Marime fara forta: semnul utilizarii de steroizi?

Publicat in

Crezi ca este imposibil sa te faci imens fara sa ai o forta pe masura? Nu este asa! Muschii nu sunt mereu un indicator al fortei cuiva.

Unii sportivi sunt mari si puternici. Altii sunt mici si puternici. Exista si sportivi care sunt mari si, pentru dimensiunea lor, nu foarte puternici. Aceasta a treia categorie TREBUIE sa foloseasca substante interzise, nu-i asa? Nu neaparat. Este posibil, dar exista multi factori care pot influenta fizicul unui sportiv.

Muschi mari, forta mediocra

  • Stilul de antrenament conteaza foarte mult. Poti sa ridici intr-un mod care sa creasca mult factorii locali de crestere, cum ar fi IGF-1 si GH.
  • Acumularea unui numar suficient de repetari eficiente poate genera crestere musculara, chiar daca sportivul nu ridica la fel de "greu" cum cred unii. Ridicarea unor greutati mai usoare poate provoca crestere musculara.
  • Daca cineva se antreneaza in mod normal, este foarte mare dar nu este puternic, sigur, acea persoana ar putea sa foloseasca substante de imbunatatire a performantei (steroizi), dar ar putea fi, de asemenea, predispusa genetic sa construiasca multi muschi.
  • Unele persoane nu ridica greutati mari din diverse motive: impulsuri neurologice slabe, tendoane excesiv de protectoare sau arhitectura tesutului muscular ar putea fi fragila, in ciuda volumului muscular pe care au reusit sa il construiasca.
  • Deci, o persoana ar putea ridica cat de greu poate, chiar daca pare cu o forta mica pentru dimensiunea sa.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.