5 exercitii cu benzi elastice pentru fesieri si picioare

Publicat in

Nu ai acces sau nu vrei sa folosesti greutati mari in sala de forta? Aceste 5 exercitii cu benzi elastice le pot inlocui!

Benzile elastice pot fi optiuni foarte bune de antrenament. Nu vor inlocui niciodata antrenamentele cu greutati, doar le completeaza, dar raman optiuni foarte bune pentru acasa, la hotel si chiar in sala. Fiind vorba de picioare si fesieri, nu folosi benzi cu rezistenta mica, du-te catre cele de mare rezista pentru a iti solicita cu adevarat partea inferioara!

1. Indreptari romanesti pe un picior cu banda elastica

 


O metoda utila de a pozitiona banda elastica, fiind confortabil si stabila. Pur si simplu pune un disc peste jumatatea benzii elastice si stai pe el. Este mult mai stabil decat daca ai sta direct cu piciorul peste banda elastica. In plus, banda va ramane tot timpul la latimea umerilor. 

Benzile de rezistenta au multe utilizari. Una din ele este capacitatea sa de a accelera prin rezistenta din ce in ce mai crescuta, pe masura ce se tensioneaza. Asta iti amorseaza sistemul nervos, activeaza fibrele musculare cu raspuns rapid si iti potenteaza tot corpul pentru un antrenament mai bun. 

Indreptarile romanesti pe un picior cu banda elastica sunt o metoda excelenta pentru a te pregati de un antrenament al partii inferioare, mai ales daca faci doar cateva repetari explozive. Daca vrei un stimul mai anabolic, creste numarul de repetari si seturi.

2. Fandari bulgaresti cu banda elastica

 


O alta metoda excelenta de a incalzi cvadricepsii si de a ii pompa putin inainte de antrenament. Datorita unghiului benzii, tensiunea pe cvadriceps este si mai mare decat la gantere. Ca o alternativa la extensii de picioare si sissy squats, poate fi un exercitiu excelent de asistenta pentru partea inferioara. 

3. Tragerea greutatii pe sub picioare cu banda elastica

 


Tragerea greutatii pe sub picioare la cabluri, alturi de hiperextensii la 45 de grade si hiperextensii inverse sunt printre cele mai bune exercitii de intarire a lantului posterior fara a incarca prea intens coloana vertebrala. Leaga o banda elastica de un stalp si ai un "aparat" perfect de facut tragerea greutatii pe sub picioare. 

Din cauza rezistentei ascendente oferite de benzi, aceasta variatie a exercitiului tinde sa nu activeze fesierii in partea de sus, dar sunt foarte intinsi, alaturi de femurali, in partea de jos. Excelent penru incalzire, pentru a invata indoirea soldurilor sau pentru a iti incendia fesierii. 

4. Ridicari laterale de solduri din genunchi

 


Dezmorteste-ti adductorii si trezeste-ti fesierii cu acest exercitiu simplu. Fa-l ca incalzire pentru solduri si genunchi. Este foarte bun pentru pomparea fesierilor! 

5. Izometrie Bird-Dog cu banda elastica

 


O banda elastica este cea mai buna metoda de progresie la acest exercitiu de izometrie. Banda elastica va creste mult dificultatea acestui exercitiu. 

Pozitia cu banda elastica iti va solicita tot, de la femurali pana la umeri si spate. Bird-dogs este un exercitiu foarte important pentru zona mediana. Il poti face la inceputul antrenamentului, la finalul sau, sau in superset cu alte exercitii. Cu cat banda are o rezistenta mai mare cu atat este mai dificil de facut exercitiul. 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.