HCG (Pregnyl)

English Version Publicat in

Gonadotrofina corionica umana este folosita in timpul curelor de steroizi pentru a preveni atrofierea testiculara si inhibarea totala a secretiei de testosteron.

Substanta activa : gonadotropina corionica umana
Denumiri comercialeBiogonadyl, Choron 10, Chorulon, Ekluton, Gonadotraphon LH, HCG, Pregnyl, Primogonyl, Profasi, OvogestGonadotropina corionica umana este un hormon care se gaseste numai in placenta femeilor gravide. Pentru femei nu are niciun rol semnificativ, dar pentru sportivi are anumite caractristi foarte interesante. Poate imita hormonul luteinizant (HL), secretat de glanda pituitara el fiind cel care da semnalul producerii de testosteron. Hormonii sexuali actioneaza printr-un feedback negativ, atunci cand sunt prezenti in cantitati prea mari (precum steroizii androgeni sau estrogeni) se trimite un semnal catre creier sa se opreasca secretia de HL. In timpul ciclurilor de steroizi care se intind pe perioade lungi, daca secretia de testosteron proprie este prea mult timp suprimata, testiculele vor incepe sa se atrofieze pana la a isi pierde functionalitatea. Prin administrarea unui hormon asemanator celui luteinizant, se poate reda functia testiculelor si revenirea lor la marimea normala.

Deoarece produce o oarece acumulare de testosteron in organism poate avea si anumite proprietati anabolice dar prea putin semnificative. De aceea nu este folosit de catre sportivi in acest scop.

HCG este folosit in scopuri medicale pentru a induce ovulatia sau a trata disfunctii ovariene la femei, sau pentru a stimula testiculele care nu produc destul testosteron, la barbati. Se foloseste si pentru tratarea testiculelor care nu au coborat in scrot, la copii sau adolescenti. Pentru sportive nu are nicio aplicatie practica, dar pentru sportivii care folosesc steroizi anabolizanti si androgeni este foarte util. Cum am spus si mai sus, HCG este asemanator cu hormonul luteinizant, care stimuleaza testiculele sa secrete testosteron. Este foarte util mai ales in timpul ciclurilor foarte lungi de steroizi, sau cand se folosesc doze foarte mari. In astfel de situatii, hipotalamusul nu mai semnalizeaza testiculelor sa produca testosteron, si apare fenomenul de atrofiere testiculara (se micsoreaza). Uzul HCG va trimite un semnal sintetic, asemanator cu cel trimis de LH, si astfel testiculele vor produce testosteron in continuare, si se va evita atrofierea intr-o masura mai mare sau mai mica. Nu ajuta doar la a mentine marimea si functia testiculelor, dar ajuta si la aducerea lor la normal, daca s-au micsorat. Mai ales atunci cand nivelele androgene sunt sub limita (din cauza steroizilor), ceea ce ar putea avea consecinte nedorite. Restaurarea productiei normale de testosteron cat de repede poibil, este cruciala la terminarea unei cure de steroizi. Pretul platit daca nu se refac aceste nivele, este pierderea marei parti a masei musculara castigate, principalul motiv fiind cortizolul. Cortizolul trimite un semnal catre muschi, care este opus de cel al testosteronului. Daca problema cortizolului nu este rezolvata (din cauza nivelelor foarte scazute de testosteron) va devora rapid masa musculara obtinuta in timpul ciclului de steroizi.

Unii utilizatori gasesc ca au progrese mai bune si se recupereaza mai bine daca folosesc HCG in timpul ciclului de steroizi. Prima afirmatie se poate datora faptului ca organismul are atat testosteronul produs singur cat si cel adus din afara; a doua afirmatie se poate explica prin faptul ca stimularea periodica a testiculelor grabeste recuperarea. Probabil datorita mentinerii unui nivel mai ridicat de testosteron inter-testicular datorat stimularii cu HCG. Practica presupune administrarea de 500-1000 U.I. saptamanal sau o data la doua saptamani, in timpul ciclului de steroizi. Intr-un studiu, o singura injectie de 6000 U.I. de HCG a ridicat testosteronul pentru 6 zile. De aceea multi recomanda sa se administreze o data la 3-5 zile.
 

