Danabol (Naposim)

Publicat in

Danabol este probabil cel mai cunoscut steroid din lume. Este un steroid oral, care aduce rapid castiguri de masa si forta, de aceea incepatorii sunt foarte atrasi de el. In trecut era unul din singurii steroizi disponibili pentru vechii culturisti. In Romania s-a gasit mult timp in farmacii sub denumirea de Naposim.

Substanta activa : metandrostenolon
Denumiri comerciale : Anabol, Anabolin, Naposim, Metanabol, Metandienon, Metandrostenolon, Nerobol, Parabol-5, Stenolon, Trinergic, Dianabol, Danabol

 

Danabol este unul din cei mai cunoscuti si mai importanti steroizi anabolizanti din toate timpurile. Cu siguranta este cel mai popular steroid oral, si probabil cel mai utilizat steroid la nivel mondial. Danabol se gaseste si sub forma injectabila, dar este rar si putin utilizat. Este un steroid consacrat sub forma de tableta. De ce este Danabol atat de semnificativ? El este cel care a dat startul erei substantelor de imbunatatire a performantelor si fizicului. Nu este primul steroid folosit in aceste scopuri, acesta a fost testosteronul propionat, dar este primul care era usor de folosit de aproape oricine. 

Danabol a fost conceput cu scopul de a imbunatati performantele fizice ale sportivilor. Abia apoi a fost adoptat si in medicina. In anii 1940 si 1950, U.R.S.S. domina sportul mondial prin folosirea testosteronului injectabil. Dr. John Ziegler din lotul olimpic S.U.A. a aflat asta si a inceput colaborarea cu o companie farmaceutica americana pentru a dezvolta un steroid pentru sportivii sai. In 1958, Ciba Pharmaceuticals si Dr. John Ziegler au scos primele serii de metandrostenolon, sub denumirea de Dianabol. 

Steroidul a fost conceput sa fie la fel de anabolic precum testosteronul, dar fara efectele androgenice pronuntate, si cu o actiune mai rapida. Peste noapte a devenit un hit, multi sportivi americani incepand sa domina sporturile lor. In scurt timp a patruns in toate sporturile, inclusiv in culturism unde a ramas un steroid de baza pana in prezent. 

Medical a inceput sa fie folosit pentru tratarea osteoporozei la femei trecute de menopauza si pentru nanism. 

Danabol exercita o actiune puternic anabolizanta si androgenica. Are uns cor al adrogenicitatii de 40-60, dar cu o afinitate mult mai mica fata de testosteron de a se lega de receptorii androgeni. Isi manifesta efectele anabolice prin cresterea sintezei proteinelor, retentia de nitrogen si glicogenoliza.

O trasatura extrem de importanta a Danabolului, si deseori neinteleasa, este capacitatea sa de a fi sinergetic cu alti steroizi. Danabol nu este un steroid de baza, in jurul caruia un sportiv isi construieste un ciclu, ci unul care se adauga la un ciclu deja bine structurat. Are capacitatea de spori mult efectele altor steroizi de baza precum testosteron sau trenbolon. De aceea nu se foloseste singur, iar cei care o fac raman la final dezamagiti, cresterile in masa musculara disparand dupa incetarea administrarii. 

Actiunea Danabol este rapida si pronuntata. Se poate creste in greutate foarte mult, si doar in cateva saptamani. Cresterile sunt dependente de doza si consumul caloric zilnic. Este un steroid care se foloseste mai ales in perioadele de acumulare de masa. Pe langa cresterea in greutate duce si la o crestere semnificativa a fortei musculare. 

Este uneori folosit si de atleti, dar exista optiuni mai bune decat Danabol. Ajuta la recuperarea dupa efort si creste mult forta, dar dieta trebuie sa fie redusa in calorii pentru a se evita cresterea excesiva in greutate. 

Danabol nu se foloseste in timpul perioadelor de definire musculara Provoaca retentie de apa, si este ultimul lucru pe care il vrei cand incerci sa ai muschi reliefati! 

hormon de crestere natural

Doza zilnica recomandata, si care poate realmente sa aiba un efect pozitiv, variaza intre 15-40 mg. Trebuie inteles ca o tableta autentica, de calitate, are efecte pronuntate si la 15 mg/zi. Produsele underground si contrafacute sunt subdozate si de proasta calitate, de aceea este nevoie de doza mult mai mari. 

