Genuflexiuni Frankenstein

Publicat in

Principala grupa musculara lucratacvadricepsi
Alti muschi lucratifemurali, fesieri, gambe, abdomen, umeri
Echipamenthaltera
Mecanicacompusa

Un nume hazliu si ciudat pentru un exercitiu atat de complex si dificil precum genuflexiunile. Pe langa coapse acest exercitiu iti va lucra aproape tot corpul, inclusiv umerii si bratele. Este un exercitiu specific halterofililor.

pozitie de start
pozitie de final

1. Aseaza bara pe suport si incarc-o cu greutati. Pune mainile sub bara, tinand coatele ridicate, si partea superioara a bratelor aproape paralela cu solul. Ia bara pe partea frontala a umerilor si extinde mainile in fata, tinandu-le perfect drepte. Umerii trebuie impinsi in fata pentru a forma un suport si haltera trebuie sa atinga gatul. Misca umerii din omoplati, nu arcui coloana vertebrala.

2. Coabora spre sol prin indoirea genunchilor si soldurilor. Fa o genuflexiune completa, cu fundul cat mai aproape de sol, pana ce femuralii ating gambele. Tine trunchiul drept, mainile usor in sus si umerii in fata. 

3. Revino la pozitia de start impingand cu talpile in sol . Repeta. 

ATENTIE! Genuflexiunile in general pot fi periculoase daca nu mentii spatele drept pe tot parcursul miscarii. Acest exercitiu este cu atat mai dificil cu cat presupune si mentinerea in echilibru a halterei. Daca nu ai mai facut acest exercitiu, foloseste intai o bara goala si greutati mici. 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.