Clenbuterol

English Version Publicat in

Clenbuterol este cel mai cunoscut arzator de grasimi din lumea steroizilor anabolizanti. Cu toate acestea, nu este un steroid, asa cum cred unii, ci un beta-2-agnost, un medicament pentru tratamentul astmului bronsic.

Substanta activa : hidrocolrura de clenbuterol
Denumiri comerciale : Broncodil, Broncoterol, Xebron, Clenasma, Clenbuterol, Contrasmin, Contraspasim, Monorez, Siropent


Clenbuterol este un beta-2-agonist. Beta-2-agonistii sunt folositi in tratarea astumui bronsic. Ei dilata caile respiratorii, care se ingusteaza in timpului unei crize de astm. Actioneaza copiind efectele unor substante naturale precum adrenalina si noradrenalina, substante produse in corpul omenesc. Aceste substante pregatesc corpul pentru actiune, ca exercitiul fizic sau atunci cand este supus la stres. Unul din efectele acestor substante este de a deschide caile respiratorii pentru ca mai mult aer sa poate ajunge in plamani. Acestia nu trebuie folositi atunci cand aveti probleme grave la nivelul rinichilor si ficatului si trebuie utilizati cu mare grija atunci cand aveti probleme cu inima si circulatia, glanda tiroida, diabet. 

Clenbuterol actioneaza selectiv asupra beta-2 receptorilor. Atunci cand actioneaza asupra acestora se inregistreaza o crestere a temperaturii corpului, o crestere a ratei metabolismului si scaderea poftei de mancare. Datorita acestor proprietati, Clenbuterol este folosit de multi sportivi pentru a pierde in greutate fara a compromite masa musculara. Pe langa efectul termogenic, Clenbuterol are si un efect anticatabolic. 
Dar Clenbuterol nu arde in mod direct grasimile,a sa cum cred multi. Efectele de slabire sunt date de cresterea generala a metabolismului prin stimularea mitocondriilor din celulele grase, atunci cadna ctioneaza asupra receptorilor beta-2. 

Clenbuterol vine in tablete de 20 mcg sau de 40 mcg, dar este disponibil si sub forma de sirop, pompa pentru inhalare, injectabil, pudra si granule. Dozele sunt foarte dependente de modul cum utilizatorul raspunde la efectele secundare, dar se afla in zona de 40-120 mcg/zi. Niciodata nu trebuie sa se depaseasca 200 mcg/zi, ceea ce oricum este foarte mult. Orice doza peste 120 mcg/zi creste riscul de leziuni cardiace!  Mare atentie, Clenbuterol se masoara in mcg - micrograme, nu mg - miligrame!

Clenbuterol isi pierde efectul termogenic dupa 8 saptamani, cand temperatura corpului revine la normal. De aceea majoritatea sportivilor care il folosesc, utilizeaza un termomentru pentru a-si verifica temperatura corpului. Clenbuterol o mareste cu putin, iar atunci cand temperatura revine la normal administrarea trebuie intrerupta si facuta o pauza pentru ca organismul s-a adaptat si Clenbuterolul nu mai este eficient. 

Proprietatile sale anticatabolice dispar dupa aproximativ 18 zile. Despre Clenbuterol se crede ca are si proprietati anabolice, dar nu este adevarat. Folosirea dupa curele de steroizi, in PCT, cu speranta de a pastra mai multa masa musculara s-a dovedit ineficienta. Mitul ca este anabolic vine din studiile facute pe animale, unde s-a constatat ca asupra soarecilor este puternic anabolic. Dar aceste efecte nu sunt valabile si in cazul nostru, Clenbuterol neavand niciun fel de efect anabolic asupra oamenilor. 

In privinta slabirii si definirii musculare Clenbuterol s-a dovedit a fi foarte eficient, multi sportivi folosindu-l cu succes, mai ales cand este nevoie de o definire pronuntata, cum ar fi inaintea unui concurs de culturism. Dar Clenbuterol nu este o pastila magica! Nu va face grasimea sa dispara ca prin minune doar pentru ca il folosesti. Tot este nevoie de o dieta restrictiva caloric. De fapt, pentru a avea rezultate si a arde grasimea trebuie sa tii o dieta la fel de stricta ca si cand nu ai lua nimic. Administrarea de Clenbuterol se face pentru a creste putin eficienta dietei si a grabi usor lucrurile. Un sportiv cu procente mari de grasime nu va avea niciun beneficiu de pe urma administrarii de Clenbuterol. 
Clenbuterol se foloseste cand esti deja definit si vrei sa te striezi cat mai mult, arzand grasimea incapatanata. Avand in vedere si potentialele efecte secundare, este absolut ilogic ca cineva cu un nivel de grasime peste 10% sa il foloseasca. Cel mai adesea este folosit de culturisti, modele de fitness sau alti sportivi care pun accent pe definirea musculara. Acestia il iau cu 8-10 saptamani inainte de concursuri.

