Ghid SARM

Publicat in

Un ghid complet despre ce sunt SARM-urile (modulatorii selectivi ai receptorilor androgeni), ce efecte secundare au, ce beneficii si cum se folosesc. Plus o lista succinta cu cele mai populare SARM-uri.

SARM (Selective androgen receptor modulators) este abrevierea din limba engleza de la modualtori selectivi ai receptorilor androgeni. Probabil cel mai cunoscut tip de SARM este Ostarina. Despre SARM se spune ca au efecte similare cu steroizii anabolizanti si androgeni asupra muschilor si fortei, dar cu mai putin efecte secundare. In esenta, SARM sunt substante care pot bloca sau stimula receptori cheie din corp ceea ce creste efectele pozitive si le descreste pe cele negative, in functie de compusul folosit. 

SARM cresc masa musculara, masa osoasa si cresc arderile grasimilor. Sunt foarte atragatori, fiind administrati pe cale orala si fiind destul de siguri si pentru femei. In acest articol o sa descoperim istoria acestor substante, actiunea lor, beneficiile dar si efectele secundare. 

Termeni cheie

Inainte de a continua o sa fac o lista cu termenii cheie folositi in articol pentru o intelegere mai usoara a informatiilor.

 • Axa hipotalamus-pituitara-gonade: Un termen care descrie trei glande ca un sistem unitar; este sistemul responsabil cu producerea testosteronului propriu 
 • HL: Hormon luteinizant, un hormon eliberat de glanda pituitara. Prea mult sau prea putin HL poate duce la infertilitate si alte probleme ale organelor reproductive. 
 • FSH: hormonul de stimulare foliculara, un hormon asociat cu producerea ovulelor la femei si a spermei la barbati. 
 • DHT: dihidrotestosteron, o forma de testosteron sintetizata in prostata, testicule, foliculi de par si glandele suprarenale.
 • SHBG: o proteina care aleaga testosteronul, DHT si estrogenul.
 • Aromatizare: procesul prin care un androgen este transformat intr-un estrogen (testosteronul este transformat in estrogen).
 • PCT: terapia post ciclu, o cura destinata sa reporneasca productia proprie de testosteron. 
 • ED50: Doza medie eficienta. Doza care produce efectele dorite la 50% din populatie. 
 • PPAR: Joaca un rol critic ca senzori lipidici si regulatori ai metabolismului lipidelor (stocarea sau arderea grasimilor). 
 • AMPK: O enzima carte cand este activtata arde grasimi, stimuleaza absotia glucozei in muschi si impiedica sinteza de colesterol si trigliceride (dar si de proteine). 
 • AICAR: analog al adenozinei monofosfat, care poate stimula AMPK.

Dezvoltarea SARM

SARM au fost descoperiti in 1940 dupa ce cercetatorii au modificat molecula testosteronului. Aceste SARM-uri erau derivate din testosteron asa ca au fost considerata de natura steroidiala. In prezent companiile farmaceutice dezvolta si SARM non-steroidieni.  Ligand Pharmaceuticals a fost prima companie care a dezvoltat quinolinoni ciclici, aceasta fiind prima serie de SARM non-steroidieni.

In ultimele decenii s-au facut progrese mari in privinta cresterii biodisponibilitatii si scaderii hepatotoxicitatii acestor compusi. SARM actioneaza asupra unor receptori androgeni cheie din diferite tesuturi din corp. Receptorii androgeni se gasesc in prostata, vezica seminala, organele sexuale masculine si feminine, piele, cartilagii, glande sebacee, par, ficat, creier, oase, inima, muschi scheletici, etc. 

Ceea ce a grabit dezvoltarea SARM a fost cresterea cazurilor de hipogonadism, cand corpul nu produce destul testosteron. Barbatii se pot naste cu aceasta afectiune sau o pot capata de-a lungul vietii. Hipogandismul duce la pierderea de tesut muscular, ingrasare, depresie si libidou scazut. 

