Presa impinsa

Publicat in

Principala grupa musculara lucratadeltoizi
Alti muschi lucratitriceps, cavdriceps
Echipamenthaltera
Mecanicacompusa

Un exercitiu de baza in culturism si haltere, presa impinsa ajuta la cresterea fortei si masei musculare pentru ca permite folosirea unor greutati mai mari decat in mod normal.

pozitie de start
pozitie de final

1. Se incepe prin pozitionarea unei haltera pe suport, la nivelul umerilor. Se incarca haltera cu greutati. Apuca bara cu o priza prin pronatie (palmele orientate in fata). Priza sa fie putin mai larga decat nivelul umerilor. 

2. Indoaie usor genunchii si pune bara in dreptul claviculei, ridic-o de pe suport si sprijin-o pe piept. Fa un pas inapoi; deschide picioarele la nivelul umerilor. Aceasta va fi pozitia de start.

3. Indoaie putin genunchii si soldurile si mentine spatele drept. Imediat impinge-te in sol cu talpile printr-o miscare exploziva.

4. Cand genunchii si soldurile sunt extinse la maxim muta greutatea corpului pe varfurile picioarelor si ridica calcaiele de pe sol.

5. Cand si gleznele sunt intinse la maxim impinge haltera de la umeri deasupra capului, folosind momentul mecanic creat. 

6. Impinge bara pana ce mainile sunt complet intinse. 

7. Coboara haltera la nivelul umerilor si flexeaza genunchii si soldurile cand haltera ii atinge. Indreapta genunchii si soldurile inainte de a repeta.

ATENTIE! Este un exercitiu dificil, care pentru a fii eficient necesita folosirea unor greutati mari. Nu este pentru incepatori sau pentru cei cu probleme lombare. 

Variatii: Presa impinsa se poate face foloind si gantere in loc de haltera. In acest caz, se va folosi o priza neutra (palmele orientate una spre cealalta).

Referinte

Articole din aceiasi categorie

Ridicari turcesti Ridicarile trucesti reprezinta un exercitiu functional, care lucreaza absolut toti muschii din corp. Este extrem de util in dezvoltarea fortei, dar poate ajuta si la marirea masei musculare. Include miscari naturale ale corpului uman si implica pe langa muschii mari si pe cei foarte mici, stabilizatori. 14 Feb, 2016
Aruncat din atranat Aruncatul din atarnat este un exercitiu intanlit in CrossFit sau in cadrul antrenamentelor de forta, precum haltere sau strongman. Este ceva mai simplu de facut decat aruncatul clasic, pentru ca se porneste cu greutatea de la jumatatea coapsei. Totusi este de preferat varianta clasica, pentru ca aruncatul din atarnat pune stres suplimentar pe coloana vertebrala. 14 Feb, 2016
Ridicari din umeri cu saritura Acest exercitiu este unul favorizat de sportivi pentru dezvoltarea grosimii partii de sus a spatelui si pentru cresterea puterii explozive la miscarile verticale. 14 Feb, 2016
exercitiu functional cu indreptari Mers Waterbury Mersul Waterbury combina doua miscari de baza ale corpului uman: indreptari si mers. Un exercitiu foarte functional, dar dificil. 08 Mar, 2018
Ramat din picioare in stil olimpic Unul din cele mai bune exercitii pentru dezvoltarea generala a masei musculare si fortei. Avantajul este ca poate fi facut de oricine, fiind unul din cele mai accesibile exercitii olimpice. 14 Feb, 2016
Pus la piept Pusul la piept poate constitui o alternativa mai dura la genuflexiunile clasice. Ajuta la construirea puterii generale si dezvoltarea musculara a picioarelor. 14 Feb, 2016
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.