Deca-durabolin

English Version Publicat in

Deca-durabolin este cel cel mai utilizat steroid pe baza de nandrolon, si unul din cei mai folositi steroizi in general. Masa musculara de calitate si efectele secundare relativ usoare il fac foarte cautat. Este un steroid care a fost conceput pentru femei, copii si batrani, asa ca este foarte atractiv pentru cei care vor sa isi asume cat mai putine riscuri.

Substanta activa : nandrolon decanoat
Denumiri comerciale : Anabolin, Deca-dubol, Deca-durabolin, Deca-Pronabol, Decanofort, Retabolin, Sterobolin, Extrabolin, Nandrolona D

 

Deca-durabolin este pe locul doi ca steroidul injectabil cel mai larg raspandit si utilizat,dupa testosteron. Este clasificat ca un steroid anabolizant 19-nortestosteron (19-nor). Numele vine de la structura sa chimica, care este de testosteron dar fara un atom de carbon in pozitia 19. Substanta activa este nandrolonul, iar in cazul de fata este atasat de un ester de decanoat, ceea ce ii incetineste actiunea, steroidul fiind eliberat lent in sange. Este activ in corp 2-3 saptamani, de aceea medical se administreaza o data la 2-3 saptamani. Dar culturistii si sportivii isi administreaza saptamanal Deca-durabolin. 

Efectul anabolic puternic in asociere cu componenta androgena neinsemnata favorizeaza o buna crestere a masei musculare si a fortei, fara efecte secundare androgene sau estrogene pronuntate. Ca si valoare este mai anabolic decat testosteronul dar cu o activitate androgenica mult mai mica (37 fata de 100 cat este in cazul testosteronului). 

O alta caracteristica pentru care este recunoscut Deca-durabolinul este ca protejeaza si reface articulatiile. Face asta prin doua trasaturi: cresterea absortiei de minerale a tesutului osos si cresterea sintezei colagenului (chiar si la doze de doar 100 mg pe saptamana). Este folosit de multi sportivi doar pentru acest scop, diminuarea durerilor si tratarea accidentarilor. Este steroidul cu cele mai pronuntate efecte terapeutice asupra refacerii tesuturilor conjunctive. 

Deca-durabolin nu este un costructor rapid de masa musuclara. Castigurile sunt notabile, dar nu spectaculoase. De aceea este ideal pentru cicluri lungi. Cicluri de 8-12 saptamani sunt indicate, castigandu-se masa musculara lina si de buna calitate. 

Administrare Deca-durabolin

Doza optima oscileaza intre 200 - 600 mg/saptamana. Se crede ca cel mai bun efect se obtine la o doza de 4 mg pe kilogram corp.

Este un steroid versatil, care de obicei se combina cu alte substante pentru obtinerea efectului dorit. In fazele de definire si striere se combina bine cu 10-20 mg/zi de Winstrol. Pentru acelasi scop se poate combina si cu Halotestin sau trenbolon. In perioadele de acumulare de masa se combina excelent cu Danabolul (300-400 mg de Deca si 20-30 mg de Danabol fiind un ciclu clasic) sau cu Anapolon ori testosteron, in aceste cazuri retentia de apa fiind mai mare. 

Este unul din putinii steroizi care poate fi folosit in relativa siguranta si de catre femei (in doze foarte mici). De obicei doza standard folosita de sportive este 50mg/saptamana pentru nu mai mult de 4-6 saptamani. La doze de 100mg/saptamana riscul de virilizare creste foarte mult. 

Efecte secundare Deca-durabolin

Reactiile adverse sunt relativ putine dar exista. Deca-durabolin este printre cei mai siguri steroizi pentru barbati. Aparitia efectelor secundare nu este garantata ci mai degraba posibila.

Efecte secundare estrogenice

La doze de peste 400 mg/saptamana este posibila aparitia aromatizarii (la aproximativ 20% dintre utilizatori apare aromatizarea, adica conversia in estrogen). 

Se stie ca nandrolonul are o activitate de progestina in organism. Progesteronul are efecte secundare similare cu estrogenul, asa ca poate aparea retentia de apa si grasime, si uneori ginecomastia.  

Pentru a preveni orice fel de efect nedorit se poate adauga un anti-progesteron precum cabergolinul. Se pot folosi si antiestrogeni clasici precum Nolvadex sau un inhibitor de aromatizare precum Arimidex

Efecte secundare androgenice

Poate aparea si acnee sau ten uleios, cresterea parului pecorp si caderea parului. Dar mentionez ca aceste efecte secundare sunt mai rare, Deca-durabolin nefiind foarte androgen. Folosirea Proscar pentru a preveni caderea parului nu functioneaza, acesta marind androgenicitatea nandrolonului, asa ca va agrava lucrurile in loc sa le rezolve. 

