Indreptari cu deficit

Publicat in

Principala grupa musculara lucrataspate
Alti muschi lucratigambe, femurali, glutei, trapez, antebrate, cvadricepsi
Echipamenthaltera
Mecanicacompusa

Indreptarile cu deficit sunt unul din cele mai grele exercitii din culturism. Au o raza de miscare mai mare decat indreptarile de pe podea, ceea ce tensioneaza si mai mult muschii.

pozitie de start
pozitie de final

1. Pune in fata halterei o platforma de 5-7 cm inaltime. Poti folosi si discuri suprapuse. Urca-te pe platforma, apleaca-te indoind genunchii si soldurile si apuca haltera la latimea umerilor. Tine spatele drept. Aceasta va fi pozitia de start.

2. Ridica-te impingand in picioare si simultan indreptand trunchiul. In pozitia de sus, scoate pieptul in afara si incordeaza spatele. Privirea trebuie sa fie tot timpul inainte si spatele in permanenta drept.

3. Coboara greutatile; mentine o secunda bara pe podea si repeta.

ATENTIE: Acesta nu este un exercitiu usor, si nu trebuie tratat cu lejeritate. Pentru cei cu probleme la spate nu este recomandat sub nicio forma. Pentru cei sanatosi este foarte important sa se tina spatele drept tot timpul, si  sa nu foloseasca greutati excesiv de mari. Deficitul creeaza o tensiune si mai mare pe lombari, asa ca trebuie o tehnica de executie impecabila. 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.