Cicluri scurte de steroizi

Publicat in

Un ciclu de steroizi scurt este orice ciclu care dureaza intre 2 si 6 saptamani. Prin utilizarea lor se pot evita unele din efectele negative ale steroizilor, dar asta nu inseamna ca astfel de cicluri vor fii usoare.

Ce sunt ciclurile scurte de steroizi? Un ciclu scurt este orice ciclu de steroizi care dureaza intre 2 si 6 saptamani. Se pare ca cele de 4 saptamani dau cele mai bune rezultate, raportate la efectele secundare. Si permit si o recuperare a axei HPTA mai rapida, fara a folosi HCG, atrofierea testiculara si suprimarea secretiei proprii de testosteron fiind reduse.

Pentru cine sunt potrivite astfel de cicluri scurte?

 • pentru incepatorii paranoici;
 • pentru cei care vor doar progrese modeste de la steroizi;
 • pentru atleti;
 • pentru cei care vor sa ajunga la potentialul lor maxim rapid (de notat ca la unii potentialul maxim natural poate fi destul de scazut);
 • pentru cei care folosesc steroizi anabolici si androgeni pe termen lung, si vor sa reduca cat mai mult riscurile pentru sanatate;
 • pentru cei care folosesc steroizi anabolici si androgeni de mult timp si vor sa  inceteze;
 • pentru sportivii mai in varsta;

De ce sa urmezi un astfel de ciclu?

#1. Sa reduci timpul in care ai un profil lipidic prost.

Multi se satura de efectele secundare ale ciclurilor de steroizi lungi. Cea mai mare problema este profilul lipidic, luni la rand, in care HDL (colesterolul bun) poate fi aproape de zero. Cu totii sufera de acest efect secundar nevazut, si nimic nu ajuta cu adevarat, nici macar cel mai bun regulator lipidic, niacina. Daca nu vreti sa aveti colesterolul unui batran de 70 de ani care a mancat toata viata fast food, evitati ciclurile prea lungi.

#2. Efecte secundare reduse in general.

La marea parte a utilizatorilor de steroizi, acneea mai pronuntata apare abia dupa 4 saptamani de consum. Nici parul cazut nu este prea mult, iar prostata ramane in valorile normale, la ciclurile cu testosteron.

#3. Ciclurile scurte sunt mai bune decat antrenamentele naturale (in ceea ce priveste castigurile in masa musculara).

Vei progresa mult mai rapid decat ai face-o in mod natural, mai ales daca esti departe de capacitatile tale genetice. Ca o medie, limita genetica a cuiva de 175-178 cm inaltime este de 86-88 kg (masa musculara cu un procent redus de grasime).

#4 Ciclurile scurte de steroizi sunt o cale de a trece putin peste greutatea ta naturala maxima.

Dupa incetarea ciclului, iti vei mentine mai usor greutatea maxima naturala prin antrenament si alimentatie. Nimeni nu poate sa aiba o greutate peste capacitatea naturala, pe termen lung. Nu "jucand" natural.

#5. Cresterile in greutate si marime vor fi mai progresive si mai putin notabile, ceea ce pentru unii este un lucru pozitiv.

#6. Retentia de apa va fi mai scazuta decat la un ciclu normal de steroizi.

La ce sa te astepti!

Progrese bune pe durata ciclului. Numarul exact de kilograme pe care le vei lua, depinde de dezvoltarea ta actuala. Daca nu esti foarte dezvoltat, castigurile de masa musculara vor fii foarte bune. Ca un maxim, se pot lua si 3 kg, sau putin mai mult, de masa musculara in doar 2 saptamani. Desigur, este cazul celor care raspund foarte bine, la marea parte aceste progrese vor fi mai scazute. La cei bine dezvoltati, care se antreneaza de ani de zile, castigurile vor fi mai modeste, dar se pot face progrese bune in doar 2-3 saptamani, progrese care pe cale naturala, pentru cineva avansat, ar dura poate pana la un an de zile.

Dupa un ciclu de doua saptamani si recuperarea va fi mai buna si mai rapida.

 masa musculara pe cale naturala

Ce nu pot face ciclurile scurte de steroizi

Nu te vor trece cu mult de greutatea ta naturala, chiar daca te antrenezi de ani de zile. Daca esti slab de fel (ectomorf pur), progresele vor fi mici dupa un ciclu scurt. De asemenea, nu vor aduce nici castiguri de masa foarte mari, cum ar face-o un ciclu de 12 saptamani.
Lumea nu va remaca rapid progersele pe care le faci. Din nou, pentru unii acesta poate fi un fapt pozitiv.

