Mananca grasime inainte de culcare pentru a slabi

Publicat in

Ce mananci inainte de culcare conteaza foarte mult cand vrei sa slabesti. Iata cum sa abordezi consumul de carbohidrati si grasimi seara.

Ce mananci cu doua ore inainte de culcare are un impact mare asupra fizicului, mai ales cand vine vorba de slabire. 

Mananca pentru ce urmeaza sa faci

Multi dintre noi nu ne vom misca prea mult cu doua ore inainte sa ne culcam. De aceea nu este nevoie sa mancam o masa traditionala de culturist. In schimb, trebuie sa mancam pentru ceea ce vom face: sa stam degeaba.

Nevoile de carbohidrati sunt mult reduse cand dormi. Carbohidratii alimenteaza efortul intens pentru antrenamentele cu greutati sau sprinturi, si nu exista somn de mare intensitate!

Grasimile, de pe alta parte, sunt principala sursa de energie cand intensitatea este scazuta. De fapt, cand dormi, arzi mai ales grasime. Sa mananci carbohidrati inainte de culcare creste sansele de ingrasare! 

Daca ma antrenez seara? 

Daca te antrenezi cu 3-4 ore inainte de culcare, nu prea sunt sanse ca ce mananci dupa antrenament sa se depuna ca grasime. Asta pentru ca rezervele de glicogen sunt mici si carbohidratii vor fi folositi pentru a le reumple. 

In ceea ce priveste grasimile mancate inainte de culcare urmeaza regula de a manca grasimi cand nu mananci carbohidrati. Dar taie portia de grasimi pe care ai manca-o de obicei la jumatate, asa ca pentru ultima masa din zi limiteaza-te la 10-15 grame de grasime (poti manca si legume daca vrei).

Carbohidratii sunt importanti totusi pentru somn, ei stand la baza producerii neurotransmitatorilor, in special a serotoniei. Iar daca ai nivele mici de serotonina, nu poti dormi cum trebuie. Daca ai probleme cu somnul este de preferat sa nu mananci nicio grasime seara, si sa mananci ceva carbohidrati complecsi, chiar si cand vrei sa slabesti. Un somn bun este mai important decat evitarea carbohidratilor seara. Aceeasi regula de a nu consuma grasimi si carbohidrati impreuna se aplica si aici. De asemenea, ajusteaza consumul total de carbohidrati din restul zilei (redu consumul pe timpul zilei daca mananci carbohidrati seara).

 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.