Impins deasupra capului cu fandare

Publicat in

Principala grupa musculara lucrata:  cvadriceps, umeri
Alti muschi lucrati: femural, fesieri, triceps
Echipamenthaltera
Mecanicacompusa

Aceasta miscare exista de cand au fost inventate antrenamentele cu greutati. Consta in aruncarea greutatii deasupra capului concomitent cu aruncarea picioarelor intr-o pozitie de fandare.

pozitie de start
pozitie de final

1. Incepi tinand o bara cu greutati pe partea din fata a umerilor. Spatele sa fie drept, si capul retras, pentru a nu te lovi cand vei ridica greutatile. Aceasta va fi pozitia de start.

2. Lasa-te putin in jos, flexand genunchii fara a duce soldurile in spate. Inverseaza directia cat de puternic poti, impingand cu calcaiele in podea pentru a crea cat mai multa viteza si forta. Impinge si in haltera pentru a o ridica deasupra capului.

3. Pe masura ce extinzi mainile deasupra capului, fandeaza cat de rapid poti un picior in fata si unul in spate. Pozitia de fandare trebuie sa aduca tibia piciorului din fata perpendiculara cu podeaua, si talpa sa fie perfect intinsa pe sol. Piciorul din spate are genunchiul usor indoit, si se sprijina pe degete.

4. Impinge in sol cu ambele picioarele si indreapta-te aducandu-le unul langa celalalt. 

5. Coboara haltera la umeri si repeta.

Variatii: Impinsul deasupra capului cu fandare se poate face si tinand haltera la spate, pe umeri, si impingand prin spatele cefei. Dar aceasta pozitie forteaza mai mult articulatia umarului.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.