Administrarea de adrogeni exogeni ajuta prin reglarea nivelelor de testosteron si DHT din circulatia sanguina. Acest lucru se poate obtine si cu SARM-urile, prin actiunea asupra acelorasi receptori asupra carora actioneaza testosteronul si DHT. 

In mod ideal, un SARM are activitate antagonista in organul androgen (prostata) si o puternica activitate agonista in organele anabolice (muschi si oase). Asta inseamna ca SARM vor influenta puternic masa musculara si osoasa si mai deloc prostata,pielea sau foliculii de par.

Pana acum SARM nu au fost introdusi pe piata iar majoritatea studiilor sunt pe rozatoare. Aprobarea lor pentru uzul uman este greoaie, pentru ca nu se aromatizeaza si nu sunt infleuntati de 5-alfa reductaza. Spre deosebire de derivatii din testosteron, nu sunt convertiti in compusi androgeni sau estrogeni si nu sunt descompusi in timpul metabolizarii steroizilor. Asa ca efectele pe termen lung sunt necunoscute. Principala grija cu aceste substante este de desensibilizare permanenta a receptorilor androgeni. Daca s-ar intampla asta, corpul nu va mai raspunde la testosteron sau alti androgeni, lucru extrem de grav pentru calitatea vietii. Nu s-au raportat inca astfel de cazuri, dar sunt substante relativ noi, asa ca ingrijorarea ramane. 

Cu toate acestea in comunitatile de fitness si sport, SARM sunt folositi de ceva timp. Acestia sunt pe lista de substante interzise in majoritatea tarilor si in mai toate sporturile. 

De ce sa folosesti SARM

In general, SARM ofera 3 avantaje majore: masa musculara mai mare, masa grasa mai mica si masa osoasa mai densa. 

SARM nu sunt utili doar sportivilor, ci si celor care sufera de diferite afectiuni precum: sarcopenie, scleroza amiotropica laterala, fibroza cistica, accidentari sportive, arsuri, HIV sau cancer, atrofiere musculara cauzata de imbatranire, etc. 

Chiar daca exista multe medicamente pentru acesti pacienti, SARM au avantajul unic de a fi non-metilati, asa ca nu sunt toxici pentru ficat, dar nici nu se convertesc in metaboliti androgeni sau estrogenici, care ar putea cauza diferite probleme in corp. Toxicitatea hepatica si aromatizarea sunt principalele motive de ingrijorare cand se folosesc steroizi anabolizanti si androgeni

Testele pe fiinte vii, in special soareci, au aratat ca SARM cresc masa musculara fara o influenta prea mare asupra prostatei. Cresterile si scaderile drastice ale greutatei prostatei pot duce la complicatii serioase. 

S-a aratat si ca SARM reduc si opresc atrofierea muschilor imobilizati. Poate fi un lucru foarte util sportivilor accidentati si imobilizati.

SARM activeaza si AMPK, un mecanism implicat in oxidarea grasimilor. Si steroizii anabolizati cresc masa musculara si ard grasimea, dar SARM nu influenteaza prea mult HL si FSH, decat la doze mari. 

Sportivii folosesc SARM pentru cresterea masei musculare, definire musculara si intarirea oaselor si tendoanelor sau recuperarea dupa accidentari. Dar mai sunt folositi de unii si intre ciclurile de steroizi si ca ajutor in PCT

In privinta efectelor secundare ale SARM, acestea variaza de la un SARM la altul. Mai jos este o lista cu cei mai populari SARM si efectelor lor.

Andarine (S-4, GTx-007)

Andarine este un SARM oral non-steroidian dezvoltat de GTx, Inc. Stimuleaza organele anabolice mai mult decat cele androgenice, nu suprima semnificativ HL sau FSH, nu creste nivelele de estrogen si are o activitate anabolica similara cu testosteronul propionat. Asta inseamna ca poate creste masa musculara si osoasa fara sa afecteze prostata. 

