Winstrol

English Version Publicat in

Winstrol, supranumit si winny, este un alt steroid foarte cunoscut, si printre putinii care exista atat in forma injectabila cat si orala. Este un steroid apreciat, care este utilizat mai ales in combinatie cu alti steroizi, si nu de unul singur.

Substanta activa : stanozolol
Denumiri comerciale : Winstrol depot, Strombaject, Stromba

 

Winstrol este unul din cei mai cunoscuti steroizi de peplaneta. De fapt, daca cineva care nu stie multe despre steroizi, probabil ca a auzit de Winstrol (si poate Naposim la noi in tara) din cauza numeroaselor scandaluri de doping la nivel mondial. Numele de Winstrol este legat de unul din celemai faimoase cazuti de doping din sport.
In 1988, sprinterul Ben Johnson a fost depistat cu stanozolol (substanta activa din Winstrol) in sange, asta dupa ce castigase medalia de aur la Jocurile Olimpice si isi invinsese marele adversar, Carl Lewis Pana in ziua de astazi este unul din cele mai cunoscute cazuri de doping din istorie. 

Stanozololul in sine este un derivat al dihidrotestosteronului (DHT), desi are o activitate androgenica mai mica. Este un steroid care promoveaza mai mult castigurile in masa decat efectele androgenice, fata de DHT care are puternice efecte androgene dar nu aduce catiguri in masa. Winstrolul este un steroid folosit cu precadere in ciclurile de definire si striere. Foarte rar este folosit in cicluri de acumulare de masa musculara. Repet: este mai ales un steroid folosit in perioadele de definire de catre culturisti si modele de fitness. 

Medical nu ajuta prea mult la tratarea anemiei, asa ca rolul sau cand se vrea cresterea masei corporale este redus. Dar este util pentru tratarea osteoporozei si este deseori administrat arsilor si celor care au urmat tratamente indelungate cu corticosteroizi. Se administreaza si copiilor cu deficite de crestere si in unele forme de cancer de san. Este unul din cei mai utilizati steroizi in medicina. 

In general Winstrol este caracterizat ca fiind un steroid anabolic bland, folosit atat de barbati cat si de femei. Este un steroid folosit foarte des si de atleti sau alti sportivi care au nevoie de imbunatatirea performantelor fizice, fara cresterea masei musculare. 

Recent, a inceput sa fie folosit in timpul curelor de steroizi, in doze foarte mici, cu scopul de a diminua SHBG (sex hormone binding globulin), proteina transportoare a testosteronului. Aceasta proteina se leaga de testosteron si il dezactiveaza. Cu cat nivelele de SHBG sunt mai mici cu atat ai mai mult testosteron liber in sange care sa isi manifeste trasaturile anabolice si androgenice. Chiar si in doze mici Winstrol reduce cu 50% SHBG, si asta in doar cateva zile. 

O doza de 0.2 mg/ kilogram corp duce la o reducere seminificativa, cu rezultatul pozitiv de a avea mai mult testosteron liber in sange. Aceasta practica se utilizeaza doar in combinatie cu alti steroizi pentru ca si Winstrol singur, in doze mici, va reduce productia proprie de testosteron; si ca orice alt steroid cu o componenta androgena slaba, suplimentarea cu testosteron in timpul ciclului (de exemplu utilizarea de testosteron propionat odata cu Winstrol) este necesara pentru a evita disfunctiile sexuale.

Winstrol da un aspect dur si uscat muschilor, ideal inainte de concursuri. Nu retine apa deloc, se spune chiar ca o poate elimina intr-o anumita masura. Sunt persoane care au raportat un nivel subcutanat redus de apa in locul injectiei. Nu aduce castiguri mari de masa musculara. Nu se aromatizeaza la nicio doza, asa ca nu este nevoie de antiestrogeni, iar ginecomastia nu va da batai de cap nimanui.

Winstrol este unic, fiind disponibil atat in forma injectabila cat si orala. Ambele forme contin exact acelasi compus, dar cea injectabila este superioara in ceea ce priveste retentia de nitrogen (pentru cei care nu stiu retentia de nitrogen = anabolism). Varianta injectabila se poate si bea, dar nu este recomandat. Administrarea prin injectii reduce si stresul pus asupra ficatului. De mentionat este ca injectiile de Winstrol sunt mai dureroase fata de alti steroizi.