Luand in considerare durata mare de injumatatire cea mai eficienta metoda de ciclizare ar fi de 2 saptamani da, 2 saptamani nu, nu mai mult de 12 saptamani in total. Pentru a prelungi durata de folosire pana la maxim 6 saptamani continuu, dupa primele doua saptamani se adauga si Ketotifen, cate 2 mg pe zi; trebuie avut grija, adaugarea ketotifenului mareste potenta Clenbuterolului, asa ca este posibil sa fie nevoie de micsorarea dozei. Timpul de injumatatire al Clenbuterolului este de 35 de ore.
Daca se urmeaza planul de 4-6 saptamani, dozele se cresc la intervale mai mari de timp. La doza maxima trebuie sa se ajunga in ultimele 7-14 zile ale curei. 

Nu se incepe niciodata direct cu o doza mare! Dozele se cresc treptat, incepand de la 20-40 mcg/zi. Se creste pana se ajunge la doza dorita. In cazul sportivelor, dozele de inceput sunt de 10-20 mcg/zi si dozele maxime de 80-100 mcg/zi.

   Un exemplu de ciclu pentru clenbuterol este:

  • ziua 1: 20mcg
  • ziua 2: 40mcg
  • ziua 3: 60mcg
  • ziua 4: 80mcg
  • ziua 5: 80mcg
  • zilele 6-12: 100mcg
  • ziua 13: 80 mcg
  • ziua 14: 60 mcg 

Un alt exemplu este de 2 zile da - 2 zile nu, dar s-a demonstrat ca acest fel de ciclu nu este eficient. La doze crescute se iau cate 20 mcg odata, in mai multe reprize, pana in ora 15. De exemplu, daca trebuie luate 80 mcg intr-o zi, se vor imparti in 4 doze a cate 20 mcg fiecare. Se ia cate o doza la interval de cateva ore. Dar retineti ca nu este recomandat sa se administreze Clenbuterol dupa orele 15-16, deoarece poate afecta negativ somnul. 

Clenbuterol este folosit de unii dupa un ciclu cu steroizi pentru a ajuta in recuperare, dar aceasta metoda nu este eficienta. Cea mai populara utilizare a Clenbuterolului este in perioada de definire. Creste de asemenea vascularizarea, puterea, tonusul in timpul unui deficit caloric. Pentru cele mai semnificative rezultate Clenbuterolul se combina cu T3. Din nou, aceasta combinatie functioneaza doar cand ai deja nivele mici de grasime si urmezi o dieta de slabire bine pusa la punct. 

Cele mai des intalnite efecte secundare sunt ameteala, nervozitate, dureri cardiace, transpiratie crescuta, crampe musculare, tremur al mainilor. Dar si aceste efecte secundare se manifesta diferit de la individ la individ. De regula cele mai intense efecte secundare apar atunci cand Clenbuterolul nu se administreaza corect incepandu-se direct cu doze mari. Cele mai intense efecte adverse apar in primele 3-4 zile. Daca dupa aceste zile efectele secundare sunt prea puternice se intrerupe administrarea si se reia dupa 2 saptamani. Se procedeaza astfel pana cand corpul se adapteaza. Sunt si indivizi care nu tolereaza astfel de substante stimulatoare.

In general efectele secundare ale Clenbuterolului sunt resimtite puternic de majoritatea utilizatorilor. Este extrem de rar ca cineva sa nu resimta niciun fel de efect secundar. Cele mai des intalnite efecte secundare sunt: sentiment de neliniste sau sentiment ciudat, tremurul mainilor, transpiratii abundente si ritm cardiac crescut. 

Alt efect secundar intalnit sunt crampele musculare. Se manifesta mai ales la atleti din cauza antrenamentelor intense pe care le fac. De aceea este necesar sa se bea foarte multa apa pe durata administrarii Clenbuterolului. Si suplimentarea cu taurina este recomandata, Clenbuterol golind rezervele corpului. 

Efectele secundare periculoase apara de regula la doze mari, dar pot aparea si la doze sub 100 mcg/zi la indivizii sensibili. In aceasta categorie intre durerile cardiace, tensiunea arteriala foarte mare, ritm cardiac neregulat si stari de panica. Unele studii au descoperit ca abuzul poate duce si la hipertrofia muschiului inimii, care este ireversibila si in timp duce la moarte

Clenbuterol se gaseste relativ usor pe piata neagra, si nu este scump. Falsurile sunt foarte rare, problemele apar la produsele fabricate de producatori iliciti, care pot fi subdozate sau supradozate, facand administrarea dificila. De asemenea, cum tehnica de productie nu este bine pusa la punct in astfel de cazuri, produsul rezultat poate fi instabil, ceea ce duce la pierderea rapida a proprietatilor, devenind practic inutil. 

ATENTIE! Cei care vor sa evite efectele secundare ale medicamentelor de acest fel, pot folosi variante naturale, fara riscuri si foarte eficiente, precum Fast BURN Extreme,  Fast BURN Active si Keto Actives.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.