Andarine este folosit mai ales in curele de definire. Andarine scade LPL, o proteina care stocheaza caloriile ca grasime. S-4 poate creste usor si masa musculara si poate scadea retentia de apa. 

S-4 are doua efecte secundare serioase, mai ales ladoze de peste 50 mg. Suprimarea axei hipotalamus-pituitara-gonade si perturbari de vedere (orbire pe timp de noapte sau tenta galbuie a vederii). Majoritatea utilizatorilor au raportat ca aceste efecte secundare trec dupa incetarea administrarii Andarine. 

Pentru arderea grasimilor doza zilnica este de 50 mg timp de 6-8 saptamani, iar pentru cresterea masei musculare si modificarea compozitiei corpului este de 50-70 mg, timp de 4-6 saptamani.

Scop Doza Alte SARM cu care se combina
Forta (cresteri minime ale masei musculare) 50+ mg/zi timp de 6-8 saptamani -
Remodelare corporala 50-75 mg/zi timp de 4-6 saptamani -
Definire 50 mg/zi timp de 6-8 saptamani Ostarine si GW-501516

Ostarine

Ostarine este un SARM nonsteroidial oral, dezvoltat de GTx, Inc. Un studiu in dublu orb facut pe femei si barbati sanatosi, de peste 65 de ani, a aratat ca Ostarine poate creste semnificativ masa musculara, poate imbunatati functiile fizice si creste sensibilitatea la insulina. 

In fitness Ostarine este luat de regula in fazele de acumulare si de remodelare corporala. In fazele de acumulare au fost raportate si cresteri de 3 kg in 8 saptamani, concomitent cu scaderea masei adipoase si o foarte usoara crestere a fortei. 

O substanta care creste masa musculara si arde grasimea in acelasi timp pare foarte atragatoare, dar Ostarine are doua efecte secundare importante: suprimarea axei hipotalamus-pituitara-gonade (inhibarea secretiei proprii de testosteron) si estrogen ridicat. De aceea dupa terminarea curei se urmeaza o terapie post ciclu. 

Dozele zilnice sunt intre 20 si 25 de mg, pentru 6-8 saptamani. 

Scop Doza Alte SARM cu care se combina
Masa musculara 25 mg/zi timp de 8 saptamani -
Recuperare dupa accidentari 12,5 mg/zi timp de 6-8 saptamani -
Remodelare corporala 20-25 mg/zi timp de 6-8 saptamani S4 si GW-501516
Definire 15-20 mg/zi timp de 6-8 saptamani Andarine

 

Ligandrol (LGD-4033)

Ligandrol este un SARM nonsteroidial oral, dezvoltat de Ligand Pharmaceuticals, care a fost testat inclusiv pe voluntari sanatosi. 

Testele au aratat ca oamenii pot tolera in siguranta pana la 22 mg/zi de Ligandrol pentru 14 zile consecutive. Ligandrol ajuta la cresterea masei musculare, descresterea masei grase, cresterea fortei si induce o stare de bine. 
 Ligandrol poate descreste si degradarea osoasa. Ligandrol pare a fi un SARM versatuil, util si pentru acumulare de masa dar si pentru definire sau schimbarea compozitiei corpului.

Dozele sunt intre 5 si 10 m/zi timp de 8 saptamani. 

Scop Doza Alte SARM cu care se combina
Definire 3-5 mg/zi timp de 8 saptamani S4, Cardarine, Ostarine
Remodelare corporala 5-8 mg/zi timp de 8 saptamani Cardarine
Masa musculara 5-10 mg/zi timp de 8 saptamani -
 


Ligandrol nu pare sa descreasca productia de HL si FSH si nici nu creste estrogenul, dar poate descreste testosteronul total, liber si SHBG, asa ca se recomanda o terapie post ciclu completa. La doze de sub 5 mg/zi testosteronul scade dar ramane in valori normale, la doze de peste 5 mg testosteronul scade sub valori clinice normale, la fel si HDL (colesterolul bun).