Asadar, in culturism este folosit mai ales in combinatie cu alti steroizi si mai ales cand se vrea definirea musculara. Cum Winstrol poate creste rapid forta si puterea, fara a creste greutatea sau masa musculara, este favorizat de sportivii de performanta care au nevoie de viteza si putere fara a atrage atentia asupra dezvoltarii fizice. 

Culturistii si cei care vor definirea folosesc Winstrol pentru aspectul dur pe care il da muschilor, dar asta este posibil doar la un procent de grasime sub 10%. De asemenea, are proprietati anticatabolice, dar nu atat de pronuntate incat sa poate conserva masa musculara intr-un deficit caloric mare. Si vascularizarea va fi mai pronuntata cand se administreaza Winstrol.

Administrare Winstrol

Dozele de administrare sunt de 15-25 mg pe zi pentru varianta orala si 25-50 mg pe zi pentru cea injectabila. Pentru a reduce numarul injectiilor, se poate administra o data la doua zile, intre 50 mg si 100 mg. Injectiile au un raport mult mai bun calitate-pret, de aceea sunt preferabile variantei orale. 

Rareori se depaseste doza de 50 mg la doua zile, doar culturistii profesionisti urcand spre 100 mg. Dar si acestia iau doze mari doar 7-10 zile inainte de concursuri pentru o striere cat mai pronuntata. 

Sportivele folosesc varianta orala pentru ca isi administeraza doze mici, de 5 mg/zi. Ciclurile dureaza intre 4 si 6 saptamani.

Adaugarea sa la ciclurile grele, destinate acumularii de cat mai multa masa musculara, poate fi problematica. Winstrol este un steroid 17 alfa alchilat, adica a fost modificat pentru a rezista trecerii prin ficat. Din pacate asta il face si toxic pentru ficat. De fapt, Winstrol este printre cei mai toxici steroizi din acest punct de vedere, comparat mg cu mg. De aceea, daca se adauga la un ciclu greu de steroizi, unde dozele sunt deja mari, creste mult toxicitatea.

Efecte secundare Winstrol

Winstrol poate avea si efecte secundare, serveritateaa lor fiind dicatat de genticul fiecaruia. 

Efecte secundare estrogenice

Winstrol nu se aromatizeaza la nicio doza asa ca efectele secundare estrogenice sunt imposibile. Nu duce la retentia de apa si grasime si nu cauzeaza ginecomastie.

Efecte secundare androgenice

Winstrol nu este un steroid foarte androgen, dar poate cauza efecte secundare androgenice. Pot aparea acnee si caderea parului, dar mai ales la cei predispusi genetic. Poate provoca disfunctii erectile daca este folosit fara un androgen precum testosteronul. 

Cum Winstrol este deja DHT folosirea Proscar nu va functioa pentru reducerea efectelor secundare androgenice. 

La femei poate cauza virilizare (cresterea parului pe corp, ingrosarea vocii, marirea clitorisului) mai ales la doze peste 5 mg/zi. In joc intra si sensibilitatea fiecareia. La aparitia oricarui semn de virilizare trebuie intrerupta imediat administrarea. 

hormon de crestere natural

Efecte secundare cardiovasculare

Are si efecte nedorite asupra colesterolului, o doza de doar 6 mg/zi poate reduce colesterolul bun (HDL) cu 33% si il poate ridica pe cel rau (LDL) cu 29%. Un alt potential efect sever, chiar si la doze reduse, este hipertofia (cresterea) muschiului cardiac. De aceea, multi limiteaza consumul de Winstrol la perioadele de definire sau inainte de concursuri.
De regula nu se administreaza mai mult de 6 saptamani. in general steroizii orali (C-17 alfa alchilati) au un impact negativ mai mare asupra aparatului cardiovascular decat cei injectabili nealchilati.

Efecte secundare asupra ficatului

Ambele variante de Winstrol (oral sau injectabil) sunt toxice pentru ficat. De fapt Winstrol este unul din cei mai hepatotoxici steroizi anabolizanti, cand este comparat mg cu mg cu alti steroizi orali. Exista si steroizi orali mult mai toxici dar in general este mai daunator ficatului decat steroizii cunoscuti precum Anavar sau Danabol. Ciclurile nu ar trebui sa depaseasca 6 saptamani si hepatoprotectoare ar trebui utilizate in timpul ciclului.

