Yohimbina HCL

English Version Publicat in

Clorhidratul de yohimbina este o varianta sintetica a extractului de yohimbina. Nu este o substanta foarte eficienta in arderea grasimilor, de aceea culturistii o asocieaza cu alte medicamente, precum Clenbuterol sau efedrina, pentru o actiune sinergetica.

Substanta activa : clorhidrat de yohimbina
Denumiri comerciale : Aphrodyne, Viritab, Yocon, Tohimex

 

Clorhidratul de yohimbina este o copie sintetica a alcaloidului gasit in extractul de yohimbina. Este un antagonist al receptorilor alfa-2 adrenergici. Este un medicament care se elibereaza pe prescriptie medicala in multe tari, fiind folosit pentru cresterea tensiunii, pentru dilatarea pupilelor, tratarea impotentei si stimularea arderii grasimilor. 

Ca sa intelegem cum actioneaza yohimbina, trebuie sa intelegem intai ca lipoliza andrenergica in tesutul uman adipos se face in mod dual de catre adrenoreceptori. Activarea receptorilor beta-1, beta-2 si beta-3 duce la cresterea lipolizei, pe cand activarea receptorilor alfa-2 duce la o scadere a acesteia. Celulele grase par a fi singurele din organismul uman care raspund in doua moduri opuse la stimularea adrenoreceptorilor. Prin blocarea receptorilor alfa-2, yohimbina poate stimula lipoliza. 

Doza tipica pentru a stimula arderea grasimilor este de 15-20 mg, care se administreaza dimineata pe stomacul gol. Nivelurile de yohimbina se acumuleaza in organsim in timp, de aceea poate dura cateva saptamani pana se pot observa efectele administrarii. Studiile efectuate au arata ca organismul poate tolera pana la 40 mg fara a prezenta efecte secundare. Daca apar aceaste constau in: cresterea ritmului cardiac, transpiratie abundenta, nervozitate, tremur, iritabilitate, dureri de cap, ameteli. Aceste efecte secundare sunt strans legate de doza folosita asa ca nu este recomandata sa fie marita din dorinta de a arde grasimile mai repede. 

Una peste alta, efectele yohimbinei adiministrate oral, nu sunt extraordinare. Se observa "ceva" dar rareori o pierdere dramatica a grasimii. Este bine sa fie administrata numai pe stomacul gol, administrarea dupa masa putand inhiba efectul ei. 

Se vor obtine efecte mult mai puternice folosind Clenbuterol sau efedrina, dar si riscurile legate de aceste produse sunt mult mai mari. Clorhidratul de yohimbina a reusit sa stranga in jurul sau destui adepti si probabil pe buna dreptate.

ATENTIE! Cei care vor sa evite efectele secundare ale medicamentelor de acest fel, pot folosi variante naturale, fara riscuri si foarte eficiente, precum Fast BURN Extreme,  Fast BURN Active si Keto Actives.

Referinte

Urmareste-ne
pe facebook

Steroizi.ro - sursa ta de informatii pentru cele mai noi tehnici de antrenament,

cele mai bune planuri nutritionale si cele mai eficiente metode de slabire si definire.

Oricare ar fi scopul tau, noi iti punem la dispozitie uneltele de care ai nevoie pentru a iti construi corpul pe care il vrei.