Presa impinsa

Publicat in

Principala grupa musculara lucratadeltoizi
Alti muschi lucratitriceps, cavdriceps
Echipamenthaltera
Mecanicacompusa

Un exercitiu de baza in culturism si haltere, presa impinsa ajuta la cresterea fortei si masei musculare pentru ca permite folosirea unor greutati mai mari decat in mod normal.

pozitie de start
pozitie de final

1. Se incepe prin pozitionarea unei haltera pe suport, la nivelul umerilor. Se incarca haltera cu greutati. Apuca bara cu o priza prin pronatie (palmele orientate in fata). Priza sa fie putin mai larga decat nivelul umerilor. 

2. Indoaie usor genunchii si pune bara in dreptul claviculei, ridic-o de pe suport si sprijin-o pe piept. Fa un pas inapoi; deschide picioarele la nivelul umerilor. Aceasta va fi pozitia de start.

3. Indoaie putin genunchii si soldurile si mentine spatele drept. Imediat impinge-te in sol cu talpile printr-o miscare exploziva.

4. Cand genunchii si soldurile sunt extinse la maxim muta greutatea corpului pe varfurile picioarelor si ridica calcaiele de pe sol.

5. Cand si gleznele sunt intinse la maxim impinge haltera de la umeri deasupra capului, folosind momentul mecanic creat. 

6. Impinge bara pana ce mainile sunt complet intinse. 

7. Coboara haltera la nivelul umerilor si flexeaza genunchii si soldurile cand haltera ii atinge. Indreapta genunchii si soldurile inainte de a repeta.

ATENTIE! Este un exercitiu dificil, care pentru a fii eficient necesita folosirea unor greutati mari. Nu este pentru incepatori sau pentru cei cu probleme lombare. 

Variatii: Presa impinsa se poate face foloind si gantere in loc de haltera. In acest caz, se va folosi o priza neutra (palmele orientate una spre cealalta).

Referinte

Articole din aceiasi categorie

Presa impinsa cu o mana Un exercitiu unilateral, eficient in dezvoltarea si echilibrarea fortei dintre partea stanga si partea dreapta. Presa impinsa cu o mana este eficienta si in dezvoltarea egala a musculaturii. 14 Feb, 2016
Aruncat din atranat Aruncatul din atarnat este un exercitiu intanlit in CrossFit sau in cadrul antrenamentelor de forta, precum haltere sau strongman. Este ceva mai simplu de facut decat aruncatul clasic, pentru ca se porneste cu greutatea de la jumatatea coapsei. Totusi este de preferat varianta clasica, pentru ca aruncatul din atarnat pune stres suplimentar pe coloana vertebrala. 14 Feb, 2016
Genuflexiuni cu saritura cu bara hexagonala Genuflexiunile cu saritura cu greutati sunt un exercitiu esential in haltere. Dar inlocuirea barii olimpice cu bara hexagonala ia multa presiune de pe coloana, in timp ce exercitiul ramane la fel de eficient. 14 Feb, 2016
Genuflexiuni cu bara in spate cu saritura Acest fel de genuflexiuni maresc forta exploziva a picioarelor, ceea ce va imbunatati sariturile in inaltime, sau executia unor exercitii precum genuflexiuni, aruncat sau smuls. 14 Feb, 2016
Smuls cu gantera Un exercitiu unilateral, foarte util pentru a echilibra forta dintre cele doua parti ale corpului. Poate fi utilizat cu usurinta in cadrul circuitelor metabolice. 14 Feb, 2016
Smuls Smulsul, alaturi de aruncat, este o disciplina de baza in haltere. Este un exercitiu complet care dezvolta forta, musculatura, flexibilitatea, viteza si luceraza absolut toate unitatile motorii ale corpului. 14 Feb, 2016
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.