Cum se definesc cu adevarat culturistii

Publicat in

Un culturist profesionist anonim vorbeste despre cum ajung cu adevarat culturistii la definirea nebuna care se vede pe scenele competitiilor. Adevar sau nebunie?

Culturismul profesionist nu inseamna sa iti definesti muschii ca sa arati bine la plaja sau intr-un tricou mulat. Este despre a fi monstruos de mare si incredibil de definit, in acelasi timp! Acest proces necesita si o doza mare de substante de remodelare corporala, pentru a mentine masa musculara deja imensa cand slabesti ca sa ajungi la niste nivele ridicol de mici de grasime!

Dar niciun medicament nu ajuta un culturist sa se defineasca daca dieta, antrenamentele si suplimentele sportive nu sunt perfecte. Daca rateaza un singur aspect, nu mai conteaza cate medicamente ia, totul se duce de rapa.

Sa te definesti pentru a urca pe scena la nivel profesionist inseamna multa suferinta. Oboseala, foame, stare generala proasta! Sa fii intr-un mare deficit caloric, sa faci mult cardio si sa ai efecte negative severe, atat fizice cat si mentale, de la medicamentele folosite nu este deloc frumos. 

Unii culturisti invata sa imbratiseze suferinta si sunt chiar mandrii ca reusesc sa treaca de chinul mental, durerea fizica, oboseala, poftele alimentare si lunile de tras tare. Acestia sunt cei care urca pe scena si arata umitor. 

Produs eficient pentru slabit

Sufera si castiga

In culturism zicala "cu cat suferi mai mult, cu atat arati mai bine" este adevarata. Nu exista pregatire usoara pentru un concurs de culturism! Si nici sanatoasa!

In era curenta a culturismului sa fii definit la os, fara pic de apa sub piele si cu un tonus muscular bun este esential. Pe masura ce standardele cresc si metodele folosite pentru a ajunge la acest nivel devin mai extreme.

Culturistul care face aceste confesiuni spune ca in trecut se folosea un singur antiestrogen in ciclul de pregatire. Astazi, se folosesc 2-3 sau mai multi, pentru a elimina cat mai multa apa subcutanata! Se folosesc si somnifere si relaxante musculare, pentru a combate stresul dietei. Unii culturisti folosesc DNP pentru a scurta procesul de slabire, dar aceasta practica este vazuta prost chiar si de unii culturisti, fiind extrem de periculoasa. 

Iata un exemplu de ciclu pre-competitional pentru definire al unui culturist profesionist:

ATENTIE! Acesta este doar un exemplu despre ce folosesc unii culturisti profesionisti. Nu incurajez pe nimeni sa foloseasca astfel de substante, si sincer sa urmezi un astfel de ciclu ca amator inseamna sa ai un IQ extrem de redus! 

Dieta, cardio si steroizi

Intotdeauna culturistii profesionisti impart faza de definire in functie de prioritati:

  1. Dieta. Macronutrientii pot fi ajustati, dar caloriile raman aceleasi. Daca asta nu functioneaza, se scade numarul de calorii, deseori prin reducerea carbohidratilor.
  2. Cardio. Se face mai mult sau mai putin in functie de scop si de cum progreseaza slabirea.
  3. Ciclul de steroizi & co. Se modifica pe masura ce se apropie competitia. De regula, cand mai sunt doar 8 saptamani pana la concurs se trece pe esteri scurti si arzatori de grasimi precum T3 si Clenbuterol. Cu 4 saptamani inainte se cresc dozele de antiestrogeni pentru a da un aspect dur musculaturii. Cu 4-10 zile inainte de concurs se elimina injectabilele si orice substanta care poate retine apa.

Toti acesti factori se influenteaza unii pe altii, si uneori cand se schimba ceva trebuie modificat totul in concordanta. Sa zicem ca de la cardio pierzi masa musculara, dar mai ai de dat jos ceva grasime. Un culturist va reduce cardio dar va creste doza de arzatori de grasimi. 

Ultima saptamana inainte de concurs poate arata foarte diferit de la culturist la culturist, in functie de cum intra in ea. Daca are nevoie sa isi goleasca rezervele de glicogen ca apoi sa se incarce cu carbohidrati, va face cateva antrenamente pentru a golii aceste rezerve. Daca e ok, va mentine lucrurile la fel ca pana atunci. Tot acum se adauga si diuretice (din nou, o practica foarte periculoasa).

Culturistii isi asuma riscuri imense

Exemplul de ciclu anterior a fost folosit de culturistul anonim care a facut aceste dezvaluiri (cel putin asa sustine pe un site de specialitate din afara). Exista si cicluri mai extreme. Dar daca nu concurezi la un nivel inalt in culturism nici macar nu ar trebui sa stii ca astfel de cicluri exista. 

Probabil ca exista si amatori sau pusti care se viseaza culturisti care ar fi dispusi sa incerce. Pentru propria lor siguranta este mai bine ca astfel de lucruri sa nu fie cunoscute in detaliu. 

Culturismul profesionist se rezuma la cine poate sa fie cel mai masiv ciudat! Nu ar trebui judecati pentru ce fac, acestea sunt standardele actuale din culturism, si fac asta ca sa castige bani. Este o afacere pana la urma si lumea va face orice ca sa fie cei mai buni si sa catsige cel mai mult. 

Referinte

  1. Sursa: t-nation.com

 

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.