undefined

 

In ceea ce priveste utilizarea HCG in cadrul terapiei post ciclu, nu se foloseste concomitent cu Clomidul, asa cum se credea. Se poate administra in doze mici si frecvente, 250-500 U.I. zilnic, timp de doua-trei saptamani, imediat dupa terminarea ciclului de steroizi, sau la finalul sau. HCG trebuie insotit mereu de Nolvadex, 20 mg, pentru a evita efectele secundare de natura estrogena, in special ginecomastia. Dozele mici de 250 U.I sau 500 U.I., descresc si riscul de a desensibiliza testiculele. Cand vine vorba de HCG, mai mult in mod clar nu este mai bun. Cel mai bine este sa incepi de la 250 U.I., si daca in 5-6 zile nu observi niciun efect (testiculele nu isi revin), cresti usor doza.

Ciclurile de HCG trebuie sa fie de 2-3 saptamani si cu pauza de cel putin o luna intre ele. Uzul prelungit poate desensibiliza permanent testiculele la hormonul luteinizant, ceea ce inseamna ca testiculele nu vor mai produce niciodata testosteron (si nu vrei asa ceva!). Acest efect este teoretic posibil, dar nu s-au inregistrat cazuri pana acum.

Majoritatea isi incep ciclu de HCG spre finalul ciclului de steroizi. Se adminsitreaza HCG si Nolvadex in ultima saptamana, sau ultimele doua saptamani ale curei de steroizi, si se urmeaza 2-3 saptamani. Apoi se continua cu PCT-ul clasic format din Clomid si Nolvadex.

In cazul ciclurilor de steroizi intre 6 si 10 saptamani, si mai mici, nu este mereu nevoie de folosirea HCG, doar daca se folosesc doze foarte mari de steroizi, sau apare atrofierea testiculara sau se urmeaza un ciclu format numai din steroizi orali foarte puternici. Ciclurile de 12 saptamani, sau mai mult, trebuie sa includa HCG in recuperare.

Efectele secundare posibile sunt ca si in cazul steroizilor anabolizanti si androgeni, desi ginecomastia este cea mai probabila. Se mai poate inregistra retentie de apa, daca se folosesc doze mari. Si ginecomastia poate aparea tot la doze mari. Un alte efect secundar posibil, grav, este sa desensibilizeze testiculele, asa cum am mentinoat si mai sus. Cum imita hormonul luteninizant,  HCG fiind adus exogen, hipotalamusul nu va mai secreta acest hormon, si efectele pot fi ireversibile. De aceea trebuie mereu folosit si Nolvadexul. De asemenea, administrarea HCG trebuie intrerupta cu doua saptamani inainte sa se intrerupa si administarea de Nolvadex, altfel exista riscul ca sa suprime el insusi secretia de testosteron. De aceea HCG se administreaza in ultimele saptamani ale ciclului de steroizi, si inainte de inceperea terapiei post ciclu.

Este raspandit pe piata neagra, si falsurile sunt rare. Datorita asemanarii modului de ambalare si preparare, uneori se foloseste pentru a falsifica hormonul de crestere. Mai multe despre cum puteti indentifica daca ati cumparat hormon de crestere sau HCG gasiti la profilul HGH.

HCG vine ambalat sub forma de doua fiole, una cu pudra si una cu solventul (lichid) pentru injectare. Lichidul se extrage (in mod steril) din fiola si se pune in fiola cu pudra, amestencadu-se. Se injecteaza intramuscular, dar nu atat de adanc ca steroizii. Mai des se administreaza subcutanat, cu ace mici, de insulina; cei mai multi isi fac injectiile subcutanate in burta. HCG-ul preparat trebuie tinut refrigerat. Daca nu este preparat, nu este nevoie de refrigerare, dar trebuie ferit de lumina soarelui si mentinut la temperaturi de sub 25 de grade celsius.

ATENTIE! Pentru ca steroizii pot afecta negativ organismul uman, dupa incetarea folosirii lor se recomanda o cura de detoxifiere, cu un produs precum Untoxinul.

Referinte

Cel mai bun stimulator al masei musculare

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.