Efectele ciclurilor usoare de steroizi

Publicat in

Stiinta exacta din spatele ciclurilor usoare de steroizi si ce inseamna pentru un sportiv un ciclu usor de steroizi. Iata ce spun studiile asupra subiectului!

Majoritatea celor care merg la sala NU au nevoie de steroizi si pot obtine rezultate bune cu antrenamente inteligente. Dar totusi steroizii anabolizanti si androgeni fac parte din sport si sunt folositi de multi amatori, de cele mai multe ori prost. In cazul sportivilor de performanta, de regula exista antrenori si medici (oameni specializati) care le alcatuiesc si monitorizeaza ciclurile de steroizi. 

Mass media demonizeaza aceste substante si te fac sa crezi ca o singura pastila de Danabol iti va distruge viata si te va face sa o iei razna omorand tot ce intalnesti in cale. Ca cititor steroizi.ro probabil stii deja ca acestea sunt doar mituri nefondate. Si mai stii ca este o mare diferenta intre a folosi steroizi si a abuza de steroizi.

Totusi exista dezbateri si intre utilizatorii de steroizi. Ce este un ciclu usor de steroizi, ce este unul moderat si ce este unul inteligent? Ce efecte are? Unii spun ca ciclurile usoare de steroizi pot avea efecte profunde. Altii spun ca nu au aproape niciun efect. Raspunsul? Sa ne uitam la stiinta. 

Studiul

Un studiu din 2007 a trecut neobservat dar ofera raspunsuri la multe intrebari.

Principalul scop al studiului a fost sa vada daca un ciclu de steroizi ar putea avea efecte considerabile in privinta fortei si maririi in mai putin de 6 saptamani. Raspunsul pare un evident "da" si exista multe date venite de la utilizatori care sa sustina asta. Dar acest studiu dublu-orb controlat a raspuns mai obiectiv acestei intrebari.

16 barbati au fost grupati in perechi, un grup primind injectii cu testosteron enantat si celalalt grup un placebo. Forta si masa musculara le-au fost teastate dupa antrenamente la 3 si 6 saptamani. Iata ce putem invata.

1 - Si un ciclu usor de steroizi produce rezultate

Cei care au primit steroizi au avut parte de o doza suprafizilogica de testosteron, adica doza a fost mai mare decat produce corpul in mod normal sau mai mare decat ar primi un pacient care urmeaza o terapie de inlocuire a testosteronului pentru comparatie:

  • Un barbat care urmeaza o terapie de inlocuire a testosteronului primeste o doza de 100 mg/saptamana pentru a isi aduce la normal nivelele de testosteron.
  • Un culturist profesionist utilizeaza intre 1000 mg si 3000 mg/saptamana de testosteron sau analogi ai testosteronului.
  • In acest studiu paritcipantii au primit 275-315 mg de testosteron/saptamana in functie de greutatea corporala, cam de 3 ori mai mult decat produce corpul in mod normal. Dar este mai putin decat doza optima recomandata unui utilizator incepator, care este de 500-600 mg/saptamana. 

Exista doua idei cand vine vorba de primul ciclu de steroizi. Una este de a face un ciclu cu doze mari, lung, pentru a maximiza rezultatele si a profita de "virginitatea" receptorilor androgeni. Cealalta este de a lua doze moderate (precum cele folosite in studiu) pentru a avea beneficii cu efecte secundare minime.

Studiul arata ca se pot inregistra progrese si cu doze moderate, deci este o optiune viabila. Exista si povesti din salile de forta despre tipi care au avut progrese bune cu doar 250 mg/saptamana, dar totusi doza este mica pentru a aduce castiguri prea mari dar suficient de mare pentru a iti inhiba secretia proprie de testosteron. .

2 - Steroizii functioneaza, si functioneaza rapid

Scopul principal al studiului a fost sa se vada daca se observa schimbari semnificative in 3-6 saptamani, comparativ cu palcebo. Raspunsul a fost un rasunator "da". 

Cei care au luat testosteron enantat si-au crescut forta la impins cu haltera din culcat mai mult decat cei din grupul placebo, atat dupa 3 saptamani cat si dupa 6. Dar remarcabila a fost dezvoltarea masei musculare: utilizatorii de testosteron au avut cu peste 5 kg mai mult decat cei din grupul palcebo, dupa doar 6 saptamani.

Nu este de mirare; diferentele majore dintre utilizatorii de steroizi si cei naturali sunt in primul rand de natura hipertrofica. Diferentele in privinta fortei sunt mult mai mici intre cei ce utilizeaza steroizi si cei naturali, de 5%, maxim 10% in cele mai fericite cazuri (procente raportate la forta maxima de baza a fiecaruia).

3 - Dozele mici de steroizi/testosteron sunt greu de detectat

Iata un alt fapt interesant descoperit de acest studiu: 4 din cei 9 utilizatori de testosteron au iesit negativ la testele antidoping privind raportul testosteron/epitestosteron din urina.

Si niciunul dintre subiecti nu a facut nimic special pentru a pacali aceste teste. Nici macar nu erau siguri daca primeau testosteron sau placebo. Asa ca este foarte posibil ca multi sportivi profesionisti din orice sport sa foloseasca astfel de cicluri usoare de steroizi la competitii si habar sa nu avem.

Dincolo de natural

Poate ca te-ai gandit si tu la un ciclu de steroizi pentru a avea rezultate mai rapide, pentru a iti depasi potentialul genetic sau pentru efectele anti-aging. Dozele mici spre moderate (250-300 mg de testosteron/saptamana) iti pot aduce beneficii fara risc foarte mare de efecte secundare. Este mereu bine sa ai de unde alege!

Dar cel mai bun sfat ramane ca intai sa iti atingi potentialul pe cale naturala inainte de a te gandi la steroizi. Si inca ceva, testosteronul enantat folosit in studiu a fost unul original. Sansele sa ai acces la asa ceva sunt spre zero. De regula steroizii cumparati de pe piata neagra au o calitate mult inferioara produselor originale si vin cu riscuri suplimentare fata de efectele secundare clasice ale steroizilor.

Referinte

  1. J Strength Cond Res. 2007 May;21(2):354-61. The effect of short-term use of testosterone enanthate on muscular strength and power in healthy young men. Rogerson S1, Weatherby RP, Deakin GB, Meir RA, Coutts RA, Zhou S, Marshall-Gradisnik SM.
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.