Orez cu turmenic

Publicat in

O garnitura delicioasa la pieptul tau de pui (sau la orice sursa de porteina mananci), care adauga savoare si culoare mesei tale sanatoase.

Acest orez cu turmenic este extrem de versatil. Poate fi mancat alaturi de feluri principale din diferite carnuri, slabe sau grase dar si alaturi de alte legume sau surse de proteine vegetale. Pur si simplu merge cu orice! 

Daca faci o cantitate mare din acest orez te va tine toata saptamana lucratoare! 

Ingrediente orez cu turmenic:

  • O lingura unt topit
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita turmenic
  • 1/2 lingurita usturoi granulat
  • 210 g orez Jasmine
  • 360 ml apa

Preparare

  1. Incinge untul topit si adauga in el sarea si condimentele. Amesteca continuu 20-30 de secunde. 
  2. Pune si orezul si amesteca bine totul, lasand pe foc cam un minut.
  3. Pune apa peste, amesteca si da in fiert. 
  4. Pune un capac peste, da focul la minimul posibil si gateste 15 minute FARA A RIDICA DELOC CAPACUL. 
  5. Opreste focul, si lasa oala cu capul pus 5 minute.
  6. Indeparteaza capacul si treci o furculita prin orez pentru a il afana. Mananca-l cu ce doresti! 

Valori nutritionale pe toata cantitatea:

  • Calorii: 768
  • Carbohidrati: 144 g
  • Grasimi: 12 g
  • Proteine: 13 g

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.