Istoria steroizilor

Publicat in

O scurta istorie a steroizilor, si evolutia lor in medicina si sport, de cand a fost sintetizata prima forma de testosteron, si pana in prezent.

Inca din cele mai vechi timpuri se credea ca testiculele sunt cele care dau trasaturile masculine si sunt necesare pentru dezvoltarea acestor trasaturi. In era moderna acest concept a fost dezvoltat mai mult de catre un om de stiinta, pe numele sau Berthold, prin experimente asupra cocosilor, in anul 1849. El a extirpat testiculele acestor pasari ceea ce a dus la pierderea caracteristicilor masculine speicfice speciei, inclusiv functia sexuala. Deci, stim inca din 1849 ca testiculele sunt cele care produc ceea ce noi consideram a fi caracteristicile de baza masculine; altfel spus ele sunt cele care fac un barbat sa fie barbat. Berthold a constatat si ca, atunci cand testiculele erau transplantate in abdomen, functia sexuala a pasarilor era in mare parte neafectata. Cand pasarile au fost disecate a constatat ca nu exista nici un fel de legaturi nervoase, dar o vasta retea de capilarizare se formase.Aceasta a demonstrat ca testiculele actioneaza asupra sangelui, si ca acest sange are efect asupra intregului organism.

In 1929 s-a incercat obtinerea unui extrat pentru potenta din testicule de taur, si in 1935 o forma purificata a acestuia a fost creata. Un an mai tarziu, un cercetator, Ruzicka, a sintetizat acest compus, testosteron, din colesterol. Testosteronul a fost primul steroid anabolizant, si ramane baza tuturor derivatilor folositi azi in medicina. Au existat zvonuri cum ca nazistii administrau soldatilor testosteron pentru a-i face mai puternici. Dar aceste zvonuri nu au fost niciodata demonstrate. Mai tarziu au fost efectuate experimente pe oameni, si s-a demonstrat ca testosteronul este o substanta puternic anabolizanta. Intre anii 1948 si 1954 firmele farmaceutice Searle si Ciba au experimentat cu sintetizarea a peste o suta de derivati ai testosteronului.

In 1954, John Ziegler, era doctorul echipei americane la Campionatul Mondial de Halterofili. Echipa americana a suferit o mare infrangere in fata sovieticilor, care au doborat cateva recorduri mondiale si au castigat multe medalii de aur, toate acestea, se presupune, datorita injectiilor cu testosteron. Intors acasa, doctorul John Ziegler a inceput sa administreze halterofilior lui testosteron. De asemenea, s-a asociat cu marea firma farmaceutica Ciba, in incercarea de a crea o substanta cu efecte mai puternice decat cele ale testosteronului. In 1956 metandrostenolonul a fost creat si i s-a dat numele de Danabol.

Steroizii au inceput sa fie din ce in ce mai cunoscuti la inceputul anilor '60 si sa atraga atentia tot mai multor cercetatori. Au inceput sa se faca numeroase studii. Primele experimente au arata ca folosirea steroizilor nu ajuta cu nimic performantele sportive. Principala problema in aceste experimente era doza prea mica folosita. Pe lang aceasta, in acea perioada nutritia si exercitiile nu erau bine puse la punct. Si astfel s-a ajuns la concluzia gresita ca folosirea steroizilor anabolizanti nu ajuta cu nimic imbunatatirea performatelor sportive.In ciuda acestui lucru, Consililul Olimpic International a interzis folosirea steroizilor si pana la jumatatea anilor '70 majoritatea organizatiilor mari sportive i-au urmat exemplul.

Chiar inainte de a se interzice steroizii, Republica Democrata Germana a inceput un program cu scopul de a sintetiza noi steroizi anabolici pentru atletii lor din diferite sporturi. Pana in prezent aceste experimente reprezinta cea mai completa si mai mare colectie de informatii despre steroizi.

In 1982, Consililul Olimpic International a pus la cale un test pentru depistarea nivelurilor prea mari de testosteron din sange. Aceste test este numit "Testul Testosteron/Epitestosteron". In cadrul acestui test sunt masurate nivelele testosteronului si epitestosteronului, si daca testosteronul este de 6 ori mai mult decat epitestosteronul insemna ca o anumita forma de testosteron a fost folosita de catre atlet. Dar Consililul Olimpic International era cu un pas in urma. In Republica Democrata Germana se efectuasera deja teste cu un nou tip de testosteron care era eliminat din corp rapid.

