Principiile reducerii efectelor adverse ale steroizilor

Publicat in

Modalitati prin care puteti diminua eficient efectele secundare ale steroizilor anabolizanti si androgeni.

1. Evitati steroizii contrafacuti sau produsi de firme underground. Steroizii anabolizanti produsi de firme ilicite sunt de obicei de proasta calitate, si majoritatea vin si cu anumite riscuri pentru sanatatea utilizatorilui, altele decat cele provocate de steroidul in sine. Chiar daca contin steroizi in dozele corespunzatoare, astfel de produse pot contine metale grele, materii prime murdare, sau, mai grav, pot contine bacterii si virusi. Puritatea farmaceutica a unui produs este asigurata prin procese meticuloase si costisitoare, strict reglementate si controlate de organele guvernamentale abilitate. Exista putine stimulente finaciare si logistice pentru producatorii de steroizi underground de a asigura o astfel puritate farmaceutica. Steroizii contrafacuti sau underground nu sunt echivalentul produselor legitime, si este recomandata evitarea lor pe cat posibil.

2. Evitati steroizii orali toxici. In afara de Andriol, Primobolan si Proviron, toti steroizii orali disponibili pentru consum sunt c-17 alfa alchilati, si ar trebui evitati pe cat posibil. Desi exista o sumedenie de motive pentru a fi prescrisi medical, atunci cand sunt folositi in supradoze pentru stimularea cresterii tesutului muscular, tind sa aduca un impact negativ asupra mai multor markeri ai sanatatii. Cel mai semnificativ impact il au asupra colesterolului. Tind sa creasca LDL-ul (colesterolul rau) si sa scada HDL-ul (colesterolul bun). In timp, acest lucru creste riscul de boli de inima. Medicamentele c-17 alfa alchilate sunt, de asemenea, asociate cu un mare stres pus asupra ficatului. Daca injectiile pot fi tolerate, iar scopul imbunatatirii performantelor sportive sau aspectului este unul moderat, atunci steroizii injectabili sunt mai mult decat suficienti. De notat este si ca formele injectabile ale unor steroizi orali precum stanozololul si metandrostenolonul, sunt si ele hepatotoxice, indiferent de ruta de administrare.

3. Ganditi-va la testosteron intai. Dintre toti steroizii anabolici/androgenici produsi, esterii de testosteron precum cipionatul, enantatul sau Sustanonul tind sa aibe cele mai mici efecte negative asupra sanatatii. Medicamentele pe baza de testosteron furnizeaza un hormon indentic cu cel produs de organism, cu acelasi spectru de efecte. In afara de faptul ca este unul din cei mai buni constructori de masa musculara, testosteronul are un efect pozitiv (si nu negativ) asupra libidoilui, sustine o stare psihica foarte buna, si suplimenteaza organismul cu estrogen, astfel ca modificarile valorilor aparatului cardiovascular nu sunt schimbate negativ.

4. Limitati-va consumul de steroizi, la cei mai "siguri". Daca folosirea exclusiva a unui ester de testosteron nu este fezabila, atunci este recomandat sa se foloseasca doar steroizii considerati cei mai siguri (siguri in comparatie cu alti steroizi anabolizanti). Dintre cei injectabili, urmatorii pun cel mai putin stres asupra inimii: Deca-durabolinul, Durabolinul, Equipoise si Primobolanul. Daca se doreste folosirea unui steroid oral, doar Andriolul, Provironul si Primobolanul sunt recomandati, acestia nefiind c-17 alfa alchilati.

5. Folositi suplimente de mentinere a sanatatii. Utilizatorii de steroizi anabolici/androgeni pot scadea efectele negative ale acestora prin consumul de suplimente naturale. Pentru inceput, efectele negative cardiovasculare pot fi combatute sau reduse prin folosirea unor suplimente folosite in tratarea colesterolului mare. Uleiul de peste trebuie sa fie baza aici, combinat cu alte ingrediente precum ceaiul verde, usturoiul, niacinul, resveratrolul. Aceste suplimente trebuie folosite pe toata durata ciclului de steroizi. Cei care folosesc steroizi c-17 alfa alchilati trebuia sa isi protejeze si ficatul prin suplimente precum Liv-52 sau Essentiale Forte N.

