Reductil

Publicat in

Reductil este una din denumirile comerciale ale sibutraminei. Aceasta substanta a tot aparut prin presa, legata de diverse scandaluri de dopaj a unor sportivi, sau pentru ca a fost introdusa ilicit in suplimente de slabire, asa-zis naturale.

Substanta activa : sibutramina
Denumiri comerciale : Reductil, Meridia

 

Sibutramina, se gaseste sub forma orala, fiind folosita pentru tratarea obeztitatii. Actioneaza printr-un efect anoretic, inhiband pofta de mancare. Structural se aseamana cu metamfetamina, desi metoda de actiune este alta. Dar, mosteneste de la aceasta unele efecte secundare. 

Sibutramina este absorbita la nivelul tractului intestinat, dar la prima trecere prin ficat isi pierde mare parte din biovalabilitate. Ajunge la nivelurile maxime in sange dupa o ora la de la administrare si are timpul de injumatatire tot de o ora. S-a constatat prin teste clinice ca sibutramina poate ridica cu pana la 30% rata metabolica, printr-un efect termogenic. Dar acest medicament este unul cua ctiune lunga (de la 6 luni in sus), avand loc o scadere lenta in greutate, dar de durata. 

Pentru cei care practica sportul in mod serios, Reductil nu este de prea mare interesa. Faptul ca reduce pofta de mancare nu este in avantajul unui sportiv, mai ales pentru cineva care practica culturismul. Daca ati utiliza acest pordus, ar fi in perioada de definire; in aceasta perioada trebuie tinuta o dieta adecvata, iar lipsa mancarii nu ar face decat sa pierdeti masa musuclara dobandita cu atata greutate. 

O posibila utilizare ar putea fi in cazul ca sunteti accidentati, sau din oricare alt motiv, nu va puteti antrena si aveti o perioada de sedentarism. In astfel de cazuri, Reductil ar putea sa va ajute sa tineti nivelul caloric la minim, evitand ingrasarea. De asemenea, poate fi utila celor cu un apetit pre mare, care nu se pot incadra intr-un deficit caloric. 

Reductil, se comercializeaza pe baza de prescriptie medicala, si se gaseste mai in toate farmaciile. Datorita slabei utilizari de catre sportivi, este foarte putin raspandit pe piata neagra. 

Se gaseste la capsule de 10 mg sau de 15 mg. Administrarea se face incepand cu 10 mg pe zi, dimienata pe stomacul gol, iar dupa 1-2 saptamani se cerste la 15 mg pe zi. 

Acest medicament vine insotit si de o serie de efecte secundare: hipertensiune, palpitatii ale inimii, insomnii, constipatie, gura uscata. ameteli, cefalii. Nu este recomandat deloc celor care au probleme cardiace. Medicamentele cu sibutramina au fost retrase din multe tari, din cauza incidentei mari de infracturi, atacuri cerebrale si probleme renale. 

Reductil este un medicament larg raspandit, dar de putin interes pentru un culturist, datorita modului de actiune si efectelor secundare.

ATENTIE! Cei care vor sa evite efectele secundare ale medicamentelor de acest fel, pot folosi variante naturale, fara riscuri si foarte eficiente, precum TriApidix 300 sau Burn Booster (stimulator metabolic natural).

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.