BMS-564,929

Este un SARM nonsteroidial oral, dezvoltat de Bristol-Myers Squibb, pentru tratarea deficientelor aparute cu inaintarea in varsta. A ajuns in teste clinice pentru ca este foarte selectiv cu receptorii androgeni, nu afecteaza semnificatiov SHBG, aromataza sau prostata si pare a fi mai puternic decat testosteronul in stimularea cresterii masei musculare slabe, cel putin in testele pe soareci castrati. 

mareste-ti penisul

AC-262,356 

Este un SARM nonsteroidial oral, dezvoltat de Acadia Pharmaceuticals cu efecte anabolice de 66% din cele ale testosteronului, iar ca androgen are o potenta de 27% fata de testosteron. Asta inseamna ca nu afecteaza prostata. 

Un studiu de doua saptamani pe soareci a descoperit ca acest compus creste masa musculara si reduce nivelele mari de hormon luteinizant. Nivelele mari de hormon luteinizant pot arata o proasta functionare a testiculelor.

JNJ-28330835

Acest compus poate stimula cresterea musculara si poate descreste greutatea prostatei. Poate creste dorinta sexuala la barbatii mai in varsta. 

LGD-2226

Un SARM care poate creste masa musculara, poate intari oasele si poate imbunatati functiile sexuale fara a afecta prostata. Nu exista multe studii asupra acestui SARM, dar din cele care exista pare un bun anabolic cu beneficiul de a imbunatati functiile sexuale. 

LGD-3303

Acest SARM a aratat potential de crestere a masei musculare in testele pe soareci. Pare sa nu afecteze organele androgenice, lucru ideal in cazul unui SARM anabolic. 

S-40503

Este un SARM care poate creste masa musculara slaba la fel ca DHT, dar fara impactul negativ asupra prostatei. DHT nu este un bun constructor de masa musculara, asa ca acest SARM este un anabolic relativ slab. Poate creste si masa osoasa, intarind oasele. 

S-23

Acest SARM creste masa musculara, descreste masa grasa, descreste marimea prostatei, si la soareci actioneaza precum un contraceptiv oral, cu efecte reversibile. Este unic datorita acestei ultime trasaturi, si probabil va avea aplicatii medicale in industria controlului sarcinilor. 

Cardarine (GW-501516)

Acesta nu este de fapt un SARM.  Este un activator selectiv care se leaga de receptorii PPAR, nu de cei androgeni. Desi actioneaza pe alte cai, are efecte similare cu SARM urile. Cardarine activeaza AMPK, responsabila de oxidarea grasimilor si cresterea masei musculare. 

Administrarea acestui compus a dus la regresarea anomalii metabolice la barbati pre-diabetici. Studiile au aratat ca, Cardarine nu numai creste masa musculara si arderile grasimilor dar o previne ingrasarea din cauza dietei, diabetul de tip II, creste HDL (colesterolul bun) si scade VLDL. Dar are si un mare efect negativ. In doze mari, pentru perioade mai lungi de timp, a cauzat cancer in testele pe soareci. 

Unele studii au observat acest efect pe cand altele nu au gasit niciun efect secundar, nici chiar din cele cauzate de SARM. 

Chiar daca Cardariine nu este un SARM, tot este interzis in sport. In fitness este folosit mai ales pentru anduranta si slabire. Doza este de 10 mg/zi timp de 8 saptamani, iar sportivii de anduranta il combina cu AICAR

Pentru slabire, dozele pot ajunge pana la 20 .g/zi, eventual combinat cu ostarina sau andarina. 