6. Intotdeauna ciclizati steroizii. Un ciclu de steroizi de obicei include o perioada de 6-12 saptamani de folosire a steroidului, urmata de o perioada cel putin egala de abstinenta de la orice steroid anabolic. Aceasta practica este recomandata din mai multe motive. In primul rand, suplimentarea cu testosteron duce la oprirea secretiei proprii. Ciclizarea reduce riscul aparitiei problemelor de fertilitate sau hormonale care apar atunci cand steroizii sunt folositi multe luni la rand sau chiar ani la rand. Ciclizarea lasa si valorile sanatatii generale sa revina la normal dupa utilizarea steroizilor, astfel incat sa nu aibe efecte pe termen lung.

7. Folositi doze rezonabile. Doze mari de steroizi nu sunt neparat necesare pentru a obtine cresteri impresionante de masa musculara. O doza limitata la 400 mg pe saptamana de steroizi injectabili este recomandata, In cazul testosteronului cipionat sau enantat, 400 mg pe saptamana echivaleaza cu cel putin 4-5 ori mai mult testosteron decat cel produs in mod natural de organism. Acest nivel, va produce cresteri dramatice ale masei musuclare, daca se urmeaza si o dieta buna si un program bun de antrenament. De fapt, in anii '70 si '80, dozele standard ale steroizilor injectabili erau intre 200 si 400 mg. In fapt, doze extreme de 750-1000 mg pe saptamana, nu sunt cu adevarat necesare. Poate ca produc acumularea de masa mai repede dar la final nu sunt eficiente in raport cu costul si cu proportia masei musuclare castigate. Pe langa asta, dozele mari cresc foarte mult si riscurile aparitiei efectelor secundare.

 masa musculara pe cale naturala

8. Evitati inhibitorii de aromatizare. Aceste medicamente combat efectele secundare ale estrogenului, prin oprirea producerii lui in organsim. Desi este o practica foarte eficienta, priveaza organismul de un hormon necesar functionarii aparatului cardiovascular. Estrogenul favorizeaza producerea colesterolului bun. Daca efectele secundare ale acestui hormon devin problematice, se poate folosii tamoxifenul, care este o generatie mai veche de antiestrogeni, nu la fel de eficienti precum inhibitorii de aromatizare (Arimidex), dar tocmai din acest motiv, au o balanta mai buna intre combaterea efectelor negative si mentinerea unui nivel estrogenic sanatos.

9. Faceti-va analize regulate. Un set de astfel de analize atunci cand folositi steroizi, trebuie sa includa o examinare a hormonilor, colesterolului, concentratia celulelor sanguine si a enzimelor. Este recomandat sa se efectueze un set de analize cu putin inainte de inceperea ciclului, apoi dupa 4 saptamani de la inceperea ciclului si dupa cateva luni de la terminarea ciclului. Astfel se pot face comparatii, evalua riscul, si vedeti cum raspundeti la un anumit steroid.

10. Folositi proceduri adecvate de injectare. Steroizii se administreaza printr-o inejctie intramusculara adanca. Nu ar trebui niciodata injectati mai mult de 3 ml deodata. Locul injectiilor trebuie schimbat prin rotatie, astfel ca injectia sa se faca in acelasi loc o data la doua saptamani. Dar cel mai important aspect este curatenia si igiena, inclusiv folosirea tampoanelor cu alcool pe fiole si pe piele inainte de injectare.

11. Aveti grija la dieta. Steroizii anabolici si androgenici ofera o mai mare libertate in alcatuirea dietei. Consumul caloric este mai crescut, necesitand mai multe calorii pentru a sustine cresterea de masa musculara si metabolismul ridicat. Astfel se pot consuma cantitati mai mari de mancare fara riscul de ingrasare. Dar asta nu trebuie sa va puna in pericol sanatatea. Steroizii oricum au un impact negativ asupra inimii, asa ca este bine sa se evite grasimile nocive (mai ales cele hidrogenate) in timpul curelor de steroizi, precum si carbohidratii simpli.

