Incepi intotdeauna cu o bara goala

Publicat in

Cei mai puternici oameni de pe planeta isi incep antrenamentele cu o bara goala. Iata de ce si tu ar trebui sa faci la fel.

Cu cat te incalzesti mai mult la primul exercitiu din antrenament, cu atat te vei simti mai bine in timpul seturilor, si sa incepi cu o bara goala ca sa vezi cum te simti in acea zi iti va spune cum sa abordezi antrenamentul. Daca ai ceva experienta la antrenamente, cum te vei simti cand vei face incalzirea cu o bara goala iti va spune daca antrenamentul va fi excelent, mediocru sau prost.

Sa incepi cu o bara goala iti permite sa adaptezi instinctiv greutatile in functie de cum te simti, in loc sa urmezi orbeste niste greutati prestabilite. Daca aveai programat un antrenament greut de 5 repetari pe set dar cand faci incalzirea cu bara goala ceva nu se simte bine, scade intensitatea la acel antrenament si fa mai mult volum cu o greutate mai mica. Asta iti va salva fundul de la accidentari!

Reguli pentru incalzirea cu bara goala

1. Respecta incalzirea. Pozitioneaza-te si pregateste-te pentru seturile cu bara goala la fel cum te pregatesti la seturile grele. Fa-le constiincios, nu doar sa fie facute.

2. Trateaza cu respect si repetarile cu bara goala. Da, o bara goala va fi usoara. Dar sa arunci pur si simplu bara goala in sus, fara o miscare fluenta, este o prostie. Ia aminte la cum ti se simt incheieturile si cum ti se misca corpul. Asta iti va spune cum va decurge restul antrenamentului si ce ajustari sa faci sa fie eficient. Daca te simti prost inca de la incalzirea cu bara goala nu are niciun sens sa incerci sa iti depasesti noi recorduri!

3. Fa 2-4 seturi de 20-40 repetari. Da, numerele variaza mult. Daca te simti bine dupa primele doua seturi de incalzire incepi sa pui greutati. Daca inca te simti intepenit dupa primele doua seturi continua fara greutati. Incalzeste-te cu bara goala pana te simti ok si ai o tehnica si executie corecte.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.