Antrenamente pentru slabit facute acasa

Publicat in

Un antrenament pentru a arde cat mai multe grasimi, compus din exercitii care nu necesita niciun echipament, si pot fii facute oriunde ai putin spatiu, chiar si in dormitorul sau sufrageria de acasa.

Este timpul sa iti provoci corpul. Cardio nu trebuie facut in mod obligatoriu pe banda, stepper, eliptica sau bicicleta statica. Poate ca deja ai inteles ca este mult mai eficient sa faci antrenamente cardiovasculare pe intervale, ceea ce este foarte bine, dar tot folosesti o banda sau o bicicleta statica sa iti cresti ritmul cardiac. Chiar si de acele antrenamente rapide si intense te poti plictisi dupa un timp. Este timpul pentru o schimbare!

Voi prezenta un antrenament pentru slabit care poate fii facut acasa sau in orice loc, un cricuit facut cu greutatea corpului, care nu va solicita muschii prea mult, dar care va creste ritmul cardiac si va provoca intregul corp, asa cum probabil nu ati mai simtit pana acum. Cum spuneam, aceste antrenamente pentru slabit poat fi facute acasa, la sala, sau in orice alt loc. Sunt alcatuite din execitii pentru slabit care se pot face acasa, atat de barbati cat si de femei.

Acest antrenament trebuie facut in zilele in care nu faceti antrenamente cu greutati (la sala sau acasa), dar nu trebuie sa le inlocuiasca. Trebuie sa inlocuiasca sedintele traditionale de cardio, facut in ritm scazut si pe perioade lungi de timp.

Antrenamentul prezentat aici se face in stilul intervalelor. Ritmul cardiac va creste, apoi te vei odihni, si apoi vei repeta procesul. Este cea mai eficienta metoda de ars grasimi.

Inainte de a incepe antrenamentul pregateste un ceas cu secundar sau cronometru, sa il poti vedea tot timpul, pentru a monitoriza exact durata exercitiilor si mai ales pauzele dintre ele. Este bine si sa notezi pe ceva progresul. Pentru asta trebuie sa ti cont de numarul repetarilor facute la fiecare exercitiu.

Da tot ce poti pe durata intregului antrenament. Ritmul cardiac trebuie sa creasca pana la punctul unde respiri greu, si daca ai vrea, nu ai putea intretine o conversatie cu cineva. Fa acest antrenament de doua ori pe saptamana, si de fiecare data incearca sa progersezi, sa faci mai multe repetari in acelasi interval de timp.

Antrenamentul pentru slabit este alcatuit din 4 circuite, fiecare avand 4 exercitii. Cele 4 exercitii vor fii facute in ordinea data, unul dupa altul, dar cu intervale de odihna speciale.

Exercitiul A1 se face primul, urmat imediat, fara pauza, de A2. Apoi te odihnesti un minut, si treci la exericitul A3 urmat imediat de A4. Pauza 2 minute si se incepe din nou cu A1. Se face numarul de seturi si apoi se trece la cricuitul format din exercitiile B. Cand si seturile aceasta sunt gata se trece la circuitul cu exercitii C si tot asa.

Repet, durata unui exercitiu este data in tabel. In acest timp, faceti cat de multe repetari puteti.

Antrenamente pentru slabit facute acasa

Exercitii Seturi Timp de lucru
A1) Genuflexiuni cu saritura laterala 1-2 1 minut
A2) Incrucisari la sol 1-2 1 minut
Pauza 1 minut
A3) Split Jacks 1-2 1 minut
A4) Coreene cu un picior 1-2 1 minut
Pauza 2 minute
B1) Cataratorul 1-2 1 minut
B2) Genuflexiuni 1-2 1 minut
Pauza 1 minut
B3) Viermele 1-2 1 minut
B4) Flotari spiderman 1-2 1 minut
Pauza 2 minute
C1) Peste si dedesubt * 1-2 30 secunde/picior
C2) Sarituri in 5 puncte 1-2 1 minut
Pauza 1 minut
C3) Bicicleta aeriana 1-2 1 minut
C4) Urcari pe scarita 1-2 1 minut
Pauza 2 minute
D1) Rasuciri de trunchi pe mingea elvetiana 1-2 30 secunde/picior
D2) Fandari laterale 1-2 1 minut
Pauza 1 minut
D3) Coborari laterale de pe mingea elvetiana 1-2 1 minut
D4) Fandari cu saritura 1-2 1 minut
Pauza 2 minute


Probabil ca multe din exercitiile de mai sus va sunt necunoscute. Am pus la toate linkuri pentru a arata felul in care se fac. Studiati-le bine inainte, pentru a le executa cat mai corect. Desigur, cu cat veti exersa mai mult cu atat veti deveni mai buni in a le executa.

Peste si dedesubt - nu trebuie sa aveti bara peste care sa sariti si apoi sa treceti pe sub ea; doar imaginati-va ca este acolo - miscarea conteaza.

Concluzii

Gata cu exercitiile plictisotare pe banda de alergat, pe stepper sau alte aparate cardio. Acum ai aceste circuite metabolice care sa iti provoace atat vointa cat si anduranta corpului. Forteaza-te la maxim in timpul acestor exercitii; iti vei revigora metabolismul si vei crea un efect de ardere si dupa terminarea antrenamentului, ceea ce iti va mentine metabolismul ridicat pana la 48 de ore.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.