Antrenament pentru ectomorfi

Publicat in

Ectomorfii sunt persoanele cele mai dezavantajate cand vine vorba de construirea masei musculare. Cu acest program de antrenament incercam sa indreptam situatia si sa le acordam si lor o sansa.

Ectomorfii au un metabolism foarte ridicat, care arde caloriile mult prea eficient. Asta ii impiedica sa ia in greutate usor, ceea ce este un inconvenient pentru cineva pasionat de culturism, si care vrea sa posede un fizic herculean.

Ca la toate programele de antrenament, dieta, antrenamentul si odihna vor fii foarte importante, in cazul ectomorfilor, nutritia fiind poate cea care va face diferenta. Dar si un antrenament corespunzator este foarte important.

In cazul celor cu profil ectomorf, antrenamentele cardio vor fii minime, atat cat sa mentina o stare de sanantate generala. Cu metabolismul ridicat al acestui tip somatic, arderea si mai multor calorii prin cardio este total contraindicata. Cei care vor sa faca cardio pentru a se mentine in forma, nu ar trebui sa depaseasca 30 de minute pe sedinta, la un pas moderat, maxim de 3 ori pe saptamana.

In ceea ce priveste antrenamentul cu greutati, recomandarea este sa se lucreze simplu, cu greutati libere si miscari compuse, si minimul de exercitii de izolare. Cum si acest timp de antrenament arde ceva calorii, cel mai bine este sa se imparta antrenamentul in 3 zile pe saptamana, optional adaugand inca o zi in plus, dedicata superseturilor. Primul exercitiu pentru fiecare grupa musculara va avea o schema piramidala (se va creste treptat greutatea).

Pauzele dintre seturi se vor mentine intre 2-3 minute; zilele de odihna se pot pune in functie de timpul liber, dar sa fie macar o zi pauza intre antrenamente. Abdomenul sa fie lucrat de doua ori pe saptamana la sfarsitul antrenamentului.

Ziua 1 - Piept/triceps


Ziua 2 - Spate/Biceps


Ziua 3 - Picioare/Umeri

Ziua optionala cu superseturi

Referinte

Articole din aceiasi categorie

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.