Cum se fac ciclurile scurte de steroizi?

In primul rand, timpul fiind atat de scurt, trebuie folositi steroizi injectabili cu actiune rapida in combinatie cu steroizi orali. NU se folosesc doar steroizi orali, si in niciun caz esteri lungi precum enantatul sau decanoatul. Pentru cicluri de 2-3 saptamani, nivelele hormonale trebuie sa creasca rapid, si apoi, dupa incheierea ciclului, sa iasa rapid din corp. Esterii lungi prelungesc un ciclu datorita perioadei mari de injumatatire.

Incarcarea cu steroizi este o tehnica ideala la astfel de cicluri, pentru a ridica rapid nivelele hormonale. Dozele trebuie sa fie relativ mari, si se vor folosi steroizi puternici, pentru cele mai bune rezultate, dar ultima parte ramane la alegera ta; poti folosi ce steroizi vrei (atata timp cat reprezinta o combinatie de injectabili si orali). Dozele trebuie sa fie mai mari decat in cazul ciclurilor lungi. Volumul de injectii va fi mare, atat ca numar de injectii (de cele mai multe ori, zilnice) cat si ca volum de lichid injectat. De aceea, pentru unii incepatori, aceste cicluri pot fi dificil de urmat.

Exemplul unui ciclu de 2 saptamani:

 • Danabol 50 mg /zi, in 3-5 doze zilnice, timp de 14 zile.
 • Trenbolon acetat 150 mg in prima zi si apoi cate 75 mg/zi timp de 12-13 zile.

Pentru terapia post ciclu, 200 mg de Clomid, in mai multe doze, in a 15-a zi si 60 mg de tamoxifen. Apoi, din ziua 16, 100 mg de Clomid pe zi si 40 de tamoxifen, timp de o saptamana. Apoi alte doua saptamani de 50 mg/zi de Clomid.

Se poate folosi si HCG, in timpul ciclului, cate 500 U.I., din 3 in 3 zile. Este optional, atrofierea testiculara fiind minima la aceste cicluri scurte. Tamoxifen tot timpul la indemana, in caz ca apare ginecomastia.

Exemplul doi de ciclu de 2 saptamani:

Testosteron propionat 300 mg in prima zi, si apoi 100-150 mg/zi in urmatoarele 12 zile. Trenbolon acetat 150 mg in prima zi, si apoi 75 mg/zi, in rumatoarele 12 zile. Din ziua 15, se incepe terapia post ciclu ca mai sus. Si aici HCG este optional.

Exemplul trei de ciclu de 2 saptamani (pentru avansati):

Testosteron propionat si trenbolon acetat ca mai sus, plus 50 mg/zi de Dianabol, pana in ziua 14.

Ciclurile de 3-4 saptamani

Se folosesc aceeasi steroizi si aceleasi doze ca mai sus, se extinde doar durata de folosire. Folosirea HCG poate fi o idee buna in cazul ciclurilor de 4 saptamani, dar nu obligatorie; doar daca se urmeaza cicluri de 4 saptamani pe steroizi, 4 saptamani pauza, atunci atrofierea poate deveni problematica, si se recomanda utilizarea HCG.

Si la ciclurile de 4 saptamani se recomanda tot steroizi cu actiune rapida. Se pot folosi si esteri lungi, dar incarcarea devine foarte importanta.

Un exemplu arata astfel: 800 mg testosteron enantat in prima zi (nu mai mult de 2-3 ml injectati intr-un singur loc) si 800 mg de Equipoise. Apoi, in a 3-a zi cate 400 mg din fiecare, pastrand aceasta doza din 3 in 3 zile. Ultima injectie se face in ziua 15.

Din ziua 16 se intrerupe administrarea lor si se trece pe 75 mg/zi de Trenbolon acetat pana in ziua 27 a ciclului si pe Dianabol, 50 mg/zi pana in ziua 28 a ciclului. Pe durata ciclului va fi nevoie de un inhibitor de aromatizare, precum Arimidexul.