Referinte

 1. "Journal of Medicinal Chemistry - Nonsteroidal Selective Androgen Receptor Modulators (SARMs): Dissociating the Anabolic and Androgenic Activities of the Androgen Receptor for Therapeutic Benefit (ACS Publications)." ACS Publications Home Page. N.p., n.d. Web. 18 Aug. 2015.
 2. "You & Your Hormones | Hormones | Luteinising Hormone." You & Your Hormones | Home. N.p., n.d. Web. 18 Aug. 2015. 
 3. "FSH: The Test | Follicle-stimulating Hormone;FSH Test: Follicle-stimulating Hormone | Lab Tests Online." Blood, Urine & Other Lab Tests Education | Lab Tests Online. N.p., n.d. Web. 18 Aug. 2015. 
 4. "Dihydrotestosterone - Glossary Entry." Genetics Home Reference. N.p., n.d. Web. 18 Aug. 2015. 
 5. "SHBG: The Test | Sex Hormone Binding Globulin." Blood, Urine & Other Lab Tests Education | Lab Tests Online. N.p., n.d. Web. 18 Aug. 2015. 
 6. "AST: The Test | Aspartate Aminotransferase; AST Test: Aspartate Aminotransferase; SGOT; GOT; Serum Glutamic-Oxaloacetic Transaminase; Aspartate Transaminase | Lab Tests Online." Blood, Urine & Other Lab Tests Education | Lab Tests Online. N.p., n.d. Web. 18 Aug. 2015. 
 7. "ALT: The Test | Alanine Aminotransferase; ALT Test: Alanine Aminotransferase; SGPT; GPT; Serum Glutamic-Pyruvic Transaminase; Alanine Transaminase | Lab Tests Online." Blood, Urine & Other Lab Tests Education | Lab Tests Online. N.p., n.d. Web. 18 Aug. 2015. 
 8. "Prostate-Specific Antigen (PSA) Test." National Cancer Institute. N.p., n.d. Web. 18 Aug. 2015. 
 9. Tissue-specific Responses of Lipoprotein Lipase to Dietary Macronutrient Composition As a Predictor of Weight Gain over 4 Years. - PubMed - NCBI." National Center for Biotechnology Information. N.p., n.d. Web. 18 Aug. 2015. 
 10. "Bone Mineral Density Test: MedlinePlus Medical Encyclopedia." National Library of Medicine - National Institutes of Health. N.p., n.d. Web. 18 Aug. 2015. 
 11. "Basic_principles_of_pharm [TUSOM | Pharmwiki]." TMedWeb | Tulane University School of Medicine Medical Student Portal. N.p., n.d. Web. 18 Aug. 2015. 
 12. "Preclinical Characterization of a (S)-N-(4-Cyano-3-Trifluoromethyl-Phenyl)-3-(3-Fluoro, 4-Chlorophenoxy)-2-Hydroxy-2-Methyl-Propanamide: A Selective Androgen Receptor Modulator for Hormonal Male Contraception: Endocrinology: Vol 150, No 1." Endocrine Society Journals and Publications. N.p., n.d. Web. 18 Aug. 2015. 
 13. "The Mechanisms of Action of PPARs. - PubMed - NCBI." National Center for Biotechnology Information. N.p., n.d. Web. 18 Aug. 2015. 
 14. "AMP-activated Protein Kinase, a Metabolic Master Switch: Possible Roles in Type 2 Diabetes. - PubMed - NCBI." National Center for Biotechnology Information. N.p., n.d. Web. 18 Aug. 2015. 
 15. "Estradiol Blood Test: MedlinePlus Medical Encyclopedia." National Library of Medicine - National Institutes of Health. N.p., n.d. Web. 18 Aug. 2015. 
 16. Bhasin, Shalender, and Ravi Jasuja. "Selective Androgen Receptor Modulators (SARMs) as Function Promoting Therapies." Current opinion in clinical nutrition and metabolic care 12.3 (2009): 232?240. PMC. Web. 
 17. Design, Synthesis, and in Vivo SAR of a Novel Series of Pyrazolines As Potent Selective Androgen Receptor Modulators - Journal of Medicinal Chemistry (ACS Publications)." ACS Publications Home Page. N.p., n.d. Web. 18 Aug. 2015. 
 18. "Male Hypogonadism - Mayo Clinic." Mayo Clinic. N.p., n.d. Web. 18 Aug. 2015. 
 19. International Society of Musculoskeletal and Neuronal Interactions. N.p., n.d. Web. 18 Aug. 2015. 
 20. Hanada, Keigo, et al. "Bone Anabolic Effects of S-40503, a Novel Nonsteroidal Selective Androgen Receptor Modulator (SARM), in Rat Models of Osteoporosis." Biological and Pharmaceutical Bulletin. N.p., Nov. 2003. Web. 14 Aug. 2015. 
