Genuflexiuni cu saritura cu bara hexagonala

Publicat in

Principala grupa musculara lucrata: cvadriceps
Alti muschi lucratilombari, fesieri, gambe, femurali, trapez
Echipamentbara hexagonala
Mecanicacompusa

Genuflexiunile cu saritura cu greutati sunt un exercitiu esential in haltere. Dar inlocuirea barii olimpice cu bara hexagonala ia multa presiune de pe coloana, in timp ce exercitiul ramane la fel de eficient.

pozitie de start
pozitie de final

1. Incarca o bara hexagonala (zisa si bara pentru trapez) cu greutatea dorita. Ramai rezervat in privinta greutatii.

2. Paseste in centrul barii, apleaca-te si apuc-o de manere. Stai cu picioarele deschise la nivelul umerilor. Ridica-te mentinand spatele drept. Aceasta va fi pozitia de start.

3. Incepi sa cobori spre podea, intr-o genuflexiune. Tine spatele drept si privirea in fata, cu pieptul scos inainte. 

4. Coboara pana ce coapsele sunt paralele cu solul. Poti cobori si mai putin, doar cat iti este suficient pentru a iti lua avant pentru saritura.

5. Impinge-te cu putere in sol pentru a sari cat mai sus, folosind coapsele precum niste arcuri. Concentreaza-te pe viteza si o inaltime cat mai mare a sariturii.

6. La aterizarea pe sol indoaie genunchii pentru a absorbi socul. 

7. Pune bara hexagonala pe podea, rearanjeaza-ti picioarele pe sol si repeta. Este important ca dupa fiecare repetare sa pui bara jos, ca o resetare, si sa incepi de la zero cu pozitionarea, pentru a asigura o tehnica cat mai corecta. 

ATENTIE! Este un exercitiu avansat si dificil, destinat doar celor care practica haltere sau alte sporturi de viteza, la un nivel profesionist. Nu este deloc recomandat sa incepi acest exercitiu fara un antrenor. 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.