dureri ale incheieturilor si disfunctii erectile.

Intrebare: Acum cativa ani, toata lumea vorbea de trenbolon! Ce s-a intampla, a cazut in dizgratie?

Raspuns: Trenbolonul este un produs bun: foarte androgenic si anabolic. Pentru marime si forta pura, este greu de batut. Dar este un produs dur, in ceea ce priveste efectele secundare, asa ca se foloseste pe perioade scurte, profesionistii folosindu-l inainte de concursuri pentru aspectul dur la muschilor pe care il da.

Trebolonul are reputatia de a face oamenii agresivi din cale afara, chiar nesuferiti. Asta nu este adevarat in totalitate. Nenorocitii devin nenorociti si mai mari cand sunt pe trenbolon. Celor temperati, cu o buna personalitate, li se poate intampla sa se enerveze mai rau uneori, dar nu ii va transforma dramatic, facand dintr-un sfant, diavol. In afara, mai ales la americani, doua treimi din cei care participa la concursuri de culturism probabil ca folosesc trenbolon, dar nu se iau la bataie intre ei si nu folosesc topoare. Asa ca faza cu trenbolonul si agresivitatea este exagerata.

Trebuie avut grija ca ceea ce cumparati sa fie cu adevarat trenbolon, si nu altceva. Cu alte cuvinte, trebuie sa aveti o sursa de calitate si in care aveti incredere.

In zilele astea, exista numeroase laboratoare underground, asa ca se poate gasi aproape orice steroid la care te poti gandi. Dar sunt si multi care profita de piata neagra, si dau tepe cumparatorilor. Si in cazul trenbolonului, si in cazul altor steroizi precum Primobolanul, in loc de substanta activa specifica, se pune testosteron fiind de 3-4 ori mai ieftin, sau boldenon. Majoritatea oamenilor nefiind obisnuiti cu efectul fiecarui steroid in parte nu isi dau seama de diferente, multi dintre ei fiind chiar multumiti. Dar asta este "vestea buna" din domeniul pacalelilor cu steroizi. Vestile proaste sunt ca exista persoane care pun in fiole lapte degresat in loc de Winstrol, sau chiar ulei de motor, pentru a taia steroizii pe baza de ulei. Este greu de inteles! Dupa ce ca te pacaleste, incearca si sa te omoare. Probabil sunt aceleasi jogodii care baga lame in bomboanele pentru copii. Ideea de baza este ca trebuie sa aveti incredere mare in cel de la care cumparati steroizi.

 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.