Metildienolon

Publicat in

Metildienolon este un alt steroid veritabil, vandut ca supliment legal sub denumirea de prohormon. Este un anabolic puternic si cu efecte secundare relativ reduse.

Substanta activa : metildienolon
Denumiri comerciale : MD, Methyl-D Xtreme, M-Dien

 

Metildienolon (MD) este un steroid sintetic oral care a fost descoperit in anii '60, dar care nu a fost niciodata comercializat. In esenta este un compus pe baza de nandrolon, modificat in doua privinte. Intai a fost 17-alfa alchilat ca sa poata trece prin ficat fara a fi distrus. Si in al doilea rand i s-a adugat o legatura dubla la pozitia a noua, crescadu-i astfel cu mult proprietatile anabolice si androgene. Desi nu este unul din cei mai puternici steroizi existenti este de 5 ori mai puternic decat Dianabolul, de 10 ori mai puternic decat metiltestosteronul si de 13 ori mai puternic decat Primobolanul.

Metildienolon este incapabil sa se converteasca in estrogen, ceea ce face ca retentia de apa, ginecomastia si acumularea de grasime sa nu fie o problema. Aceasta caracteristia il face un steroid bun pentru definire. Este si moderat in efectele androgene, asa ca are sanse mici sa declanseze pielea uleioasa si aparitia acneei, atunci cand este folosit in doze rezonabile. Per total este clasificat ca anabolic, undeva intre nandroloni si androgeni. Aduce castiguri in masa musculara lina si forta, concomitent cu arderea grasimilor si cu efecte secundare minime.

Nu trebuie uitat ca este 17-alfa alchilat, ceea ce il face toxic pentru ficat. Din motive de siguranta este recomandat sa se limiteaze durata administrarii la maxim 8 saptamani, dupa care se face o pauza de la toti steroizii metilati sau etilati. Este de evitat si combinarea acestui steroid cu altii hepatotoxici orali, fiind de preferat cei injectabili.

Dozele recomandate sunt de 6-12 mg/zi. 

Ca multi alti steroizi care au fost uitati si redescoperiti recent, pana in anul 2004 a fost vandut legal ca supliment sportiv. Acum a fost intordus pe lista substantelor controlate. Viitorul lui este nesigur pentru ca nicio companie farmaceutica mare nu si-a exprimat interesul de a-l produce. Desi a fost vandut legal ca supliment, MD este un steroid foarte potent si real.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.