Efecte secundare asupra testosteronului

Winstrol va suprima mult secretia proprie de testosteron. Nu se folsoeste niciodata fara un androgen precum testosteronul injectabil.La finalul curei este nevoie de o terapie post ciclu. 

Alte efecte secundare cauzate de Winstrol

O alta problema raportata este durerea articulatiilor. Desi jurnalele medicale sunt contradictorii, unele sustinand ca slabeste tendoanele, altele ca le intareste, nu putini au fost sportivii care au avut probleme articulare din cauza Winstrol. Se crede ca in unele zone intareste tendoanele si in alte zone le slabeste, ceea poate duce usor la accidentari. De aceea, cei care practica sporturi de contact, sau cu impact mare asupra articulatiilor (rugby, sprinteri, luptatori, etc.) ar trebui sa evite acest steroid. Exista si alti steroizi derivati din DHT, mult mai eficienti (Masteronul, de exemplu). De regula, administrarea de Winstrol, mai ales singur, creeaza discomfort la nivelul articulatiilor, senzatia ca nu sunt lubrifiate.

Forma originala de Winstrol este inca produsa de Desma din Spania. Este un steroid care se gaseste des pe piata neagra, dar este si destul de flasificat. 

ATENTIE!   Nimeni nu poate nega: steroizii functioneaza, si functioneaza bine. Dar la noi in tara acestia sunt ilegali, iar cea mai mare parte a steroizilor care se gasesc sunt contrafacuti si de proasta calitate. Exista si vesti bune! Pentru cei care nu gasesc steroizi de calitate, sau nu vor sa se expuna riscurilor asocitate cu acestia, exista produse puternice, legale si fara efecte secundare, care va pot aduce rezultate bune si de durataMetadrol si produsele IRIDIUM LABS pentru masa muscularaFast BURN Extreme,  Fast BURN Active si Keto Actives pentru definire si slabire. Pentru un amator riscurile expunerii la steroizi anabolizanti nu merita, cand pe piata exista astfel de produse naturale si aproape la fel de puternice! 

O alta optiune extrem de puternica este GH Balance, un produs hormonal care are la baza hormonul de crestere uman (GHFactor-7).

 

Referinte

Articole din aceiasi categorie

tri-trenabol Tri-trenabol Tri-trenabolul este o forma injectabila a trei esteri de trenbolon diferiti, in actiune fiind foarte asemanator cu Parabolanul, cele doua preparate putand fii substituite unul cu celalalt. 14 Feb, 2016
naposim terapia danabol steroid oral Danabol (Naposim) Danabol este probabil cel mai cunoscut steroid din lume. Este un steroid oral, care aduce rapid castiguri de masa si forta, de aceea incepatorii sunt foarte atrasi de el. In trecut era unul din singurii steroizi disponibili pentru vechii culturisti. In Romania s-a gasit mult timp in farmacii sub denumirea de Naposim. 14 Feb, 2016
anapolon 50 steroid oral puternic Anapolon 50 Anapolon 50 este unul din cei mai puternici si mai eficienti steroizi administrati pe cale orala. Dar este in acelasi timp si unul din cel mai periculosi. Este destul de cunoscut pe piata neagra a steroizilor si atrage in special incepatori care incearca sa evite injectabilele. Dar Anapolon 50 nu este neaparat cea mai buna cale. 14 Feb, 2016
equipoise steroid veterinar pentru cai Equipoise Dupa trenbolon, Equipoise este cel mai cunoscut steroid veterinar utilizat si de catre oameni. Are un renume foarte bun, avand caracteristici anabolice bune si efecte secundare relativ mici. 14 Feb, 2016
testosteron propionat - testosteron cu actiune rapida Testosteron Propionat Testosteronul propionat este forma cu actiunea cea mai rapida a testosteronului sintetic. Este folosit mai ales in perioadele de definire, in acest scop putand fi combinat cu alti steroizi. 14 Feb, 2016
cut stack combinatie de 3 steroizi pentru definire musculara Cut-stack Cut-stack este un steroid produs de o firma underground. Este o combinatie de steroizi care au si proprietatea de a reduce stratul adipos. Asa cum ii sugereaza si numele, este destinat folosirii in perioadele de definire. 14 Feb, 2016
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.