Genuflexiuni cu bara in fata la banca

Publicat in

Principala grupa musculara lucratacvadricepsi
Alti muschi lucratifemurali, fesieri, gambe
Echipamenthaltera
Mecanicacompusa

Pentru aceste genuflexiuni se foloseste o banca pentru a invata cat de jos trebuie sa te lasi si pentru a oferi un plus de siguranta.

pozitie de start
pozitie de final

1. Aseaza bara pe suport si incarc-o cu greutati. Pozitioenaza in spatele tau o banca. Pune mainile sub bara, tinand coatele ridicate, si partea superioara a bratelor aproape paralel cu solul. Ia bara pe partea frontala a umerilor, si tine-o bine cu mainile. Poti incrusisa bratele, pentru o stabilitate sporita. 

2. Ia bara de pe suport si indeparteaza-te de suport. Stai cu picioarele desfacute la nivelul umerilor si cu degetele indreptate usor catre exterior. Privirea trebuie sa fie in fata si spatele drept.. Aceasta este pozitia de start.

3. Incepi sa cobori bara, indoind genunchii, in timp ce mentii o postura dreapta cu privirea inainte. Continua sa cobori pana cand atingi cu fundul banca din spatele tau. 

4. Incepi sa te ridici prin impingerea in sol, in special cu mijlocul talpilor, pana ce revii la pozitia initiala. Repeta!

ATENTIE! Chiar daca banca sporeste siguranta acestor genuflexiuni, tot pot surveni accidentari la zona lombara daca nu il executi corect sau daca folosesti greutati prea mari pentru tine. 

Variatii: Pozitia picioarelor poate fi cu degetele orientate inainte, aduse spre interior sau orientate spre exterior. 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.