Mersul aligatorului

Publicat in

Principala grupa musculara lucrata: abdomen, brate
Alti muschi lucrati: deltoizi
Echipament-
Mecanicacompusa

Mersul aligatorului este un exercitiu extraordinar pentru a iti lucra abdomenul si bratele. Abdomenul stabilizeaza corpul iar bratele trag greutatea corpului in fata.

pozitie de start
pozitie de final

1. Gaseste un loc unde sa ai podeaua libera, in linie dreapta, pentru 6-10 metrii. 

2. Aseaza-te in pozitie de flotare, cu mainile complet intinse si picioarele deschise la nivelul umerilor. Tine spatele drept. Aceasta va fi pozitia de start.

3. Incepi sa te tragi in fata, folosindu-te doar de maini, si stabilizand corpul cu ajutorul abdomenului. Trebuie sa te tragi doar cu mainile, picioarele fiind trase pe sol, fara a te ajuta de ele pentru a inainta.

4. Continua sa inaintezi astfel pana ce atingi distanta dorita. Mentine spatele drept pe toata durata exercitiului.

5. Acum te poti ridica si sa te duci din nou la punctul de start pentru a repeta mersul aligatorului, sau te poti impinge in maini, inaintand cu spatele spre punctul de start.

Nota: Probabil ca va fi necesar sa pui ceva sub picioare pentru ca acestea sa alunece pe podea. Exista si echipament special, dar o punga de plastic sau un disc din plastic functioneaza perfect. 

Variatii: Pentru a ingreuna si mai mult exercitiul, poti tine bratele indoite, ca atunci cand esti in partea de jos a unei flotari. De asemenea, se pot atasa de corp hamurile unei sanii speciale incarcate cu greutati.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.