Metilhidroxinandrolon

Publicat in

Metilhidroxinandrolon este unul din acei steroizi care nu a fost comercializat niciodata in mediul medical, dar despre care se speculeaza ca a fost folosit de sportivi de performanta pentru a pacali testele anti-doping. Mai apoi, a aparut pentru o scurta perioada ca supliment sportiv, ca in cele din urma sa fie inclus pe lista substantelor controlate.

Substanta activa : metilhidroxinandrolon
Denumiri comerciale : GP MHN, MOHN

 

Metilhidroxinandrolonul, sau MHN pe scurt, este un potent steroid derivat din nandrolon. Diferentele constau in grupul 17-afla achil, care ii confera rezitenta la trecerea prin ficat si in grupul hidorxil care i-a fost adaugat, ca si in cazul hidorxitestosteronului. Impreuna aceste doua modificari au creat un steroid oral puternic, care nu se aromatizeaza, similar cu Oxandrolonul sau Winstrolul

Metilhidroxinandrolonul a fost descoperit in anii '60, dar in ciuda proprietatilor sale incurajatoare nu a  fost nicodata comercializat in farmacii. Este ideal pentru un "designer steroid", si probabil multi sportivi l-au folosit in competitii, dar din moment ce nu exista niciun scandal legat de MHN, acestea nu sunt decat speculatii. 

Intre anii 2004-2005 a fost vandut in S.U.A. ca si supliment legal, pentru ca nu fusese niciodata inclus pe lista substantelor interzis, din cauza necunoasterii autoritatilor.

Desi este derivat din nandrolon, actioneaza destul de diferit de acesta. In primul rand, nandrolonul este un steroid usor, pe cand metilhidroxinandrolonul este un steroid sintetic foarte puternic. Este de 13 ori mai puternic decat metiltestosteronul. Asta face din MHN un steroid mai puternic decat oricare altul vandut in ziua de astazi pe prescriptie. Are proprietati anabolice mai pronuntate decat cele androgenice. Totusi, este destul de androgenic incat sa nu produca neplaceri legate de scaderea libidoului, asa cum se intampla cu toate preparatele injectabile pe baza de nandrolon.

Efectele secundare posibile sunt de natura androgena, cele estrogenice neridicand nicio problema, pentru ca nu se aromatizeaza. Efectele secundare androgene includ: piele uleioasa, acnee, agresivitate crescuta, calvitie la cei predispusi genetic. Este toxic pentru ficat; se recomanda folosirea unui protector hepatic. 

Dozele sunt mici datorita potentei ridicate a acestui steroid. 5-10 mg pe zi sau poate chiar mai putin. La aceste doze ar trebui sa ofere castiguri in masa musculara lina si forta fara adaos de grasime si retentie de apa. Se poate chiar sa se piarda testutul adipos in acest timp. Se combina bine cu alti steroizi, atat anabolici cat si androgeni.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.