12. Intotdeauna cantariti recompensa si riscul. Este usor sa se ignore efectele negative ale steroizilor, mai ales cand castigurile sunt asa rapide si impresionante, iar efectele secundare sunt indepartate. Dar trebuie sa va amintiti ca daca se folosesc doze destul de mari pentru a construi rapid tesut muscular, asta vine si cu efecte nedorite. Aceste medicamente sunt foarte sigure pe termen scurt, neprovocand nicio paguba semnificativa in organism (in cele mai multe cazuri). Dar, folositi ani la rand, fara a tine cont ca, desi nepalpabile pe moment, aceste efecte nedorite se aduna, se poate ajunge la complicatii serioase. Asa ca gaditi-va mereu la cat sunteti dispusi sa riscati pe termen lung pentru a arata bine. Linia dintre folosirea steroizilor si abuzul lor este una subtire pentru unii.

 

ATENTIE!   Nimeni nu poate nega: steroizii functioneaza, si functioneaza bine. Dar la noi in tara acestia sunt ilegali, iar cea mai mare parte a steroizilor care se gasesc sunt contrafacuti si de proasta calitate. Exista si vesti bune! Pentru cei care nu gasesc steroizi de calitate, sau nu vor sa se expuna riscurilor asocitate cu acestia, exista produse puternice, legale si fara efecte secundare, care va pot aduce rezultate bune si de durata: TITANODROL, pentru masa musculara, TriApidix 300 si BURN Booster  pentru definire si slabire. Pentru un amator riscurile expunerii la steroizi anabolizanti nu merita, cand pe piata exista astfel de produse naturale si aproape la fel de puternice! 

 

Referinte

Articole din aceiasi categorie

de ce sa nu folosesti steroizi 11 motive sa NU folosesti steroizi anabolizanti Nu toata lumea este pregatita sa foloseasca steroizi anabolizanti. De fapt, majoritatea celor care intentioneaza sa foloseasca steroizi nu ar trebui sa o faca. Afla de aici de ce parte a liniei te afli. 14 Feb, 2016
transformarea steroizilor in estrogen Aromatizarea steroizilor anabolizanti Aromatizarea steroizilor anabolizanti, s-au transformarea lor in estrogen (hormonul feminin), este una din cauzele principale ale aparitiei multor efecte secundare ale acestora. Dar in acelasi timp, estrogenul are si alte functii importante in corp. Aici gasesti tot ce trebuie sa stii despre aromatizarea steroizilor. 14 Feb, 2016
istoria steroizilor Istoria steroizilor O scurta istorie a steroizilor, si evolutia lor in medicina si sport, de cand a fost sintetizata prima forma de testosteron, si pana in prezent. 14 Feb, 2016
terapia post ciclu Terapia post ciclu Terapia post ciclu (PCT) este de o importanta extrema. Dupa cum ii sugereaza si numele, presupune restabilirea nivelelor de testosteron endogene dupa un ciclu de steroizi. Cei care o ignora risca sa piarda tot ce au castigat in timpul curei de steroizi, chiar si mai mult de atat. Mai rau, in unele cazuri organismul poate ramane cu un dezechilibru hormonal. Asa ca, niciodata nu ignorati terapia post ciclu! 14 Feb, 2016
intrebari frecvente despre steroizi Intrebari frecvente despre steroizi Raspunsurile la o serie de intrebari legate de steroizi, care reprezinta cele mai mari curiozitati legate de acestia. Cu siguranta veti gasi raspunsul pe care il cautati! 14 Feb, 2016
ce sunt pastilele SARM, cum se folosesc si ce efecte au Ghid SARM Un ghid complet despre ce sunt SARM-urile (modulatorii selectivi ai receptorilor androgeni), ce efecte secundare au, ce beneficii si cum se folosesc. Plus o lista succinta cu cele mai populare SARM-uri. 17 Jan, 2018
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.