Din cauza androgenicitatii scazute alaturi de inhibarea secretiei proprii de testosteron foarte ridicate, Deca-durabolin poate afecta negativ libidoul cand este folosit fara un androgen (un steroid a carei componenta androgena sa fie ridicata). Cu alte cuvinte, este recomandat sa se foloseasca alaturi de testosteron, 200 mg/saptamana minim, pentru a preveni disfunctiile sexuale. Asta chiar si cand se vrea definirea. Si un alt aspect, testosteronul trebuie folosit cu doua saptamani mai mult decat Deca-durabolin. Cel mai bine, un ester de testosteron cu actiune lunga, care sa mentina anabolismul in corp, in timp ce Deca-Durabolin nu va mai exercita efecte anabolice, dar va suprima productia proprie de testosteron.

Efecte secundare cardiovasculare

Deca-durabolin va afecta negativ colesterolul. Mai exact va scadea HDL (colesterolul bun) si va creste LDL (colesterolul rau). Studiile au aratat ca Deca-durabolin reduce HDL chiar mai mult decat testosteronul, dar in general are un impact negativ mai mic asupra sistemului cardiovascular decat steroizii orali. 

Pentru a preveni efecte nedorite pe termen lung se recomanda o dieta fara carbohidrati rafinati, suplimentarea cu omega-3 (4 g - 5 g/zi) si exercitii cardiovasculare zilnice. 

hormon de crestere natural

Efecte secundare asupra testosteronului 

La final, o terapie post ciclu este absolut necesara. Trebuie sa fie una agresiva, care sa includa si Pregnyl, administrat spre finalul ciclului de Deca-durabolin, nu in timpul PCT-ului. Deca-durabolin este foarte supresiv si va reduce foarte mult nivelele proprii de testosteron. De fapt este unul dintre cei mai supresivi steroizi anabolizanti. 

In cazul administarii indelungate, la barbati poate aparea scaderea spermatogenozei, adica testiculele vor produce o cantitate de sperma mai mica.
Deca-durabobolin nu are o actiune negativa asupra ficatului. 

Produsele originale, de la Organon, sunt scumpe, si sunt sanse foarte mari sa fie contrfacute (este unul din cei mai contrafacuti steroizi, datorita popularitatii sale). Exista si numerioase laboratoare underground care product acest steroid.

ATENTIE!   Nimeni nu poate nega: steroizii functioneaza, si functioneaza bine. Dar la noi in tara acestia sunt ilegali, iar cea mai mare parte a steroizilor care se gasesc sunt contrafacuti si de proasta calitate. Exista si vesti bune! Pentru cei care nu gasesc steroizi de calitate, sau nu vor sa se expuna riscurilor asocitate cu acestia, exista produse puternice, legale si fara efecte secundare, care va pot aduce rezultate bune si de durata: TITANODROL, pentru masa musculara, TriApidix 300 si BURN Booster  pentru definire si slabire. Pentru un amator riscurile expunerii la steroizi anabolizanti nu merita, cand pe piata exista astfel de produse naturale si aproape la fel de puternice! 

Referinte

Articole din aceiasi categorie

durabolin nandrolon Durabolin Durabolinul este un steroid foarte asemanator cu Deca-durabolinul, cele doua putand fii substituite. Diferenta consta in esteri, Durabolin folosind fenilpropionatul in loc de decanoat. 14 Feb, 2016
dinandrol Dinandrol Dinandrol este pentru nandrolon ce este Sutanonul pentru testosteron. Este un steroid anabolic injectabil care contine un amestec de doi esteri ai nadrolonului, unul cu actiune scurta si unul cu actiune lunga. 14 Feb, 2016
testosteron enantat cel mai utilizat steroid pe baza de testosteron Testosteron Enantat Testosteronul enantat este cel mai cunoscut si folosit ester de testosteron. Este echivalentul european al testosteronului cipionat, si este baza unui numar foarte mare de cicluri de steroizi. Sunt multe voci care sustin ca nu ar trebui sa lipseasca din niciun ciclu de steroizi. 14 Feb, 2016
naposim terapia danabol steroid oral Danabol (Naposim) Danabol este probabil cel mai cunoscut steroid din lume. Este un steroid oral, care aduce rapid castiguri de masa si forta, de aceea incepatorii sunt foarte atrasi de el. In trecut era unul din singurii steroizi disponibili pentru vechii culturisti. In Romania s-a gasit mult timp in farmacii sub denumirea de Naposim. 14 Feb, 2016
sustanon 100 Sustanon 100 Sustanon 100 este fratele mai mic al faimosului Sustanon 250. Dar, din cauza concentratiei mai mici de substanta activa, nu este la fel de cautat si utilizat in randul culturistilor. 14 Feb, 2016
turanabol steroid oral din Germania de Est Turanabol Este un steroid anabolizant conceput in Germania de Est. A fost introdus in practica medicala in 1965, si un an mai tarziu era folosit si in sport. A fost uitat o perioada de timp, dar a revenit in atentia culturistilor in ultimii ani. 14 Feb, 2016
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.