Turanabol

English Version Publicat in

Este un steroid anabolizant conceput in Germania de Est. A fost introdus in practica medicala in 1965, si un an mai tarziu era folosit si in sport. A fost uitat o perioada de timp, dar a revenit in atentia culturistilor in ultimii ani.

Substanta activa : clordihildrometiltestosteron
Denumiri comerciale : Oral-turinabol, Turanabol, Turanol, TurinasimEste un steroid anabolizant conceput in Germania de Est. A fost introdus in practica medicala in 1965, si un an mai tarziu era folosit si in sport. Folosirea acestui steroid in sport este bine documentata. In 1972, s-a raspandit folosirea lui in randul sportivilor, in toate ramurile sportului, nu numai in atletism, unde era folosit pana atunci.

Are un efect androgen foarte scazut (6 din 100), dar in combinatie cu efectul sau anabolic (54 din 100), Turanabol devine o substanta potenta. De exemplu, Dianabolul are un efect androgen de 43/100 si o rata anabolica de 90/100, dar are mult mai multe efecte secundare, unele nefiind acceptabile pentru sportivi precum atletii sau ciclistii. Cu Turanabol nu exista teama ca va aparea ginecomastia, sau retentia de apa si grasime, care sa dea aspectul pufos.

Turanabol este derivat din metandrostenolon, avand in plus un atom de clorina in pozitia a 4-a. Asta a facut Turanabolul sa nu se aromatizeze deloc, in plus metabolitii sai parasesc organismul foarte repede, aceasta fiind util mai ales sportivilor care se tem de testele antidoping.

Ca majoritatea steroizilor orali este 17-alfa alchilat, ceea ce il face toxic pentru ficat. Dar nu s-au inregistrat leziuni asupra ficatului nici atunci cand a fost folosit pentru perioade lungi de timp.

Folosirea Turanabolului aduce castiguri mici de masa musculara, dar de o buna calitate, fara grasime si retentie de apa. De asemenea, nici efectele secundare nu sunt pronuntate. Suprima productia proprie de testosteron, mai ales atunci cand este folosit pe perioade mai lungi de timp, dar o face intr-o masura mult mai mica decat in cazul Dianabolului, si recuperarea este mai usoara.

La inceputul administrarii, Turanabol va creste rapid forta. Un alt aspect pozitiv este ca da muschilor un aspect dur, fara sa retina apa subcutanat. Este considerat un "steroid al sexului"; creste rapid libidoul la barbati, uneori chiar exagerat. Asta, alaturi de suprimarea redusa a testosteronului propriu, il face util folosit in doze moderate, intre ciclurile cu steroizi grei.

O alta caracteristica a Turanabolului este ca poate scatea SHBG. Aceasta este o proteina care se leaga de testosteron si il dezactiveaza. Daca SHBG scade exista mai mult testosteron care sa isi manifeste efectele anabolice. Aceasta trasatura nu este atat de pronuntata ca la alti steroizi anabolizanti (Winstrol de exemplu) dar este prezenta intr-o masura semnificativa. 

hormon de crestere natural

Cum spuneam si mai sus, este folosit mai ales pentru castiguri moderate de masa musculara de buna calitate, fara retentie de apa si grasime. 
Este util sportivilor de performanta, powerlifterilor si culturistilor, ca un steroid de definire. Dar daca se doreste ardea unei cantitati mari de grasime, nu va ajuta, pentru ca este un steroid, si nu un arzator de grasimi. Are rol mai ales de a proteja masa musculara cand se urmeaza o dieta restrictiva caloric. 

Totusi cel mai adesea este utilizat de atleti si mai putin de culturisti. Creste anduranta musculara, capacitatea de efort fizic si imbunatateste recuperarea.

Administrarea Turanabol

Rezultatele depind de dozele zilnice folosite, aceasta variind intre 20 mg/zi si 100 mg/zi. Cei care cantaresc sub 90 de kg nu au niciun efect secundar de la 20 mg/zi. Cei mai grei iau de regula doze de 40-50 mg/zi.

Administrat in doze de 50 mg/zi creste tesutul muscular lin si forta. Poate fi combinat cu Parabolan (200 mg/saptamana) sau/si Winstrol (150 mg/aptamana), ceea ce duce la construirea masei muculare si arderea grasimilor, fara a folosi un arzator de grasimi.

Pentru a calcula doza optima pentru fiecare se aplica urmatoarea formula: greutatea in kilograme impartita la 1.5 sau 2. Se poate lua dimineata, sau de doua ori pe zi, dimineata si dupa-masa.

Doza pentru sportive este de 2,5 mg/zi - 5 mg/zi. La aceste doze nu ar trebui sa existe risc de virilizare, totusi se incepe de la cea mai redusa doza si nu se depasesc 5 mg/zi. Ciclurile nu trebuie sa fie mai lungi de 4-6 saptamani. 

Efecte secundare Turanabol

Efectele secundare variaza de la persoana la persoana si depind de doza folosita. Dar putem spune cu incredere ca efectele secundare ale Turanabolului sunt printre cele mai reduse din sfera steroizilor anabolizanti. Cele mai severe efecte secundare tin de aparatul cardiovascular.

Efecte secundare estrogenice

Efectele de natura estrogenica precum ginecomastia, retentia de apa si retentia de grasime, nu apar. Turanabol nu se aromatizeaza si nu are o natura progestinica. 

