Adipex-p

Publicat in

Adipex-p este un medicament pentru tratamentul obezitatii. Actioneaza prin scaderea poftei de mancare. Face parte din familia amfetaminelor, de aceea este o substanta periculoasa.

Substanta activa : clorhidrat de fentermin
Denumiri comerciale : Adipex-p, Adipex retard

 

Fentermina este o populara substanta pentru slabit in S.U.A.. Face parte din familia amfetaminelor si, ca si acestea, este folosita pentru supersarea apetitului. Se prescrie de obicei pentru perioade scurte de timp (3-4 saptamani) persoanelor obeze pentru a le ajuta sa tina un regim alimentar. 

Principalul scop este reducerea poftei de mancare pentru a se limita aportul caloric. Pentru asta se ia o tableta pe zi, de 37,5 mg, dimineata inainte de micul dejun (pentru efect optim nu trebuie luata cu mancare). In unele cazuri o jumatate de tableta pe zi este suficienta iar in altele se ia o tableta intreaga impartita in doua. Cand se ia de doua ori pe zi, a doua doza ar trebui administrata cu 4-6 ore inainte de culcare. 

Facand parte din clasa amfetaminelor poate provoca o anumita dependenta si de aceea este considerata o substanta cotrolata. Daca intentionati sa o folositi aveti grija sa fie pentru o perioada limitata. 

Pot aparea si unele efecte secundare precum, neliniste, insomnii, ameteli, dureri de cap, presiune arteriala crescuta, hipertensiune, palpitatii ale inimii, gura uscata, constipatie, diaree si impotenta. In doze crescute poate produce un efect euforic. 

Se gaseste la tablete de 15 mg, 30 mg si 37,5 mg. Desi nu este steroid, fiind pe lista de substante controlate nu se poate elibera decat pe baza de prescriptie medicala. 

Fentermina este foarte asemanatoare cu amfepramona (la noi este cunoscut si sub denumirea de Regenon). Au acelasi efect, cu mentiunea ca amfepramona a fost asociata cu crize psihotice la unii pacienti, asa ca nu este recomandat uzul fara supraveghere medicala.

ATENTIE! Cei care vor sa evite efectele secundare ale medicamentelor de acest fel, pot folosi variante naturale, fara riscuri si foarte eficiente, precum Fast BURN Extreme,  Fast BURN Active si Keto Actives.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.