Aruncat cu gantere

Publicat in

Principala grupa musculara lucratacvadriceps, umeri
Alti muschi lucrati: femural, fesieri, lombari, triceps, antebrate, abdomen
Echipamentgantere
Mecanicacompusa

Acest exercitiu olimpic este o variatie a aruncatului clasic; este la indemana oricui si un punct bun de inceput pentru a trece mai tarziu la haltera. Ajuta la construirea fortei explozie si a conditiei fizice.

pozitie de start
pozitie de final

1. Pune doua gantere pe podea, in lateralul tau. Lasa-te pe vine facand o genuflexiune si apuca ganterele, palmele spre corp. Bratele trebuie sa fie complet intinse. Aceasta este pozitia de start.

2.  Trage ganterele de pe podea extinzand coatele si genunchii. Cand ganterele ajung la genunchi, ridica viguros din umeri, tinand ganterele aproape de coapse. Sari extinzand corpul. Saritura trebuie sa fie scurta, si doar calcaiele parasesc podeaua. 

3. Ridica din umeri si trage ganterele in sus cu bratele, permitand coatelor sa se roteasca in exterior, si tinand greutatile cat mai aproape de corp. Smuceste puternic corpul, si trage-l sub gantere, rotind coatele in jurul greutatilor.

4. Prinde ganterele la nivelul umerilor; in acelasi timp lasa-te pe vine in genuflexiune. 

5. Impinge cu picioarele in podea, si cand ai efectuat trei sferturi din ridicare, ridica in acelasi timp si ganterele deasupra capului.

7. Revino la pozitia de start si repeta. Coboara intai ganterele la umeri, apoi la jumatatea coapselor. Tine spatele drept si fa o genuflexiune punand ganterele pe podea, in lateralul tau. 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.