Halomestan

Publicat in

Un steroid exotic care a fost descoperit recent de catre Federatia Australiana care reglementeaza cursele de cai. Este vorba de un steroid total nou, folosit probabil de sportivii de elita care inca nu poate fi depistat prin testele anti-doping.

Substanta activa3-cloro-17-­alfa-­metil-­5­-alfa-androstan-­17-­beta-­ol
Denumiri comerciale: - 


Este vorba de un steroid foarte nou aparut, care nici macar nu are nume, doar o formula chimica. Numele de Halomestan este dat de cei care l-au descoperit ca o posibila denumire comerciala DACA acest fel de steroid ar fi vreodata comercializat prin canale legale. Capsule cotinand steroidul au fost confiscate de autoritati in Queensland in 2012; recent s-a terminat analiza lor si s-a descoperit ca acestea contin exoticul steroid cu formula chimica 3-cloro-17-­alfa-­metil-­5­-alfa-androstan-­17-­beta-­ol. Nu exista patente sau cercetari scrise despre acest steroid, are o structura ilogica, dar testele sugereaza ca este eficient.

3-cloro-17-­alfa-­metil-­5­-alfa-androstan-­17-­beta-­ol este un steroid de designer, adica un steroid creat pentru a fi folosit ca substanta de dopaj, care sa nu poata fi detectata la teste. Astfel de steroizi si substante sunt descoperite periodic in lumea sportului de performanta (cel mai notoriu este THG). Noul steroid de designer a fost descoperit in pilule de culoarea alba cu negru care contineau o pudra albicioasa. Dupa analize s-a descoperit ca pudra continea un steroid anabolic si androgen cu formula chimica 3-cloro-17-­alfa-­metil-­5­-alfa-androstan-­17-­beta-­ol. Ar putea fi descris ca un analog al dihidrotestosteronului metilat in care grupul 3-oxo a fost inlocuit de un atom de clor. Deci s-ar putea numi si 3-cloro-metil-DHT.

Cum am spus deja, un fabricant al acestuii steroid l-ar putea denumi Halomestan sau Halomestanolone. 

La prima vedere nu te-ai astepta ca aceasta molecula sa aibe efecte anabolice prea puternice. Atomul de clor este unul de dimensiuni mari si limiteaza interactiunea dintre steroid si receptorul androgen. Imagineaza-ti ca steroidul este o mana si receptorul androgen o manusa, iar atomul de clor ar fi un deget foarte gros fiind dificil ca mana sa incapa in manusa. Aproape toti steroizii cunoscuti care au un grup de clor in pozitia C3 au efecte anabolice reduse.

Dar, pe de alta parte, incarcatura electrica a clorului poate amplifica interactia dintre steroid si receptorul androgen. Dupa ce mana intra in manusa, lucrurile se incing! Nu este posibil sa se prezica cu exactitate ce efecte biologice va avea un steroid doar prin studierea structurii sale, doar se pot face unele speculatii.

Steroidul gasit in capsuele confiscate nu era pur. Continea 2,5 parti 3-cloro-17-­alfa-­metil-­5­-alfa-androstan-­17-­beta-­ol si o parte 3-cloro-17-­alfa-­metil-­5­-alfa-androstan-­17-­beta-­ol. Fiecare capsula cantarea 345 mg si continea 6 mg steroid activ.

Cercetatorii au testat ambii izomeri pe celule cu receptori androgeni. Au masurat interactiunea cu receptorii androgeni si au comparat-o cu cea a testosteronului si dihidrotestosteronului. Efectul androgenic al testosteronului are o valoare de 1 in graficul de mai jos.

Grafic anabolism halomestan

Pe baza acestor descoperiri cercetatorii au concluzionat ca 3-­alfa-cloro­-17-­alfa­-metil­-5Â-alfa­-androstan-17-­beta-ol este ingredientul activ si 3-beta-­cloro-17-­alfa­-metil­-5­-alfa­-androstan­-17-beta-­ol are efecte minime. Efectul anabolic al steroidului per ansamblu (3-cloro-17-­alfa-­metil-­5­-alfa-androstan-­17-­beta-­ol) are efecte anabolice similare cu cele ale testosteronului injectabil.

Nu exista informatii despre 3-cloro-17-­alfa-­metil-­5­-alfa-androstan-­17-­beta-­ol in jurnalele stiintifice de specialitate, carti sau alte cercetari. Se pare ca este vorba de un steroid anabolizant cu totul nou. Asta inseamna ca nu se stie nimic despre efectele sale, nici pozitive nici negative. Cu atat mai putin nu se stiu efectele care le poate avea pe termen lung.

Nici pe internet la momentul actual nu exista surse care sa vanda acest steroid. Asta inseamna ca 3-cloro-17-­alfa-­metil-­5­-alfa-androstan-­17-­beta-­ol nu este vandut ca steroid deghizat in supliment sportiv (cum au fost multe cazuri: Halodrol, Prostanozol sau Superdrol) si nici nu este vandut pe piata neagra a steroizilor. Asta sugereaza ca 3-cloro-17-­alfa-­metil-­5­-alfa-androstan-­17-­beta-­ol este exclusivist si este produs doar pentru sportivi de elita care trebuie sa treaca de teste anti-doping. 

Testele actuale anti-doping nu detecteaza noul steroid. Dar cum a fost descoperit de autoritati, se lucreaza pentru a crea un test care sa il poata depista. Asta inseamna ca in curand nu va mai fi de folos sportivilor care vor sa se dopeze nedetectati, si este posibil ca formula sa fie preluata de producatori undergroound de steroizi, si vandut pe piata neagra.

ATENTIE!   Nimeni nu poate nega: steroizii functioneaza, si functioneaza bine. Dar la noi in tara acestia sunt ilegali, iar cea mai mare parte a steroizilor care se gasesc sunt contrafacuti si de proasta calitate. Exista si vesti bune! Pentru cei care nu gasesc steroizi de calitate, sau nu vor sa se expuna riscurilor asocitate cu acestia, exista produse puternice, legale si fara efecte secundare, care va pot aduce rezultate bune si de durata: TITANODROL, pentru masa musculara, ThermaCuts si TriApidix 300, pentru definire si slabire. Pentru un amator riscurile expunerii la steroizi anabolizanti nu merita, cand pe piata exista astfel de produse naturale si aproape la fel de puternice! 

 

Referinte

Drug Testing and Analysis 23 Jun 2015 DOI: 10.1002/dta.1832.

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.