 21. Netter, Frank H. (1987), Musculoskeletal system: anatomy, physiology, and metabolic disorders. Summit, New Jersey: Ciba-Geigy Corporation ISBN 0-914168-14-2 
 22. Compact Bone - National Library of Medicine." PubMed Health. N.p., n.d. Web. 18 Aug. 2015. 
 23. "Cancellous Bone Definition | Back Pain and Neck Pain Medical Glossary." Spine-health. N.p., n.d. Web. 18 Aug. 2015. 
 24.  "Osteoporosis - Mayo Clinic." Mayo Clinic. N.p., n.d. Web. 18 Aug. 2015. 
 25.  "Selective Androgen Receptor Modulators (SARMS)." Evolutionary.org. N.p., n.d. Web. 18 Aug. 2015. 
 26.  "Pharmacodynamics of Selective Androgen Receptor Modulators." Journal of Pharmacology and Experimental Therapeutics. N.p., n.d. Web. 18 Aug. 2015. 
 27.  "Andarine (S-4)." Evolutionary.org. N.p., n.d. Web. 18 Aug. 2015. 
 28.  "Selective Androgen Receptor Modulator (SARM) Treatment Prevents Bone Loss and Reduces Body Fat in Ovariectomized Rats - Springer." Home - Springer. N.p., n.d. Web. 18 Aug. 2015. 
 29.  Bhasin, Shalender, and Ravi Jasuja. "Selective Androgen Receptor Modulators (SARMs) as Function Promoting Therapies." Current opinion in clinical nutrition and metabolic care 12.3 (2009): 232?240. PMC. Web. 
 30.  "Ostarine (MK-2866)." Evolutionary.org. N.p., n.d. Web. 18 Aug. 2015. 
 31.  "What is LGD-4033?" Evolutionary.org. N.p., n.d. Web. 18 Aug. 2015. 
 32. "FAQ: ClinicalTrials.gov - Clinical Trial Phases." National Library of Medicine - National Institutes of Health. N.p., n.d. Web. 18 Aug. 2015. 
 33.  "Examining the SARM LGD-4033 | IronMag? Bodybuilding & Fitness Portal." IronMagâ?c Bodybuilding & Fitness Portal. N.p., n.d. Web. 18 Aug. 2015. 
 34.  "Pharmacological and X-Ray Structural Characterization of a Novel Selective Androgen Receptor Modulator: Potent Hyperanabolic Stimulation of Skeletal Muscle with Hypostimulation of Prostate in Rats: Endocrinology: Vol 148, No 1." Endocrine Society Journals and Publications. N.p., n.d. Web. 18 Aug. 2015. 
 35. "Pharmacological Characterization of AC-262536, a Novel Selective Androgen Receptor Modulator." ScienceDirect.com | Science, Health and Medical Journals, Full Text Articles and Books. N.p., n.d. Web. 18 Aug. 2015. 
 36.  "Luteinizing Hormone (LH) Blood Test: MedlinePlus Medical Encyclopedia." National Library of Medicine - National Institutes of Health. N.p., n.d. Web. 18 Aug. 2015. 
 37. "A Selective Androgen Receptor Modulator with Minimal Prostate Hypertrophic Activity Enhances Lean Body Mass in Male Rats and Stimulates Sexual Behavior in Female Rats - Springer." Home - Springer. N.p., n.d. Web. 18 Aug. 2015. 
 38.  Parfitt AM. Bone. 2004; 35(1):1-3 
 39.  "An Orally Active Selective Androgen Receptor Modulator is Efficacious on Bone, Muscle, and Sex Function with Reduced Impact on Prostate. - PubMed - NCBI." National Center for Biotechnology Information. N.p., n.d. Web. 18 Aug. 2015. 
 40.  "Novel, Non-steroidal, Selective Androgen Receptor Modulators (SARMs) with Anabolic Activity in Bone and Muscle and Improved Safety Profile. - PubMed - NCBI." National Center for Biotechnology Information. N.p., n.d. Web. 18 Aug. 2015. 
 41.  Vajda, Eric G., et al. "Pharmacokinetics and Pharmacodynamics of LGD-3303 [9-Chloro-2-ethyl-1-methyl-3-(2,2,2-trifluoroethyl)-3H-pyrrolo-[3,2-f]quinolin-7(6H)-one], an Orally Available Nonsteroidal-Selective Androgen Receptor Modulator." Journal of Pharmacology and Experimental Therapeutics. N.p., Feb. 2009. Web. 
 42. "GW-501516 Facts." Evolutionary.org. N.p., n.d. Web. 18 Aug. 2015. 
 43.  "Overweight and Obesity Statistics." National Institute of Diabetes and Digestive and Kidney Diseases (NIDDK). N.p., n.d. Web. 18 Aug. 2015. 
 44.  "Prohibited Substances | List of Prohibited Substances and Methods." English. N.p., n.d. Web. 18 Aug. 2015. 

