Hydroxytest

Publicat in

Hidroxitestosteronul este un steroid anabolic, inrudit foarte de aproape cu testosteronul androgen primar. A fost vandut o scurta perioada ca supliment sportiv, pana cand a fost introdus pe lista substantelor controlate.

Substanta chimica activa : 4-hidroxitestosteron
Denumiri comerciale : Hydroxytest


 

Hidroxitestosteronul este un steroid anabolic, inrudit foarte de aproape cu testosteronul androgen primar. Mai exact, este testosteron caruia i s-a adaugat un grup 4-hidroxil, modificare care a dus la obtinerea unui steroid extrem de interesant. Ca actiune este moderat in efectele androgenice si anabolice.

A fost conceput in anii '50 dar nu a ajuns niciodata pe rafturile farmaciilor. Desi are unele caracteristici unice si favorabile, zace pierdut in cartile de specialitate, firma care il are patentat negasindu-l de nicio valoare comerciala, in comparatie cu restul steroizilor existenti. Acest steroid a fost vandut in mod legal ca sumpliment sportiv in America pana in anul 2005 cand a fost trecut pe lista substantelor controlate.

In ceea ce priveste structura putem aminti ca grupul 4-hidroxil impiedica aromatizarea. Ca atare, acest steoid este practic incapabil sa se converteasca in estrogen. In plus, acesta modificare ii da hidroxitestosteronului capacitati insemnate de antiestrogen. Asta insemna nu numai ca folosind acest steroid nu trebuie sa ne facem griji in ceea ce priveste ginecomastia, retentia de apa si ingrasarea, dar poate fi folosit si ca agent de blocare a aromatizarii altor steroizi. Deci are o dubla utilizare. 

Marea problema a acestui steroid este ca nu are o forma orala biologic activa. Are o actiunea foarte buna, singura problema fiind aducerea lui in organism, fara a fi distrus de ficat. Exista si anumite pastile cu geluri pe baza de ulei care au o valoare biologica mai ridicata. De asemenea se poate aplica si transdermal sau injecta, dar aceste forme de administrare nu sunt la fel de sigure ca cea orala. Avand in vedere ca a fost interzis, orice forma a acestui steroid nu mai poate fi gasita decat pe piata neagra. 

Dozele efciente ar fi de 200-400 mg pe saptamana ca injectie sau 100-300 mg pe saptamana ca produs oral pe baza de ulei. Ca inhibitor de aromatizare efectul maxim se obtine la 250 mg pe saptamana ca injectie si 100-200mg pe zi oral. Exista si geluri care contin hidorxitestosteron.

Odata cu blocarea estrogenilor poate aparea si scaderea colesterolului bun, de aceea nu trebuie folosit pe perioade lungi de timp. Sunt posibile si efecte secundare androgene, desi nu pronuntate: ten uleios, acnee, agresivitate crescuta si calvitie, la cei predispusi genetic. Nu este toxic pentru ficat. 

ATENTIE!   Nimeni nu poate nega: steroizii functioneaza, si functioneaza bine. Dar la noi in tara acestia sunt ilegali, iar cea mai mare parte a steroizilor care se gasesc sunt contrafacuti si de proasta calitate. Exista si vesti bune! Pentru cei care nu gasesc steroizi de calitate, sau nu vor sa se expuna riscurilor asocitate cu acestia, exista produse puternice, legale si fara efecte secundare, care va pot aduce rezultate bune si de durata: TITANODROL, pentru masa musculara, TriApidix 300 si BURN Booster  pentru definire si slabire. Pentru un amator riscurile expunerii la steroizi anabolizanti nu merita, cand pe piata exista astfel de produse naturale si aproape la fel de puternice! 

O alta optiune extrem de puternica este GH Balance, un produs hormonal care are la baza hormonul de crestere uman (GHFactor-7).

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.