Testosteron Propionat

English Version Publicat in

Testosteronul propionat este forma cu actiunea cea mai rapida a testosteronului sintetic. Este folosit mai ales in perioadele de definire, in acest scop putand fi combinat cu alti steroizi.

Substanta activa : testosteron propionat
Denumiri comerciale : Agovirin, Androfon, Androlan-50, Testoviron, TestopinTestosteronul propionat este varianta de testosteron esterificat, cu cea mai rapida actiune, si cu cel mai scurt ester. Este cea mai veche forma comerciala de testosteron injectabil, fiind lansat prima data pe piata in 1937. Pana in anii 1960 a dominat piata steroizilor anabolizanti, cand au aparut esterii mai lungi de enantat si cipionat. Medical este folosit si in prezent, dar foarte rar. Este popular mai ales in randul culturistilor si sportivilor. 

Nivelele de steroid activ ating cotele maxime in 24-36 de ore, dar incep sa descreasca imediat dupa aceaa. Durata de viata a testosteronului propionat este de 2-3 zile. Asta poate fi un lucru bun pentru cei care sunt sensibili la efectele secundare ale esterilor de testosteron mai lungi (precum enatatul si cipionatul), propionatul ducand la o retentie mult mai scazuta de apa, si la o crestere a energiei, o pompare mai buna a muschilor, si o crestere a apetitului si fortei, dupa doar 2-3 zile de la administrare. Totusi retentia mais cazuta de apa este in mare parte un mit. Dupa ce esterul se detaseaza si testosteronul devine activ efectele sunt aceleasi ca la orice al steroid.

Dar testosteronul propionat este folosit mai ales in perioadele de definire, cand se urmeaza o dieta mai restrictiva caloric si mai saraca in carbohidrati, ceea ce duce la o retentie mai mica de apa. De asemenea, si dozele sunt de regula mai mici decat in perioadele de acumulare de masa musculara, ceea ce duce la o retentie de apa mai mica. 

Testosteronul propionat nu arde in mod direct grasimea, dar creste rata metabolica si cel mai important protejeaza masa musculara de catabolism cand se doreste definirea musculara. De aceea este inclus de multi sportivi in curele de slabire si definire. In rest testosteronul propionat actioneaza care oricare alta forma de testosteron; creste anabolismul prin marirea sintezei proteinelor, cresterea IGF-1 si retentia de nitrogen. Va duce rapid la cresterea fortei musculare. 

Partea prosta a testosteronului propionat este ca, datorita compozitie sale, necesita injectii frecvente pentru a mentine nivelele hormonului constante in sange (de regula se administreaza o data la doua zile). Injectarea deasa cauzeaza probleme, esterul de propionat iritand locul injectii datorita moleculei sale scurte. In special cei sensibili la injectii sunt afectati mai rau. Se pot experimenta dureri si umflaturi ale zonei in care s-a facut inejctia, si chiar o febra usoara. Aceste efecte pot dura cateva zile. De aceea nu este o alegere buna pentru incepatori, sau pentru cei care pur si simplu nu agreeaza injectiile intramusculare.

Datorita proprietatilor androgene mai blande, este singura forma de testosteron folosita si de unele sportive; totusi, folosirea de testosteron de catre femei ramane o idee foarte, foarte proasta.

Administrare testosteron propionat

Dozele la barbati sunt de 50 - 100 mg/zi. Pentru a reduce numarul injectiilor se poate administra si 100 - 200 mg o data la doua zile; totusi, cea mai buna metoda este administrarea zilnica. Locurile injectiilor se rotesc constant, pentru a reduce pe cat posibil durerile si discomfortul.

Se foloseste de obicei in perioadele de definire, putand fi combinat cu PrimobolantrenbolonMasteron sau Winstrol. Se poate folosi si doar pentru acumularea de masa, combinat cu Deca-durabolinDianabol sau Equipoise.

O alta modalitate de folosire a testosteronului propionat de catre sportivi este de incarcare intr-un ciclu cu esteri mai lungi precum enantatul. Se incepe ciclul de enantat cu dozele normale si in primele saptamani, in paralel, se administreaza si testosteron propionat, 50 mg/zi sau 100 mg la doua zile. Asta va face ca efectele anabolice si de crestere a fortei sa fie simtite dupa prima saptamana, nu dupa saptamanile 4-6, cum se intampla la esterii lungi. 

Efecte secundare testosteron propionat

Efectele secundare, desi usor mai reduse datorita eliminarii mai rapide din corp, sunt ca la ceilalti esteri de testosteron.

