Hiperextensii inverse

Publicat in

Principala grupa musculara lucratafemurali
Alti muschi lucrati: gambe, fesieri, lombari
Echipamentaparat
Mecanicaizolare

Acest exercitiu pentru femurali se face cel mai simplu la un aparat special, dar care este rar intanlit in salile de forta. Si este mare pacat pentru ca acesta este probabil cel mai bun exercitiu pentru lantul de muschi posteriori.

pozitie de start
pozitie de final

1. Stai intins pe burta pe aparat si lasa picioarele sa iti atarne in afara, de la nivelul soldurilor. Prinde manerele laterale. Fixeaza picioarele intre suportii speciali. 

2. Pentru a incepe miscarea flexeaza soldurile pentru a impinge picioarele inainte.

3. Inverseaza miscarea prin extensia soldurilor si ducerea picioarelor in spate. Este important sa duci picioarele de tot inapoi si sa te opresti cu putin inainte de raza maxima a miscarii. 

4. Revino prin o noua flexare a soldurilor, imping picioarele cat de in fata poti. Repeta de cate ori este nevoie. 

Variatii: Acest exercitiu se poate efectua si fara un aparat special, dar este mai dificil. Se pune o minge elvetiana pe capatul unei bancute orizontale, si se sta cu burta pea ea, lasand soldurile sa atrane in afara. Pentru echilibru se prin marginile bancutei. Miscarea este ca cea descrisa sus.  Vezi un exemplu aici.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.