 

Articole din aceiasi categorie

principiile reducerii efectelor adverse ale steroizilor Principiile reducerii efectelor adverse ale steroizilor Modalitati prin care puteti diminua eficient efectele secundare ale steroizilor anabolizanti si androgeni. 14 Feb, 2016
alchilarea steroizilor pentru a trece de ficat 17 alfa alchilarea Toti stiu ca steroizii anabolizanti orali afecteaza ficatul. Motivul este alchilarea, adica o modificare chimica care ii pastreaza activi si dupa ce trec prin ficat. Afla de aici mai multe despre 17 alfa alchilare. 14 Feb, 2016
Cicluri de steroizi cu durata scurta Cicluri scurte de steroizi Un ciclu de steroizi scurt este orice ciclu care dureaza intre 2 si 6 saptamani. Prin utilizarea lor se pot evita unele din efectele negative ale steroizilor, dar asta nu inseamna ca astfel de cicluri vor fii usoare. 14 Feb, 2016
riscurile folosirii steroizilor contrafacuti Riscurile folosirii steroizilor falsi Steroizii contrafacuti sau fabricati in laboratoare underground sunt foarte numerosi pe piata neagra. De fapt, majoritatea steroizilor vanduti ilegal sunt contrafacuti si fabricati in laboratoare clandestine. Afla care sunt riscurile suplimentare asociate cu folosirea acestor substante. 14 Feb, 2016
Efectele secundare ale steroizilor anabolizanti si androgeni Efecte secundare Steroizii, pe langa efecte benefice, au si o lunga lista de potentiale efecte secundare. Este important sa stii la ce te expui atunci cand iei hotararea de a folosi steroizi anabolici si androgeni, de aceea oricine se gandeste macar la ei, ar trebui sa citeasca despre efectele lor secundare. 14 Feb, 2016
Incarcarea cu steroizi este o emtoda avansata folosita de sportivii de performanta Incarcarea intr-un ciclu de steroizi Incarcarea cu steroizi este o tehnica mai putin cunoscuta, dar foarte utila pentru a demara ciclul in forta atunci cand se folosesc esteri lungi, precum enantatul, cipionatul sau decanoatul. 14 Feb, 2016
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.