Sala aglomerata? Fa superseturi

Publicat in

Te chinui cu antrenamentele in timpul orelor de varf de la sala? Iata aici o solutie pentru a te antrena eficient cand sala este foarte aglomerata.

Mi se cere des sa scriu programe de antrenament pentru persoane care merg la sala la orele de varf, cand este plin de lume. Stii si tu cum este sa te duci luni seara la 6 la sala si abia sa ai loc in vestiar sa te schimbi. In sala mai toate aparatele sunt ocupate si tot ce iti doresti este sa termini cat mai repede si sa pleci. 

Nu iti fa griji, in acest articol o sa iti arat o metoda simpla pe care sa o folosesti in astfel de situatii, care presupune executia a doua exercitii unul dupa altul, ambele folosind acelasi aparat/echipament. 

Antrenamentele nu sunt complicate dar sunt foarte eficiente daca sunt facute corect, asa cum ar trebui sa fie facut orice antrenament in general! 

Bine ai venit in lumea superseturilor. Este un termen care descrie executia a doua exercitii unul dupa altul, spate in spate. Poti face superseturi pentru aceeasi grupa musculara, precum tractiuni cu priza inversa urmate de flexii biceps, sau poti face superseturi pentru grupe diferite de muschi, asa cum o sa fie cazul la antrenamentul prezentat aici. 

De cele mai multe ori superseturile te fac sa alergi prin sala dupa diferite aparate sau echipamente; nu este nimic gresit in asta, doar ca aici vorbim de o sala foarte aglomerata, asa ca un astfel de antrenament te face sa te bati cu restul oamenilor din sala! O sa incercam o varianta care sa starneasca mai putine conflicte! 

Antrenamentul pentru o sala aglomerata

Ai nevoie de: bara hexagonala

Ai nevoie de o: bancuta si gantere

Ai nevoie de: aparat cu cabluri

Metoda:

  1. Fa un set al exercitiului A1, apoi imediat, fara pauza, un set al exercitiului A2; odihneste-te si repeta.
  2. Fa toate exercitiile de la un superset apoi treci la urmatorul superset (intai toate exercitiile notate cu A, apoi cele cu B, etc.)
  3. Toate exercitiile sa fie facute corect si controlat.
  4. Antrenamentul ar trebui sa dureze in jur de 35 de minute (fara incalzire).
  5. Intra in sala, fa-ti treaba, si pleaca!

 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.