Sfaturi

 • Pauzele intre cicluri sa fie cel putin egale cu durata ultimului ciclu de steroizi.
 • Poti avea rezultate foarte bune facand doua cicluri la rand de cate 2 saptamani, cu pauza 2 saptamani intre ele. Daca se fac mai mult de 3 astfel de cicluri la rand, recomand utilizarea HCG.
 • Cicluri de doua saptamani, separate de pauze de 4 saptamani, se pot face pe toata durata anului, timpul efectiv in care folosesti steroizi fiind doar o treime din an.
 • Cicluri de 4 saptamani, si pauza de 5-6 saptamani, este o modalitate buna de a inregistra progrese mari.

Sfaturi privind sanatatea

 • Pentru a reduce colesterolul rau si a il creste pe cel bun, folositi 2 grame de niacina (B3) pe zi, in perioadele de pauza intre cicluri. In timpul ciclurilor folositi omega-3 (minim 4 grame pe zi). Aveti totusi grija la niacina, impartiti doza in mai multe pe zi si nu depasiti cele 2 grame, aceasta putand afecta ficatul. Dupa administrarea niacinei pot aparea inrosiri ale pielii si senzatie de furnicaturi, care dureaza 30 de minute.
 • In timpul ciclului folositi si un supliment de calitate cu multivitamine si un antioxidant.
 • Folositi si un hepatoprotector. Ficatul sanatos nu va fi afectat negativ de 50 mg/zi de Dianabol, timp de 4 saptamani.Exceptie stituatiile in care se consuma alcool si se folosesc si alte medicamente cu potential vatamator asupra ficatului (precum Roaccutane, un medicament destinat tratarii acneei). In aceste cazuri nu folositi niciun steroid 17-alfa alchilat.

Ciclurile scurte de steroizi nu sunt o cale minune de a te face musculos si definit, nu sunt lipsite de efecte secundare, nu sunt usor de urmat (din cauza volumului foarte mare de injectii - pentru cateva saptamani vei fi o perna de ace) si nici macar nu sunt cele mai eficiente cicluri de steroizi. Sunt doar o modalitate de a reduce efectele secundare pentru cei care sunt 100% hotarati sa apeleze la anabolizante sintetice.

Referinte

Articole din aceiasi categorie

in cat timp sunt detectati steroizii in corp Timpul de detectie al steroizilor Un tabel cu perioadele de timp in care sportivii pot fi testati pozitiv dupa folosirea de steroizi anabolizanti si androgeni, sau a altor substante dopante. 14 Feb, 2016
transformarea steroizilor in estrogen Aromatizarea steroizilor anabolizanti Aromatizarea steroizilor anabolizanti, s-au transformarea lor in estrogen (hormonul feminin), este una din cauzele principale ale aparitiei multor efecte secundare ale acestora. Dar in acelasi timp, estrogenul are si alte functii importante in corp. Aici gasesti tot ce trebuie sa stii despre aromatizarea steroizilor. 14 Feb, 2016
ghid peptide hormonale Ghid peptide hormonale Peptidele hormonale sunt noua generatie de hormoni anabolici, mai sigure si mai eficiente, despre care se spune ca in viitor vor inlocui hormonul de crestere sintetic. 14 Feb, 2016
steroizii anabolizanti in medicina Folosirea in medicina a steroizilor anabolizanti si androgeni Chiar daca steroizii anabolizanti si androgeni sunt utilizati in cantitati foarte mari de catre sportivi, rolul lor primordial este de a trata diferite boli si afectiuni, fiind folositi in domeniul medical de cand au fost inventati. Aici este o lista cu principalele aplicatii in medicina. 14 Feb, 2016
de ce sa nu folosesti steroizi 11 motive sa NU folosesti steroizi anabolizanti Nu toata lumea este pregatita sa foloseasca steroizi anabolizanti. De fapt, majoritatea celor care intentioneaza sa foloseasca steroizi nu ar trebui sa o faca. Afla de aici de ce parte a liniei te afli. 14 Feb, 2016
Incarcarea cu steroizi este o emtoda avansata folosita de sportivii de performanta Incarcarea intr-un ciclu de steroizi Incarcarea cu steroizi este o tehnica mai putin cunoscuta, dar foarte utila pentru a demara ciclul in forta atunci cand se folosesc esteri lungi, precum enantatul, cipionatul sau decanoatul. 14 Feb, 2016
Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.