Efecte secundare androgenice

Poate cauza acnee, piele uleioasa si agresivitate crescuta, dar si aceste efecte sunt rare si apar la doze foarte mari. Luat la 50 mg pe zi timp de 6 saptamani, nu ar trebui sa aibe efecte secundare pronuntate. Nu este cunoscut ca un steroid care provoaca agresivitate.

Este uneori folosit si de catre sportive, dar exista si optiuni mai bune. La doze mici este relativ sigur, dar daca dozele sunt crescute va cauza virilizare (ingrosarea vocii, cresterea parului pe corp, marirea clitorisului). 

Efecte secundare cardiovasculare

Turanabol va avea un impact negativ semnificativ asupra profilului lipidic (scade HDL si creste LDL). Daca ai deja un profil precar al colesterolului nu trebuie sa folosesti acest steroid. Este indicat sa se suplimenteze dieta cu 4-5 g/zi de ulei de peste si sa se manance cat mai sanatos pentru a evita inrautatirea colesterolului. 

Efecte secundare asupra ficatului

Pentru ca este hepatotoxic se recomanda folosirea unui protector pentru ficat. Nu este cel mai toxic steroid oral, dar este totusi toxic. In timpul ciclului nu trebuie sa se consume alcool si trebuie sa se evite cat mai mult medicamentele, acestea fiind de regula toxice si ele pentru ficat. Folosirea Turanabolului trebuie limitata la 6-8 saptamani. 

Efecte secundare asupra testosteronului

Turanabol va suprima productia proprie de testosteron, chiar daca nu atat de accentuat precum alti steroizi. 
Terapia post ciclu nu este necesara la doze de maxim 20 mg pe zi. Daca se depaseste aceasta doza este bine sa se faca o terapie post ciclu

In urma scandalurilor de doping in 1994 compania farmaceutica care detinea patentul pentru Turanabol a intrerupt productia. Licenta a fost cumparata de Schering dar aceasta nu a mai produs niciodata acest steroid. In prezent toate variantele existente pe piata neagra sunt produse de firme undergound, nu de companii farmaceutice serioase. 

Exista si riscul de a fi contrafacut, mai exact unii producatori underground folosesc doze mici de Danabol in loc de clordihildrometiltestosteron, danabolul fiind mult mai ieftin. 

ATENTIE!   Nimeni nu poate nega: steroizii functioneaza, si functioneaza bine. Dar la noi in tara acestia sunt ilegali, iar cea mai mare parte a steroizilor care se gasesc sunt contrafacuti si de proasta calitate. Exista si vesti bune! Pentru cei care nu gasesc steroizi de calitate, sau nu vor sa se expuna riscurilor asocitate cu acestia, exista produse puternice, legale si fara efecte secundare, care va pot aduce rezultate bune si de durataMetadrol si produsele IRIDIUM LABS pentru masa muscularaFast BURN Extreme,  Fast BURN Active si Keto Actives pentru definire si slabire. Pentru un amator riscurile expunerii la steroizi anabolizanti nu merita, cand pe piata exista astfel de produse naturale si aproape la fel de puternice! 

O alta optiune extrem de puternica este GH Balance, un produs hormonal care are la baza hormonul de crestere uman (GHFactor-7).

 

Referinte

Articole din aceiasi categorie

winstrol steroid anabolic sintetic oral si injectabil Winstrol Winstrol, supranumit si winny, este un alt steroid foarte cunoscut, si printre putinii care exista atat in forma injectabila cat si orala. Este un steroid apreciat, care este utilizat mai ales in combinatie cu alti steroizi, si nu de unul singur. 14 Feb, 2016
deca-durabolin steroid anabolic si androgen Deca-durabolin Deca-durabolin este cel cel mai utilizat steroid pe baza de nandrolon, si unul din cei mai folositi steroizi in general. Masa musculara de calitate si efectele secundare relativ usoare il fac foarte cautat. Este un steroid care a fost conceput pentru femei, copii si batrani, asa ca este foarte atractiv pentru cei care vor sa isi asume cat mai putine riscuri. 14 Feb, 2016
naposim terapia danabol steroid oral Danabol (Naposim) Danabol este probabil cel mai cunoscut steroid din lume. Este un steroid oral, care aduce rapid castiguri de masa si forta, de aceea incepatorii sunt foarte atrasi de el. In trecut era unul din singurii steroizi disponibili pentru vechii culturisti. In Romania s-a gasit mult timp in farmacii sub denumirea de Naposim. 14 Feb, 2016
Halomestan Un steroid exotic care a fost descoperit recent de catre Federatia Australiana care reglementeaza cursele de cai. Este vorba de un steroid total nou, folosit probabil de sportivii de elita care inca nu poate fi depistat prin testele anti-doping. 14 Feb, 2016
nilevar steroid legendar Nilevar NilevSe spune ca este unul din primii steroizi folositi in cercurile culturistilor. S-ar putea spune ca Nilevar este o forma orala de Deca-durabolin, ambele avand acelasi steroid la baza (nortestosteronul) si actionand similar. Cu toate acestea, este mai apropiat ca efecte de Danabol. 14 Feb, 2016
hidroxytest Hydroxytest Hidroxitestosteronul este un steroid anabolic, inrudit foarte de aproape cu testosteronul androgen primar. A fost vandut o scurta perioada ca supliment sportiv, pana cand a fost introdus pe lista substantelor controlate. 14 Feb, 2016
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.