Fandari laterale cu atingerea pamantului

Publicat in

Principala grupa musculara lucratacvadricepsi
Alti muschi lucratifemurali, gambe, abductori, abdomen
Echipament-
Mecanicacompusa

Este un exercitiu care sporeste mobilitatea soldurilor concomitent cu solicitarea coapselor, feselor si abdomenului. Facut intr-un ritm rapid este si un bun exercitiu cardiovascular.

pozitie de start
pozitie de final

1. Stai drept cu mainile pe langa corp. Tine picioarele departate si cu varful piciorului care va fi lucrat orientat catre exterior. Aceasta va fi pozitia de start. 

2. Fa o fandare in lateral spre stanga, prin inclinarea corpului in acea directie si indoirea genunchiului si soldului. Atinge podeaua din dreptul piciorului fandat cu mana dreapta (sau cu ambele maini). 

3. Revino la pozitia de start prin extensia soldului si genunchiului.

4. Acum poti repeta miscarile tot pe partea stanga pana termini numarul propus de repetari, sau poti face fandarile in mod alternativ, facand aceeasi pasi dar pe partea dreapta, atingand pamantul cu mana stanga. 

Variatii: Acest exercitiu cu greutatea corpului se poate transforma in unul cu greutati daca se tin gantere potrivite in maini, atingand pamantul cu ele. 

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.