Smuls

Publicat in

Principala grupa musculara lucratacvadriceps
Alti muschi lucrati: biceps, femural, fesieri, lombari, umeri, trapez, triceps, gambe, antebrate, abdomen
Echipament: haltera
Mecanicacompusa

Smulsul, alaturi de aruncat, este o disciplina de baza in haltere. Este un exercitiu complet care dezvolta forta, musculatura, flexibilitatea, viteza si luceraza absolut toate unitatile motorii ale corpului.

pozitie de start
pozitie de final

1. Aseaza o haltera incarcata pe podea, si stai in fata ei, cu picioarele deschise la nivelul umerilor, si degetele de la picioare sub bara. 

2. Apleaca-te, mentinand spatele prefect drept, apuca bara cu o priza mai lata decat umerii. Adu soldurile in jos, si lasa-te pe vine ca si cum ai sta pe un scaun. Aceasta este pozitia de start.

3. Impinge cu picioarele in podea cat de puternic poti, si concomitent incepi sa ridici haltera, mentinand-o aproape de picioare. 

4. Cand haltera ajunge la jumatatea coapselor, impinge si mai puternic in podea si ridica-ti corpul, astfel incat sa fie perfect drept; miscarea trebuie sa fie una exploziva. 

5. Pe masura ce ridici bara, ridica si din umeri (ca atunci cand lucrezi trapezul) si tine coatele in exterior si deasupra halterei, pe cat de mult poti.

6. Acum, printr-o miscare foarte rapida dar puternica, trebuie sa iti tragi corpul sub haltera, atunci cand a ajuns la o inaltime suficienta pentru a putea fi controlata. In acelasi timp trebuie sa te lasi pe vine, cu bratele extinse complet deauspra capului, intr-o pozitie de genuflexiune

7. Termina exercitiul prin ridicarea in picioare din pozitia de genuflexiune. La final ambele picioare trebuie sa fie aliniate, si haltera tinuta deasupra capului, cu mainile perfect intinse. 

ATENTIE! Este un exercitiu foarte solicitant, si trebuie avuta mare grija cu greutatile folosite. O executie incorecta poate duce la accidentari foarte grave!

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.