Egrifta

Publicat in

Egrifta este un medicament injectabil conceput pentru tratarea bolnavilor de HIV, cu scopul de a reduce stratul de grasime abdominal. Este folosit si de culturisti in acelasi scop!

Substanta activa: tesamorlina
Denumiri comerciale: Egrifta

 

Egrifta este un medicament injectabil conceput pentru tratarea bolnavilor de HIV, mai exact pentru cei care sufera de lipodistrofie (compozitie anormala a abdomenului, cu un procent foarte ridicat de strat adipos). Cu alte cuvinte, a fost conceput pentru a ajuta bolnavii de HIV sa reduca stratul adipos de pe abdomen.

Modul in care actioneaza Egrifta este de a stimula glanda pituitara din creier, si creierul, sa produca mai mult hormon de crestere. Pe scurt, medicamentul contine un hormon care elibereaza hormon de crestere.

Momentan Egrifta nu este aprobat decat pentru tratamentul bolnavilor de HIV cu exces de grasime pe abdomen. In trecut, s-a crezut ca poate imbunatati si sanatatea sistemului circulator la bolnavii de HIV, dar nimic concret nu a fost descoperit in acest sens. 

Deci, in prezent Egrifta este folosit doar pentru tratamentul bolnavilor de HIV. Cu toate acestea, multi culturisti se intreaba daca poate functiona si pentru reducerea stratului adipos abdominal in cazul lor, si deja a fost incercat in acest sens.

Ce trebuie spus inainte de toate este ca nu exista nicio dovada ca Egrifta poate reduce stratul adipos aparut in urma alimentatiei excesive si la persoanele care nu fac sport! Cu toate acestea, culturistii si sportivii care au folosit Egrifta au raportat rezultate bune, fara efecte secundare prea mari. 

Principala critica care i se aduce este structura sa de 44 de de aminoacizi. Se stie ca ultimii 15 aminoacizi ai hormonilor care elibereaza hormon de crestere nu au niciun rol in activarea glandei pituitare, si implicit reducerea stratului adipos. Cu toate acestea, din motive de marketing, Egrifa contine si acei aminoacizi, pentru a se diferentia de alte preparate din aceeasi categorie, precum Geref. In plus, i s-a adaugat si un grup trans-3-hexenoyl, pentru a ii creste durata de viata la 8 ore, dar adaugarea acestui grup creste sangerarea la injectare, poate intensifica anumite efecte secundare si ii poate reduce din efectele benefice. 
Un alt dezavantaj al acestui medicament este costul ridicat.

Egrifta se foloseste prin injectarea sa direct in stratul adipos (prin injectie subcutanata); nu se injecteaza niciodata in muschi sau intr-un loc cu o vanataie. Vine ambalat la fiole, continand o pudra alba care se combina cu apa bactereostatica. Pudra se tine depozitata intre 2 si 8 grade Celsius.
Doza zilnica este de 2 mg. 

Pentru a vedea rezultate cu adevarat notabile este nevoie de a se urma cicluri de 2-3 luni de zile. Fiind un preparat scump, costurile vor fi foarte ridicate. 

Efectele secundare care pot aparea sunt: retentia de lichide in corp, dureri musculare, inrosirea zonei injectiei, amorteala. Dar, cum spuneam, aceste efecte secundare se manifesta cu intensitate redusa.

Una peste alta, Egrifta poate fi o solutie pentru cei care vor sa scape de stratul adipos excesiv de pe abdomen, dar exista si solutii similare mai bune si mai ieftine care fac parte din lumea peptidelor hormonale, precum Geref sau Geref modificat. Un alt dezavantaj al Egrifta este ca nu a fost testat si folosit de un numar foarte mare de culturisti, asa ca nu se pot trage inca niste concluzii ferme.

Ca orice medicament nou aparatut, efectele pe termen lung nu se cunosc. In prezent asupra sa se fac teste pentru a ii determina eficienta in cazul pacientilor care nu sufera de HIV. Dar poate dura ani de zile pana cand rezultate concrete vor fi facute publice.

Costul ridicat este datd e faptul ca firma care l-a inventat are exclusivitate pana in 2015; dupa aceea, pe piata vor aparea si variante generice ale medicamentului, mult mai ieftine. 

ATENTIE! Cei care vor sa evite efectele secundare ale medicamentelor de acest fel, pot folosi variante naturale, fara riscuri si foarte eficiente, precum TriApidix 300 sau Thermacuts (stimulator metabolic natural).

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.