Dozarea se face in functie de particularitatile individuale. Incepatorii nu vor administra in nici un caz mai mult de 15-20 mg/zi. Se combina foarte bine cu Deca-Durabolinul. De la aceasta combinatie se pot astepta la castiguri enorme de masa musculara si forta, fara ca efectele secundare sa fie mai pronuntate decat in cazul folosirii Danabolului singur. Ciclurile ar trebui tinute sub 8 saptamani.
Sportivii experimentati folosesc doze de 30-40 mg/zi, uneori pana la 50 mg/zi. Cu cat doza este mai mare cu atat si efectele secundare sunt mai puternice! 

Sportivii folosesc Danabol mai ales la inceputul unui ciclu de steroizi injectabili, pentru a grabi efectele anabolice. O alta practica este de a folosi Danabol la jumatatea ciclului de steroizi pentru a evita plafonarile. La fiecare ciclu de steroizi vine o perioada cand progresele incetinesc. Adaugarea de Danabol in acea perioada poate ajuta sportivul sa mentina ritmul progreselor. 

Deoarece efectul dureaza 3,5 - 4,5 ore se recomanda administarea de doua ori pe zi pentru a se mentine concentratia necesara in sange. Exista si o alta metoda de administrare, putin inainte de antrenamente, pentru a atinge nivelele maxime in sange cand ai cea mai mare nevoie. Ambele metode functioneaza! Pentru a evita deranjarea stomacului, se administreaza in timpul, sau imediat dupa masa.

Desi Danabol are multiple efecte adverse potentiale, acestea sunt rare in cazul dozei de 20 mg/zi. Principala problema in cazul administarii de Danabol este solicitarea ficatului. De aceea se foloseste concomitent si Liv-52 sau Essentiale Forte N. Nu se combina cu alti steroizi hepatotoxici si nu se consuma alcool in timpul administrarii! De asemenea, trebuie acordata o atentie sportia si la alte medicamente luate, precum cele fara prescriptie medicala folosite la tratarea racelilor. Acestea pot fi foarte toxice pentru ficat (un exemplu este paracetamolul). 

Danabolul provoaca o retentie marcanta de apa. Pentru ca mareste brusc greutatea ponderala datorita retentiei de apa poate aparea marirea tensiunii arteriale si intensificarea palpatiilor. De aceea se recomanda administrarea unor preparate hipotensive, de exmplu Colefinul.

De asemenea, este recomandata si administarea unor antiestrogeni precum Nolvadex si Proviron, pentru ca Danabol se aromatizeaza aproape in intregime. Este convertit in metilestradiol, nu estradiol, un metabolit cu o actiune mult mai puternica, asa ca ginecomastia este foarte posibila cu acest steroid. De fapt, de cele mai multe ori poate parea ca apare peste noapte, de aceea este important sa existe mereu la indemana antiestrogeni! 

Poate aparea si o acnee masiva pe fata, gat ,torace, spate si umeri. In cazul unei predispozitii genetice poate accelera calvitia. 
Danabol reduce si colesterolul bun , HDL.

S-a demonstrat ca administarea de 20 mg/zi timp de 10 zile reduce producerea testosteronului in organism cu 30-40%. 

Un alt dezanvantj al Danabolului este acela ca pe masura incetarii administrarii se semnaleaza o scadera in forta si masa musculara. La persoanele cu un temperament mai aprins poate provoca stari de agresivitate crescuta. Dar in general Danabol este un anabolic al "bunei dispozitii". 

Un tratament post-ciclu este puternic recomandat dupa folosirea lui. Mai multe despre acesta aici
In Romania este cunoscut mai ales sub denumirea de Naposim. A fost produs de compania farmaceutica Terapia de la Cluj, dar s-a incetat productia cu ani in urma. Preparatele gasite sub denumirea de Naposim sunt falsuri. 

ATENTIE!   Nimeni nu poate nega: steroizii functioneaza, si functioneaza bine. Dar la noi in tara acestia sunt ilegali, iar cea mai mare parte a steroizilor care se gasesc sunt contrafacuti si de proasta calitate. Exista si vesti bune! Pentru cei care nu gasesc steroizi de calitate, sau nu vor sa se expuna riscurilor asocitate cu acestia, exista produse puternice, legale si fara efecte secundare, care va pot aduce rezultate bune si de durata: Probolan-50 si Metadrol, pentru masa musculara, ThermaCuts si UltraSlim, pentru definire si slabire.

O alta optiune extrem de puternica este GH Balance, un produs hormonal care are la baza hormonul de crestere uman (GHFactor-7).

Referinte

Cel mai bun stimulator al masei musculare

Articole din aceiasi categorie

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.