Cytomel (T3)

English Version Publicat in

Cytomel este un hormon al glandei tiroide, triiodtironina (T3). Este cel mai puternic dintre cei doi hormoni produsi de aceasta glanda, si cu siguranta nu este un hormon cu care sa te joci! Este folosit de catre culturiti si sportivi pentru a arde mai multe grasimi.

Substanta activa : liotironina sodica
Denumiri comerciale : Cytomel, Tertroxin, Thyrotardin, Thybon-Forte

 

Cytomel nu este un steroid anabolizant, ci un hormon al glandei tiroide, triiodtironina (T3). Clinic este folosit pentru a trata insuficiente ale glandei tiroide, obezitate, anumite dereglari metabolice sau oboseala. Cand este administrat, Cytomel creste metabolismul pacientului. Rezultatul este cresterea activitatii celulare printr-o utilizare mai eficienta si rapida a grasimilor, proteinelor si carbohidratilor. Culturistii sunt atrasi de acest medicament datorita capacitatii sale de a arde grasimile in exces. Se pot pierde cantitati insemnate de grasime fara a scadea prea mult aportul caloric. Cytomel este folosit in combinatie cu Clenbuterol, combinatie care poate avea efecte extreme asupra arderii grasimilor. Aceasta combinatie a devenit foarte populara in ultmii ani. De asemenea atunci cand hormoni ai glandei tiroide sunt luati in combinatie cu steroizi se observa o crestere a efectului anabolic al acestora (datorita utilizarii mai eficiente a nutrientilor). 

Cei care vor sa foloseasca acest medicament ar trebui sa o faca cu grija. Cymetol vine insotit de o lista lunga de precautii si avertismente care nu ar trebui ignorata. Pot aparea efecte secundare precum: palpitatii ale inimii, agitatie, dificulatati in respiratie, batai ale inimii neregulate, transpiratie, greata, dureri de cap. Este un hormon puternic care poate deregla functiile organismului daca este utilizat necorespunzator. Dozele trebuie administrate progresiv. De obicei se administreaza 25 mcg in prima zi si apoi se creste cu cate 25 de mcg la fiecare 3-4 zile pana la o doza maxima de 100 mcg. Doza de 100 mcg este considerata una foarte mare, putini fiind cei care o folosesc. 50 mcg este o doza suficienta pentru majoritatea, 75 mcg fiind deja una mare. Cresterea progresiva a dozei zilnice ajuta organismul sa se adapteze si sa nu fie "socat" de prezenta prea mare a hormonului tiroidian. Doza zilnica ar trebui impartita in mod egal de-a lungul zilei pentru a mentine nivelele din sange constante. Femeile sunt mai sensibile la efectele secundare ale Cytomelului si este recomandat sa nu ia mai mult de 50 mcg/zi.

Un ciclu nu trebuie sa dureze mai mult de 6 saptamani si nu trebuie intrerupt brusc. La fel de incet precum a fost crescuta doza trebuie si descrescuta. Administrarea acestui medicament pe o perioada lunga de timp sau in doze prea mari poate duce la o dereglare a glandei tiroide permanente, ceea ce poate duce la dependenta de Cytomel pe parcursul intregii vieti. Este o idee buna ca inainte de folosirea lui sa va faceti un control al glandei tiroide. O hiperfunctie a acestei glande nu ar interactiona deloc bine cu Cytomel. De asemenea, trebuie evitata forma injectabila a T3. Este folosita doar la camerele de urgenta si este mult prea puternica pentru un sportiv. 

 Pentru ca este cel mai puternic hormon al tiroidei, incepatorii ar face bine sa stea departe de el. Inainte de a folosi ceva asa puternic este recomandata sa isi faca o acomodare cu o substannta mai slaba precum triacana, care este mult mai blanda in efecte decat Cytomelul. Sau se poate opta pentru Syntroid (T4). 

Dupa incheierea ciclului de T3 nivelurile acestui hormon in sange se poate sa fie foarte reduse ceea ce va duce la scaderea ratei metabolice si implicit aparitia efectului "yo-yo", atunci cand greutatea pierduta este pusa la loc. Pentru a evtita acest lucru o dieta controlata este necesara dupa incheierea ciclului! 

In timpul utilizarii Cytomelului, raportul proteinelor trebuie sa fie in jur de 3-4 g pe kilogram corp. Majoritatea proteinelor trebuie sa provina din carnuri slabe. Shake-uri pot fi folosite, dar nu trebuie sa te bazezi prea mult pe ele, intrucat e mai probabil sa fie transformate imediat in glucoza si folosite pentru energie. Reducerea caloriilor ar trebui sa provina doar de la carbohidrati si grasimi. 

In cazul persoanelor slabe si care tin regimuri de infometare poate produce pierderea masei musculare. De fapt, acest fenomen poate aparea la oricine, astfel de hormoni arzand si grasime si masa musculara daca nu este prezent si un agent anabolic. Multi folosesc substante anabolizante precum steroizii, in cantitati mici, pentru a impiedica acest lucru. 

Un exemplu de ciclu pentru 3 saptamani: 25 mcg/ 25 mcg / 25 mcg/ 50 mcg/ 50 mcg/ 50 mcg/ 75 mcg/ 75 mcg/ 75 mcg/ 100 mcg (este recomandata mentinerea dozei de 75 mcg)/ 100 mcg (este recomandata mentinerea dozei de 75 mcg)/ 100 mcg (este recomandata mentinerea dozei de 75 mcg)/ 75 mcg/ 75 mcg/ 75 mcg/ 50 mcg/ 50 mcg/ 50 mcg/ 25 mcg/ 25 mcg/ 25 mcg. Daca se vrea unul de 4 saptamani, atunci fiecare doza se va folosi timp de 4 zile (25 mcg/ 25 mcg/ 25 mcg/ 25 mcg/ 50 mcg/ 50 mcg/ 50 mcg/ 50 mcg..... ) si apoi schimbata, pentru 5 spatamani timp de 5 zile si apoi schimbata si tot asa.

Pe internet puteti gasi si persoane care sustin ca doza minima este de 75 mcg/zi si recomanda si doze de 150 mcg. Cel mai probabil au folosit produse de proasta calitate sau expirate. Hormonii glandei tiroide (T3 si T4) sunt foarte usor degradabili sub forma de pastile. Cu cat este mai aproape data de expirare cu atat sunt sanse mai mari ca produsul sa isi piarda din potenta. Dupa acesta data probabil ca este inutil. Se recomanda folosirea produselor originale, fabricate de firme din S.U.A. sau Uniunea Europeana, acestea pastrandu-si cel mai bine proprietatile. Variantele generice sunt de slaba calitate si se degradeaza usor; 150 mcg/zi al unui astfel de produs nu creeaza mari probleme, dar 150 mcg de T3 de la o firma de calitate iti poate strica ziua intr-un mare fel! 

ATENTIE! Cei care vor sa evite efectele secundare ale medicamentelor de acest fel, pot folosi variante naturale, fara riscuri si foarte eficiente, precum Fast BURN Extreme,  Fast BURN Active si Keto Actives.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.