Proviron

Publicat in

Proviron este un steroid anabolizant, dar nu este folosit de catre culturisti pentru a construi masa musculara si forta, ci pentru prorietatile sale antiestrogene si capacitatea sa de a da un aspect dur muschilor. Se poate adauga cu succes oricarui ciclu de steroizi.

Substanta activa : mesterolon
Denumiri comercialeProvironVistimon, Pluriviron, MestoranumActiunea acestui steroid este una putenic androgena fara sa se transforme in estrogen. In uz clinic, Proviron este folosit pentru tratarea disfunctiilor sexuale, care de obicei sunt rezultate dintr-un nivel scazut al testosteronului endogen. Poate inversa probleme precum lipsa libidoului si impotenta sau chiar marirea cantitatii de sperma. Provironul nu stimuleaza organismul sa produca propriul testosteron ci este un inlocuitor oral adrogenic al acestuia.

Desi este puternic androgenic, efectul anabolic al acestui steroid este considerat prea mic pentru a determina cresterea in masa musculara. Asta se datoreaza faptului ca este usor convertit in metaboliti inactivi la fel ca DHT (dihidrotestosteronul).

In lumea sportivilor, Proviron este folosit ca un anti-estrogenic, prevenind sau incetinind aromatizarea altor steroizi. Rezultatul este comparabil cu cel al Arimidexului (desi mai putin eficient), prevenind acumularea de estrogeni in organism. Asta spre deosebire de Nolvadex care numai blocheaza capacitatea estrogenului de a se lega de anumiti receptori din tesuturi. Metoda de anti-aromatizare este de preferat fiind mai directa si mai eficienta in combataerea efectelor secundare estrogenice. Alt dezavantaj al Nolvadexului, daca este intrerupt prea devreme exista riscul de aparitie a efectului "yo-yo", efectele secundare estrogenice putand revenii. Majoritatea folosesc si Provironul si Nolvadexul concomitent, ele atacand aceeasi probleme din unghiuri diferite obtinandu-se o eficienta mult mai mare.

Proprietatile anti-estrogenice ale Provironului nu sunt unice. Si alti steroizi precum dihidrotestosteronul sau Masteronul au dovedit a avea celeasi proprietati, fiind utilizati cu succes in combaterea ginecomastiei si cancerului mamar.

Provironul este folosit si atunci cand se doreste un nivel estrogenic scazut si unul androgenic ridicat. Este asociat foarte bine cu WinstrolOxandrolon sau Primobolan. Aici, Provironul poate ajuta la intarirea si cresterea in densitate a muschilor.

Fiind un steroid andrigenic puternic utilizarea lui de catre femei trebuie facuta cu atentie, putand sa apara usor simptome de virilizare. De aceea nu vor utiliza mai mult de 25 mg/zi si nu mai mult de 4-5 spatamani.
Pentru barbati doza tipica este de 25-100mg/zi. Aceste doze sunt suficiente pentru a fi siguri ca ginecomastia nu va aparea. Cum am spus si mai devreme se combina cu Nolvadex sau Clomid, mai ales cand sunt folositi steroizi puternic estrogeni precum Dianabolul sau testosteronul. 50 mg de Proviron si 20 mg de Nolvadex pe zi s-au dovedit a fi extrem de eficiente in cazul unor astfel de cicluri.

Proviron este bine tolerat si efectele secundare la barbati sunt rare la doze sub 100mg/zi. Efectele secundare care pot aparea sunt androgene: ten gras, acnee, cresterea parului facial si corporal, calvitie (mai ales daca esti predispus genetic). Pe langa acestea poate aparea un libidou mult crescut. Provironul este un steroid de uz oral fara riscuri pentru ficat.

Toate versiunile Provironului sunt fabricate sau licentiate de firma Schering. Nu s-au raportat falsuri ale acestui produs asa ca puteti cumpara linistiti orice varianta gasiti. O alternativa de preferat Provironului este Arimidexul, dar este mult mai scump si fara efectul androgenic. De aceea curele "standard" anti-estogenice sunt alcatuite din Nolvadex si Proviron.

ATENTIE!   Nimeni nu poate nega: steroizii functioneaza, si functioneaza bine. Dar la noi in tara acestia sunt ilegali, iar cea mai mare parte a steroizilor care se gasesc sunt contrafacuti si de proasta calitate. Exista si vesti bune! Pentru cei care nu gasesc steroizi de calitate, sau nu vor sa se expuna riscurilor asocitate cu acestia, exista produse puternice, legale si fara efecte secundare, care va pot aduce rezultate bune si de durata: Probolan-50 si Metadrol, pentru masa musculara, ThermaCuts si UltraSlim, pentru definire si slabire.

O alta optiune extrem de puternica este GH Balance, un produs hormonal care are la baza hormonul de crestere uman (GHFactor-7).

Referinte

Cel mai bun stimulator al masei musculare

Articole din aceiasi categorie

Bolfortan Bolfortan este un steroid injectabil care are la baza testosteronul. Aceast produs foloseste un grup chimic neobisnuit pentru a isi prelungi biovalabilitatea, si anume acidul nicotinic, o vitamina din complexul B. Este un steroid foarte rar. 14 Feb, 2016
Metiltestosteron Metiltestosteronul este prima forma de testosteron sintetizata vreodata. Este un steroid oral puternic, dar si foarte toxic. Nu aduce castiguri de masa musculara prea mari, de aceea nici nu este des utilizat de culturisti. Este folosit mai ales pentru sporirea agresivitatii si cresterea fortei. 14 Feb, 2016
Hydroxytest Hidroxitestosteronul este un steroid anabolic, inrudit foarte de aproape cu testosteronul androgen primar. A fost vandut o scurta perioada ca supliment sportiv, pana cand a fost introdus pe lista substantelor controlate. 14 Feb, 2016
Neotest 250 Neotest 250 contine testosteron decanoat, o forma injectabila a principalului hormon androgen masculin. Este un ester cu actiune foarte lunga, doze mici ale acestuia se gasesc si in compozitia Sustanon 250. 14 Feb, 2016
Equipoise Dupa trenbolon, Equipoise este cel mai cunoscut steroid veterinar utilizat si de catre oameni. Are un renume foarte bun, avand caracteristici anabolice bune si efecte secundare relativ mici. 14 Feb, 2016
Dinandrol Dinandrol este pentru nandrolon ce este Sutanonul pentru testosteron. Este un steroid anabolic injectabil care contine un amestec de doi esteri ai nadrolonului, unul cu actiune scurta si unul cu actiune lunga. 14 Feb, 2016

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.