Metodele germanilor erau asa de avansate incat au ramas nedetectate timp de multi ani. Dar la inceputul anilor '90 au fost in sfarsit prinsi si scandalul care a urmat a fost cel care a dat reputatia proasta steroizilor anabolizanti, reputatie pastrata pana in ziua de astazi. Dar tot atunci comunitatile medicale au inceput sa foloseasca sterozii in cresterea ratei de supravietuire din randul bonlavilor de HIV si Cancer.

In majoritatea lumii, steroizii se elibereaza doar pe baza de prescriptie. Legile privind comertul cu steroizi au devenit din ce in ce mai aspre.In prezent si in tara noastra sterozii nu se pot procura decat pe baza de prescriptie.
La inceputul anilor 2000, steroizii au revenit in atentia mediei prin introducerea prohormonilor. Acestia au fost creati si comercializati de Patrick Arnold.

In prezent folosirea steroizilor este departe de a inceta. Studiile arata ca tot mai multe persoane incerca steroizi anabolizanti. Si nu sunt semne ca acest proces ar inceta sau s-ar diminua. Chiar din contra. Problemele apar din cauza faptului ca marea parte a celor care folosesc steroizi anabolizanti nu stiu si cum sa o faca in mod corect si fara multe riscuri. Folosirea steroizilor anabolizanti va implica intotdeauna anumite riscuri, dar urmand unele regului si utilizandu-i corect, fara a abuza de ei, aceste riscuri se pot reduce la minim.

ATENTIE!   Nimeni nu poate nega: steroizii functioneaza, si functioneaza bine. Dar la noi in tara acestia sunt ilegali, iar cea mai mare parte a steroizilor care se gasesc sunt contrafacuti si de proasta calitate. Exista si vesti bune! Pentru cei care nu gasesc steroizi de calitate, sau nu vor sa se expuna riscurilor asocitate cu acestia, exista produse puternice, legale si fara efecte secundare, care va pot aduce rezultate bune si de durata: TITANODROL, pentru masa musculara, ThermaCuts si TriApidix 300, pentru definire si slabire. Pentru un amator riscurile expunerii la steroizi anabolizanti nu merita, cand pe piata exista astfel de produse naturale si aproape la fel de puternice! 

O alta optiune extrem de puternica este GH Balance, un produs hormonal care are la baza hormonul de crestere uman (GHFactor-7)

Referinte

Articole din aceiasi categorie

injectarea steroizilor Injectarea steroizilor Injectarea steroizilor anabolizanti si androgeni se face intramuscular. Ideal este ca injectiile sa fie facute de cineva calificat, dar daca asta nu este posibil, si sunteti nevoiti sa vi le faceti singuri, atunci este bine sa stiti cum, pentru ca exista riscuri la care va puteti expune. 14 Feb, 2016
intrebari frecvente despre steroizi Intrebari frecvente despre steroizi Raspunsurile la o serie de intrebari legate de steroizi, care reprezinta cele mai mari curiozitati legate de acestia. Cu siguranta veti gasi raspunsul pe care il cautati! 14 Feb, 2016
istoria steroizilor Istoria steroizilor O scurta istorie a steroizilor, si evolutia lor in medicina si sport, de cand a fost sintetizata prima forma de testosteron, si pana in prezent. 14 Feb, 2016
dihidrotestosteron sau DHT Dihidrotestosteron (DHT) Dihidrotestosteronul este un metabolic al testosteronului, cel mai puternic hormon din corp. Cu toate acestea, nu este foarte anabolic, dar este foarte androgen. Este important sa stim cum actioneaza DHT, pentru ca o mare parte din efectele secundare cauzate de steroizi (cele androgene) se manifesta prin intermediul acestui hormon. 14 Feb, 2016
in cat timp sunt detectati steroizii in corp Timpul de detectie al steroizilor Un tabel cu perioadele de timp in care sportivii pot fi testati pozitiv dupa folosirea de steroizi anabolizanti si androgeni, sau a altor substante dopante. 14 Feb, 2016
alchilarea steroizilor pentru a trece de ficat 17 alfa alchilarea Toti stiu ca steroizii anabolizanti orali afecteaza ficatul. Motivul este alchilarea, adica o modificare chimica care ii pastreaza activi si dupa ce trec prin ficat. Afla de aici mai multe despre 17 alfa alchilare. 14 Feb, 2016
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.