Efecte secundare estrogenice

Este posibila retentia de apa si grasime, dar si ginecomastia. Testosteronul propionat se aromatizeaza la fel ca orice alta forma de testosteron, asa ca este posibil sa fie nevoie de folosirea unor antiestrogeni precum tamoxifen, sau mai puternicului Arimidex. totusi este de preferat sa se evite folosirea Arimidex, acesta afectand negativ colesterolul si articulatiile.

In caz ca incep a se manifeste simptome ale ginecomastiei (mancarimi in zona sfarcurilor, dureri si umflarea lor) trebuie sa se foloseasca tamoxifen. O idee buna este folosirea de Proviron pe toata durata ciclului cu testosteron propionat; mai ales in timpul ciclurilor de definire. Astfel, Provironul isi va exercita efectul antiestrogen, dar va da si duritate mai mare muschilor.

Efecte secundare androgenice

Mai ales indivizii cu metabolisme mai sensibile pot suferi de acnee, agresivitate crescuta, caderea parului la cei predispusi genetic si cresterea parului pe corp. Pentru a reduce astfel de efecte androgenice se poate administra si proscar in timpul ciclului cu propionat.

Efecte secundare cardiovasculare

Orice forma de testosteron va scadea colesterolul bun (HDL) si va creste colesterolul rau (LDL). De aceea este bine sa se urmeze un stil de viata sanatos, sa se suplimenteze dieta cu 4 g/zi de omega-3 si sa se reduca consumul de carbohidrati. Este o idee buna sa se faca exercitii cardiovasculare cat mai des. 

Efecte secundare asupra testosteronului

Productia proprie de testosteron va fi suprimata asa cala finalul administrarii de testosteron propionat este nevoie de o terapie post ciclu. Pentru a preveni atrofierea testiculara se pot administra doze mici de HCG in timpul curei de propionat (250-350 U.I. la fiecare 4-5 zile). 

Toate laboratoarele underground produc testosteron propionat asa ca este usor de gasit. Produsele originale sunt foarte rare, fiind produs in cantitati mici de putine companii farmaceutice adevarate. 
 

ATENTIE!   Nimeni nu poate nega: steroizii functioneaza, si functioneaza bine. Dar la noi in tara acestia sunt ilegali, iar cea mai mare parte a steroizilor care se gasesc sunt contrafacuti si de proasta calitate. Exista si vesti bune! Pentru cei care nu gasesc steroizi de calitate, sau nu vor sa se expuna riscurilor asocitate cu acestia, exista produse puternice, legale si fara efecte secundare, care va pot aduce rezultate bune si de durata: TITANODROL, pentru masa musculara, TriApidix 300 si BURN Booster  pentru definire si slabire. Pentru un amator riscurile expunerii la steroizi anabolizanti nu merita, cand pe piata exista astfel de produse naturale si aproape la fel de puternice! 

 

Referinte

Articole din aceiasi categorie

testosteron enantat cel mai utilizat steroid pe baza de testosteron Testosteron Enantat Testosteronul enantat este cel mai cunoscut si folosit ester de testosteron. Este echivalentul european al testosteronului cipionat, si este baza unui numar foarte mare de cicluri de steroizi. Sunt multe voci care sustin ca nu ar trebui sa lipseasca din niciun ciclu de steroizi. 14 Feb, 2016
anapolon 50 steroid oral puternic Anapolon 50 Anapolon 50 este unul din cei mai puternici si mai eficienti steroizi administrati pe cale orala. Dar este in acelasi timp si unul din cel mai periculosi. Este destul de cunoscut pe piata neagra a steroizilor si atrage in special incepatori care incearca sa evite injectabilele. Dar Anapolon 50 nu este neaparat cea mai buna cale. 14 Feb, 2016
nebido testosteron actiune lunga Nebido Nebido este o forma de testosteron injectabil folosita mai ales in Europa. Are o actiune foarte indelungata, si din aceasta cauza este dificil de folosit de catre culturisti si alti sportivi. 14 Feb, 2016
winstrol steroid anabolic sintetic oral si injectabil Winstrol Winstrol, supranumit si winny, este un alt steroid foarte cunoscut, si printre putinii care exista atat in forma injectabila cat si orala. Este un steroid apreciat, care este utilizat mai ales in combinatie cu alti steroizi, si nu de unul singur. 14 Feb, 2016
testosteron suspensie cel mai puternic steroid pe baza de testosteron Testosteron Suspensie Daca testosteronul este cel mai puternic constructor de masa musculara, atunci acesta este cel mai puternic testosteron. Testosteronul suspensie este testosteron pur. Pentru cei care se incumeta, si rezista, sa il foloseasca are un potential urias. 14 Feb, 2016
Roxilon Inject Roxilon Inject este un steroid care nu mai exista in prezent, dar in trecut s-a bucurat de aprecierea culturistilor si sportivilor. Actiunea sa este foarte similara cu a Masteronului. 14 Feb, 2016
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.